Ultima oră
Flacăra olimpică a fost predată oficial de Grecia organizatorilor francezi ai JO Flacăra olimpică a fost predată oficial de Grecia organizatorilor francezi ai JO
EXCLUSIV | „Ce fundaşi centrali sunt ăştia!?”. Dinamo, făcută praf în urma unei faza care putea să o coste enorm EXCLUSIV | „Ce fundaşi centrali sunt ăştia!?”. Dinamo, făcută praf în urma unei faza care putea să o coste enorm
VIDEO | Zeljko Kopic a spus lucrurilor pe nume. ”E foarte greu” VIDEO | Zeljko Kopic a spus lucrurilor pe nume. ”E foarte greu”
Scouting-ul lui Dinamo, distrus după partida cu FC Voluntari: „Au urmărit 2000 şi au luat 10 care sunt morţi toţi” | VIDEO EXCLUSIV Scouting-ul lui Dinamo, distrus după partida cu FC Voluntari: „Au urmărit 2000 şi au luat 10 care sunt morţi toţi” | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | ”Rezultatul nu cred că mulţumeşte pe cineva”. Florin Pîrvu, dezamăgit de remiza cu Dinamo VIDEO | ”Rezultatul nu cred că mulţumeşte pe cineva”. Florin Pîrvu, dezamăgit de remiza cu Dinamo
”E foarte greu. Zici că suntem blestemaţi”. Amzăr nu îşi explică situaţia de la Dinamo ”E foarte greu. Zici că suntem blestemaţi”. Amzăr nu îşi explică situaţia de la Dinamo

CFR Cluj a scăzut plafonul salarial după ce a fost sancţionată de UEFA. Cât oferă campioana acum

CFR Cluj Publicat pe 7 mar 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38228/21046774/1/cfr-cluj-2023-12.png

CFR Cluj a fost amendată de UEFA şi ameninţată cu excluderea din cupele europene, dacă nu va reuşi să echilibreze balanţa bugetului, dintre venituri şi cheltuieli. Astfel, conducerea campioanei României a decis să nu mai ofere salarii de 40.000 de euro pe lună, să renunţe la ele, iar jucătorii care vor semna de acum înainte vor lua cel mult 15.500 de euro.

CFR Cluj trebuie să fie, după ce a intrat în vizorul UEFA, foarte atentă cum utilizează banii, fiind amendată cu 250.000 de euro. Dacă va continua în aceeaşi notă, atunci poate să fie exclusă din competiţiile externe şi ar primi o lovitură.

Un foarte mare procent din bugetul CFR-ului a fost conturat, în ultimii ani, din banii pe care i-a primit pentru rezultatele din întrecerile europene.

Nu mai există acele salarii care existau în trecut de 40 de mii de euro. Atunci când vin jucătorii, indiferent de unde vin şi de numele lor, respectăm fair play-ul financiar, care ne-a fost impus şi aici vorbim şi de contracte limite nu putem depăşi sume.

(n.r. – Care e contract limită acum?) 15.500 de euro pe lună. (n.r. – Otele a intrat în această zonă?) Toţi jucătorii care au venit. Respectăm fair play-ul financiar. Nu mai există acele sume astronomice. Am intrat într-o normalitate.

Noi în paralel trebuie să creştem veniturile. Nu faci un club sustenabil doar reducând cheltuielile. Nu neapărat salariile erau o problemă. Era o problemă majoră pentru că erau sume exorbitante şi aici s-a muncit. Probabil ca într-un an de zile vom ajunge la o normalitate, dar trebuie să ne concentrăm pentru creşterea veniturilor.

Creşeterea veniturilor o facem din creşterea de jucători, sponsori, veniturile făcute de departamentul marketing şi din banii de la UEFA şi bineînţeles de la spectatori”, a declarat Cristi Balaj pentru Fanatik.

CFR Cluj riscă să fie interzisă în cupele europene!

Conducerea clubului CFR Cluj a reacţionat printr-un comunicat de presă, după ce campioana en-titre a României a fost sancţionată de UEFA cu o amendă de 250.000 de euro pentru datorii neachitate şi riscă suspendarea pe un an în cupele europene.

Şefii ”feroviarilor” şi-au asumat sancţiunea impusă de forul european şi le-au oferit suporterilor asigurări că nu vor renunţa în nicio clipă la obiectivele de performanţă pe care echipa le are stabilite.

Ca urmare a ultimei decizii UEFA prin care clubul nostru a fost sancţionat, dorim să facem următoarele precizări:

Situaţia financiară în care ne aflăm astăzi este una asumată, şi, tocmai în acest sens, conducerea clubului face eforturi mari, de o bună perioadă de timp, să compenseze risipa făcută în anii trecuţi. Ne aşteptam ca pe parcursul procesului de redresare, început în urmă cu mai bine de un an, să apară astfel de momente grele, dar am ştiut şi că, împreună, vom găsi întotdeauna soluţii. În consecinţă, am început un plan de optimizare de la care nu ne abatem în niciun moment. Mai mult, luăm această decizie, a comisiei UEFA, ca pe o motivaţie suplimentară pentru a ne dedica şi mai mult redresării financiare, în aşa fel încât sa ajungem un club performant şi sustenabil şi din punct de vedere financiar.

Decizia comisiei este una firească, dată fiind noua politică de sustenabilitate financiară a UEFA, care are drept unic scop susţinerea tuturor cluburilor în demersul acestora de „vindecare” economică.

Luam exemplul altor cluburi europene şi suntem convinşi că rezultatele de până acum, cu care ne mândrim, vor fi susţinute în continuare de un buget din ce in ce mai optimizat.

Vrem să asigurăm întreaga suflare CFR-istă că, indiferent de momentul în care ne aflăm, nu vom renunţa nicio secundă la obiectivele sportive pe care ni le-am propus”, se arată în comunicatul de presă emis de CFR Cluj.

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

CFR Cluj

Ultimele articole Toate articolele