Ultima oră
VIDEO | Betis - FC Sevilla 1-1. Fără învingătoare în derby-ul andaluz VIDEO | Betis - FC Sevilla 1-1. Fără învingătoare în derby-ul andaluz
Interimarul Dican o duce pe CFR Cluj pe locul doi în Superliga. ”Nu ştiu nimic despre revenirea lui Dan Petrescu” Interimarul Dican o duce pe CFR Cluj pe locul doi în Superliga. ”Nu ştiu nimic despre revenirea lui Dan Petrescu”
VIDEO | ”Am avut o şansă mare”. Mario Camora nu poate trece peste eşecul umilitor din Cupă VIDEO | ”Am avut o şansă mare”. Mario Camora nu poate trece peste eşecul umilitor din Cupă
Adi Mutu, replică dură pentru Tachtsidis! "Nu are minte. Am goluri câte meciuri are el în Italia" | VIDEO EXCLUSIV
Adi Mutu, replică dură pentru Tachtsidis! "Nu are minte. Am goluri câte meciuri are el în Italia" | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Fiorentina - Sassuolo 5-1. Formaţia viola s-a descătuşat cu penultima clasată VIDEO | Fiorentina - Sassuolo 5-1. Formaţia viola s-a descătuşat cu penultima clasată
Răsturnare de situaţie! Când începe Dan Petrescu mandatul la CFR Cluj Răsturnare de situaţie! Când începe Dan Petrescu mandatul la CFR Cluj

Ciclism | Lance Armstrong a urmat "10 ore pe zi" de terapie intensă după ce a recunoscut că s-a dopat

Sporturi Publicat pe 18 mar 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38128/21527955/1/armmm.jpg

Ciclism | Lance Armstrong a urmat "10 ore pe zi" de terapie intensă după ce a recunoscut că s-a dopat

Americanul Lance Armstrong, deposedat de cele şapte victorii în Turul Franţei (1999-2005) pentru dopaj, recunoaşte în podcastul The Great Unlearn că a suferit de "stres post-traumatic" după mărturisirile sale din 2013.

”Când oamenii aud acest cuvânt, se gândesc imediat la bărbaţii care au fost la război şi şi-au pierdut prieteni, au văzut moartea de aproape sau au ucis oameni. Dar nu este rezervat exclusiv soldaţilor", explică el, conform AFP.

Deşi texanul a fost mult timp reticent în a urma o terapie, mărturisind în 2014 că modul său de a se trata era "să meargă pe bicicletă, să joace golf şi să bea o bere", el mărturiseşte că a avut în cele din urmă nevoie de ea din cauza "listei de procese lungi cât mâna" şi a scăderii veniturilor sale. "Într-o clipă, am trecut de la erou la zero. Nu poţi să treci prin toate aceste lucruri fără să suferi de stres post-traumatic", a spus el.

Aşa că Lance Armstrong a plecat în Tennessee pentru un refugiu terapeutic de cinci zile, "singur, zece ore pe zi". El explică: "Dacă experienţele mele anterioare au fost ca un plasture, aceasta a fost ca o operaţie majoră”.

Fostul ciclist de la US Postal s-a retras definitiv din ciclism în ianuarie 2011, cu un an înainte ca Agenţia americană antidoping (USADA) să reuşească să dovedească dopajul său.

Uniunea Ciclistă Internaţională i-a interzis să mai practice ciclismul pe viaţă.

În 2013, într-un interviu acordat prezentatoarei Oprah Winfrey, Lance Armstrong a mărturisit practicile de dopaj.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Sporturi

Ultimele articole Toate articolele