Ultima oră
Giovanni Becali a anunţat marea lovitură din fotbalul românesc: ”A semnat!”

Giovanni Becali a anunţat marea lovitură din fotbalul românesc: ”A semnat!”
VIDEO | Alexander Zverev a învins revelaţia de la Miami şi s-a calificat în semifinale VIDEO | Alexander Zverev a învins revelaţia de la Miami şi s-a calificat în semifinale
Naţionala Românie de Polo va debuta împotriva Greciei la Jocurile Olimpice Naţionala Românie de Polo va debuta împotriva Greciei la Jocurile Olimpice
Veste excelentă primită de Barcelona! Ce doi ar putea fi apţi pentru meciul cu PSG din Champions League Veste excelentă primită de Barcelona! Ce doi ar putea fi apţi pentru meciul cu PSG din Champions League
Ultimă oră! Antrenorul clubului legendar pleacă de la echipă: ”Vreau să mă concentrez pe ultimele opt meciuri!” Ultimă oră! Antrenorul clubului legendar pleacă de la echipă: ”Vreau să mă concentrez pe ultimele opt meciuri!”
„Îi face un mare rău băiatului pentru că îl tot laudă. Exagerează prea mult!” . Gică Hagi, taxat de fostul mare fotbalist al Stelei „Îi face un mare rău băiatului pentru că îl tot laudă. Exagerează prea mult!” . Gică Hagi, taxat de fostul mare fotbalist al Stelei

CFR Cluj pleacă în căutarea unui nou antrenor. UPDATE: Negocierile rezilierii cu Dan Petrescu, amânate!

CFR Cluj Publicat pe 20 sep 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38228/20863468/1/cfr.jpg


Iminenta plecare a lui Dan Petrescu, anunţată de Neluţu Varga în cursul zilei de luni şi "programată" pentru a deveni oficială după meciul cu FC Argeş, va lăsa liber cel mai râvnit post de antrenor din SuperLigă. Conducerea campioanei are, în acest moment, două direcţii pentru înlocuirea lui SuperDan: Cosmin Contra sau un antrenor din străinătate.

UPDATE marţi (20 septembrie), ora 12:05: Discuţia cu privire la demiterea lui Dan Petrescu a fost amânată! Antrenorul e răcit, potrivit informaţiilor oferite de Neluţu Varga, astfel că negocierile pentru o eventuală rupere a contractului vor avea loc în altă zi.

Astăzi trebuia să aibă loc o întâlnire între Petrescu şi Varga, doar că antrenorul a cerut amânarea dialogului, iar patronul s-a conformat. E posibil ca ”Bursucul” să aibă COVID, chiar dacă aseară a fost pe bancă la jocul cu FC Argeş, de la Piteşti, câştigat cu 1-0.

Azi, în jurul orei 12:00 urma să am o întâlnire la Bucureşti cu Dan Petrescu. Însă, am fost sunat de Dan, iar el mi-a spus că este foarte răcit, posibil să aibă Covid, iar eu i-am zis că dacă are simptome de Covid atunci nu e cazul să ne mai vedem deoarece nu vreau să risc nimic.

Ştiţi foarte bine ce probleme de sănătate am avut eu şi nu vreau să risc absolut nimic. Am amânat întâlnirea, iar o decizie finală nu o pot lua până nu mă văd cu Dan Petrescu

Eu vreau un raport şi o analiză clară de la el cu privire la aceste rezultate proaste din ultimul timp.

Îl consider şi pe Contra un antrenor foarte bun, dar vreau să ştiţi că nu am avut nicio discuţie cu el. Până nu voi discuta clar cu Dan Petrescu nu vă pot anunţa nimic”, a spus Varga pentru ProSport.


UPDATE marţi (20 septembrie), ora 11:50: Potrivit ultimelor informaţii, negocierile dintre Cosmin Contra şi Neluţu Varga, chiar dacă până în acest moment nu s-a produs demiterea lui Dan Petrescu, decurg greu. Conform GSP, fostul selecţioner are o cerinţă mai puţin întâlnită, anume să-i fie plătite în avans câteva salarii.

Probabil că antrenorul solicită remuneraţiile pentru a se asigura că la CFR Cluj nu sunt probleme financiare mari, aşa cum s-a speculat în ultimele luni. Oricum, tot din informaţiile apărute în ultimele ore, sub formă de surse, Cosmin Contra are deja contractul pe masă, chiar dacă Dan Petrescu e în continuare, la nivel oficial, pe post.


Performanţele interne şi internaţioanle ale CFR-ului ultimilor ani s-au legat de numele lui Dan Petrescu, iar Edward Iordănescu şi Marius Şumudică au fost cei doi antrenori care nu au reuşit să aducă aceleaşi rezultate în Gruia. La mijlocul unui sezon în care a ratat grupele Ligii Campionilor sau Europa League, s-a mulţumit doar cu participarea în grupele Conferene şi a ratat startul în SuperLigă, Dan Petrescu e gata să încheie al treilea mandat ca antrenor al feroviarilor, între el şi despărţire existând doar clauza de reziliere în valoare de 400.000 de euro. Un detaliu care se va regla zilele viitoare şi care va pune conducerea CFR-ului în poziţia de a-i găsi un înlocuitor cu nume.

Cosmin Contra sau un antrenor străin

Timingul este, însă, unul fericit pentru Neluţu Varga şi colaboratorii săi. SuperLiga se întrerupe pentru ultimele meciuri ale naţionalei României în grupa de Nations League, iar board-ul din Gruia are, astfel, timp pentru a negocia şi a nu lua o decizie pripită. Dintre antrenorii români, Varga ar dori să-l aducă la Cluj pe Cosmin Contra, fostul selecţioner fiind liber de contract după despărţirea de saudiţii de la Al Ittihad, echipă cu care a fost foarte aproape, sezonul trecut, de câştigarea titlului. Comparativ cu Petrescu, "Guriţă" vrea un salariu asemănător, deci nu partea financiară ar conta în măsură decisivă în alegerea pe care o va face finanţatorul ardelenilor.

A doua pistă, cu şanse ceva mai mari de reuşită, e aducerea unui antrenor străin pe banca formaţiei care a dominat campionatul intern în ultimii cinci ani. Experienţele lui Edward Iordănescu, două la număr, şi Marius Şumudică au demonstrat că vestiarul CFR-ului e greu de condus de către un alt antrenor român în afara lui Petrescu, iar Varga vrea să se orienteze spre un tehnician străin, care să vină din afara fotbalului românesc. 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

CFR Cluj

Ultimele articole Toate articolele