Ultima oră
Seară de Cannes la Cinemaraton dedicată regizorului Cristian Mungiu Seară de Cannes la Cinemaraton dedicată regizorului Cristian Mungiu
E gata! Transferul lui Marius Ştefănescu de la Sepsi se face! Patronul a făcut anunţul: ”A sosit vremea!” E gata! Transferul lui Marius Ştefănescu de la Sepsi se face! Patronul a făcut anunţul: ”A sosit vremea!”
Un fotbalist francez care s-a retras din cauza accidentărilor dă în judecată Pfizer şi BioNTech Un fotbalist francez care s-a retras din cauza accidentărilor dă în judecată Pfizer şi BioNTech
Mitică Dragomir ar face revoluţie la Rapid în rolul de preşedinte: ”Aş face selecţie pe banii mei. Dacă nu, să fiu răstignit pe Arcul de Triumf!” Mitică Dragomir ar face revoluţie la Rapid în rolul de preşedinte: ”Aş face selecţie pe banii mei. Dacă nu, să fiu răstignit pe Arcul de Triumf!”
VIDEO | Dinamo - FC Voluntari, astăzi, de la 20:00, în direct la Prima Sport 1! Duel crucial pentru salvarea de la retrogradare VIDEO | Dinamo - FC Voluntari, astăzi, de la 20:00, în direct la Prima Sport 1! Duel crucial pentru salvarea de la retrogradare
VIDEO | Performanţă istorică pentru Joel Embiid în victoria uriaşă obţinută de Philadelphia 76ers VIDEO | Performanţă istorică pentru Joel Embiid în victoria uriaşă obţinută de Philadelphia 76ers

CFR Cluj – Sivasspor 0-1. Campioana României, joc modest şi înfrângere contra turcilor

Conference League Publicat pe 15 sep 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/39126/20859624/2/cfr-conference-league-1.jpg

CFR Cluj a pierdut joi, pe teren propriu, al doilea meci disputat în grupele Conference League. Clujenii au fost învinşi de formaţia turcă Sivasspor, scor 0-1. În celălalt meci al grupei, Slavia Praga a învins cu 3-2 Ballkani.

Golul victoriei echipei oaspete a venit dintr-un penalti, dat pentru un fault al lui Deac la Angielski. Max-Alain Gradel a transformat în minutul 28, aducând victoria echipei vizitatoare.

Sivasspor a anunţat că echipa a jucat în meciul cu CFR Cluj purtând alt echipament decât cel normal deoarece bagajul în care se aflau echipamentele pentru joc s-a pierdut la aeroportul din Cluj. “În ciuda eforturilor, bagajul nu a putut fi găsit”, a adăugat clubul, menţionând că a obţinut permisiunea UEFA pentru un “echipament alternativ”, fără să precizeze de unde a obţinut echipamentul.  

CFR Cluj le-a oferit celor de la Sivasspor un rând de echipamente pentru meci. Turcii au lipit abţibilduri cu sigla, numele şi numărul jucătorilor, însă acestea au început să se dezlipească pe parcursul jocului.

  • CFR CLUJ: Scuffet -  Cr. Manea (Braun 78), Yuri, Burcă, Camora – Deac (Păun 56), Boateng (S. Buş 78), Muhar - Yeboah, Janga (Malele 69), Petrila (Bordeianu 56). ANTRENOR: Dan Petrescu
  • SIVASSPOR: Vural - Paluli, Goutas, Appindangoye, Ciftci - Ulvestad, Charisis – Musa (N’Jie 57), Dia Saba (Albayrak 90), Gradel – Angielski (Osmapasa 84). ANTRENOR: Rıza Çalımbay

Într-un alt meci din cadrul Grupei G, Slavia Praga – FK Ballkani 3-2 (Frasheri 26 autogol, Olayinka 34, Masopust 41 / Krasniqi 23, Korenica 29).

În clasamentul Grupei G conduce Slavia Praga, cu 4 puncte, urmată de Sivasspor, tot 4 puncte, dar golaveraj mai slab. Ballkani şi CFR Cluj au câte un punct.


CFR Cluj – Sivasspor 0-1 (Gradel 26-pen)

Echipele de start:

  • CFR Cluj: Scuffet - Manea, Burcă, Yuri, Camora - Deac, Boateng, Muhar - Yeboah, Janga, Petrila
    Rezerve: Bălgrădean, Brucic, Billong, Păun, Roger, Malele, Hammershoj-Mistrati, Kolinger, Bordeianu, Cvek, Braun, Buş
    Antrenor: Dan Petrescu

  • Sivasspor: Vural - Paluli, Goutas, Appindagoye, Ciftci - Ulvestad, Charisis - Musa, Sabia, Gradel - Angielski
    Rezerve: Kuckar, Yildirim, Njie, Osmanpasa, Albayrak
    Antrenor: Riza Calimbay

Min. 90+6: Final de meci! Înfrângere pentru CFR Cluj. 

Min. 88: Păun iese în evidenţă cu un şut din prima, din afara careului, dar portarul Vural scoate de sub bară. Malele, cel mai bun om al CFR-ului în ultimii metri.

Min. 81: Sivasspor, aproape să închidă meciul prin Angielski. Deşi rămâne singur cu portarul Scuffet, atacantul polonez trage modest şi mingea se duce pe lângă poartă.

Min. 78: Dan Petrescu continuă să schimbe, intră şi Braun şi Buş, ies Boateng şi Manea. Turcii, o singură schimbare până acum. 

Min. 73: Ritm de joc lent al CFR-ului, iar dacă elevii lui Dan Petrescu nu vin cu elementul surpriză, atunci vor pierde duelul cu turcii. Intră şi Malele, poate el va aduce ceva nou.

Min. 66: Janga primeşte o pasă în careu de la Păun, dar trage pe lângă din câţiva metri, din şapte-opt metri. Dan Petrescu e nervos la marginea terenului, discută cu colaboratorii.

Min. 63: CFR Cluj, aproape de gol prin Manea, care nu trage prea bine, cu latul piciorului drept, din afara careului, dar portarul Vural scapă mingea în corner. Din păcate, faza fixă nu aduce nimic.

Min. 54: La fel ca în prima repriză, CFR Cluj are posesia, dar nu găseşte soluţii în ultimii 30 de metri. Acolo apar problemele pentru formţia lui Dan Petrescu, la ultima pasă sau la finalizare.

Min. 46: Se reia partea a doua! 

Min. 45+2: Final de primă parte! Ardelenii n-au reuşit mare lucru nici după ce turcii au deschis scorul, chiar dacă au avut posesia şi au ajuns în câteva rânduri în careul lui Sivasspor.

Min. 26: GOOOL Sivasspor! Penalty pentru echipa din Turcia! Deac faultează în careu, arbitrul arată, de această dată, punctul cu var. Gradel bate şi marchează.

Min. 25: Ce şansă pentru CFR! Yeboah trimite în bară în urma unei lovituri de colţ, iar apoi mingea îl atinge în mână pe un jucător al turcilor. Arbitrul nu vede faza şi lasă jocul să continue.

Min. 14: Multe erori de pasare pentru cele două echipe, iar în mare parte jocul are loc la mijlocul terenului. Janga obţine un corner pentru CFR Cluj, dar faza fixă nu aduce nimic. Turcii resping fără probleme şi scorul rămâne 0-0.

Min. 9: Fază de atac legată a CFR-ului, dar şutul lui Muhar, de la 18 metri, din prima, după pasa lui Petrila, se duce pe lângă poartă.

Min. 4: Fără mari ocazii de poartă până acum, dar partea bună e că echipa lui Dan Petrescu are posesia şi stă în jumătatea turcilor. Destul de nesiguri jucătorii oaspeţilor.

Min. 1: Începe jocul de la Cluj! Sivasspor evoluează într-un echipament pus la dispoziţie de CFR, tricouri albe, şorturi negre.


UPDATE: Situaţie incredibilă înainte de CFR – Sivasspor! Potrivit informaţiilor de ultimă oră, turcii nu aveau în ce echipament să joace în această seară, pentru că ţinutele din Turcia nu au ajuns la Cluj! Însă, meciul nu va fi amânat sau anulat, pentru că, potrivit GSP, CFR s-a oferit să le dea adversarilor un rând de echipament.

CFR Cluj vine după un egal smuls în ultimele minute, 1-1, cu cea mai slab cotată echipă din grupa de Conference League, FC Ballkani. Echipa antrenată de Dan Petrescu va întâlni un adversar mai bun în runda a doua, cel puţin pe hârtie. Forma lui CFR în campionat este destul de bună, după ce a legat două victorii la rând, 4-0 cu FC Voluntari şi 2-0 cu U. Craiova şi se situează pe locul 5, având două meciuri în minus.

De cealaltă parte, Sivasspor a reuşit un rezultat de egalitate 1-1, cu favorita la câştigarea grupei, Slavia Praga. Însă echipa din Turcia nu o duce foarte bine în campionatul intern, aflându-se pe locul 15, la o singură poziţie de zona retrogradabilă. Sivasspor nu a reuşit să câştige până acum în acest sezon, în campionat acumulând patru egaluri şi două înfrângeri.

Valoarea loturilor celor două echipe este una apropiată. Conform site-ul transfermarkt.com, CFR Cluj are un lot care valorează 29.05 milioane de euro, în timp ce lotului lui Sivasspor valorează 31.98 de milioane de euro.  

Tot de la ora 19:45 se joacă şi cealaltă partidă din grupa G, Slavia Praga - FC Ballkani.

Echipele probabile:

  • CFR Cluj: 1. Scuffet - 4. Cr. Manea, 44. Yuri, 3. A. Burcă, 45. Camora - 37. Bordeianu, 21. Boateng, 15. Yeboah - 10. C. Deac, 9. Malele, 11. Petrila

  • Rezerve: 34. Bălgrădean, 6. Billong, 7. Ad. Păun, 8. Roger, 20. Mistrati, 32. Janga, 33. Kolinger, 40. Cvek, 73. Muhar, 99. S. Buş

  •  

  • Sivasspor: 35. Vural - 2. Paluli, 4. Appindangoye, 6. Goutas, 3. Çiftçi - 8. Yalçın, 23. Ulvestad - 10. Njle, 11. D. Sabia, 7. Gradel - 90. James

  • Rezerve: 25. Yildirim, 9. Yatabare, 15. Charisis, 19. Angieleski, 26. Musa, 37. Arslan, 58. Erdal, 88. Osmanpaşa, 94. Onaran, 96. Albayrak

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri