Ultima oră
VIDEO | Cagliari - Juventus 2-2. ”Bătrâna Doamnă” salvează remiza pe final graţie unui autogol VIDEO | Cagliari - Juventus 2-2. ”Bătrâna Doamnă” salvează remiza pe final graţie unui autogol
Eintracht Frankfurt a învins Augsburg, revenind din minutul 55 de la 0-1 Eintracht Frankfurt a învins Augsburg, revenind din minutul 55 de la 0-1
FR Gimnastică anunţă modificări în componenţa echipelor pentru Campionatele Europene, ca urmare a retragerii fraţilor Burtanete şi a incidentului de la Reşiţa FR Gimnastică anunţă modificări în componenţa echipelor pentru Campionatele Europene, ca urmare a retragerii fraţilor Burtanete şi a incidentului de la Reşiţa
VIDEO | Cristi Manea a cerut antrenor la CFR şi şi-a anunţat plecarea. ”Eu îmi fac treaba până la final” VIDEO | Cristi Manea a cerut antrenor la CFR şi şi-a anunţat plecarea. ”Eu îmi fac treaba până la final”
Dan Petrescu, cerut de urgenţă în Gruia! "Ar fi momentul să vină" | VIDEO EXCLUSIV Dan Petrescu, cerut de urgenţă în Gruia! "Ar fi momentul să vină" | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Victoria la scor cu CFR Cluj l-a făcut pe Gică Hagi să jubileze. ”Un meci perfect. Tot ce am pregătit s-a întâmplat” VIDEO | Victoria la scor cu CFR Cluj l-a făcut pe Gică Hagi să jubileze. ”Un meci perfect. Tot ce am pregătit s-a întâmplat”

Cinci persoane arestate după busculada de pe stadionul din El Salvador rămân în custodia autorităţilor

Fotbal Internațional Publicat pe 3 iun 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/21217250/1/el-salvador.jpg

În urma busculadei fatale de pe un stadion din El Salvador din 20 mai, care s-a soldat cu moartea a nouă spectatori, procuratura s-a opus vineri eliberării a cinci persoane arestate după incident şi considerate a fi responsabile, relatează AFP.

Astfel, preşedintele şi alţi doi manageri ai clubului de fotbal Alianza, precum şi doi manageri ai stadionului Cuscatlan, unde a avut loc tragedia, au fost menţinuţi în detenţie, în ciuda unui acord financiar cu familiile victimelor.

"Acuzaţiile de omor prin imprudenţă şi ucidere din culpă au fost retrase", a declarat presei unul dintre avocaţii apărării, Miguel Anaya. ”Toţi au fost eliberaţi din ordinul instanţei", a spus el, înainte ca procuratura să se opună. Potrivit avocatului, familia fiecărei persoane decedate va primi între 5.000 şi 10.000 de dolari (aproximativ 4.600 şi 9.300 de euro), iar persoanele rănite 30 de dolari (aproximativ 28 de euro) pe zi de incapacitate.

Bilanţul morţilor în urma accidentului a fost revizuit de la 12 la 9 morţi, cât era iniţial. O sursă din cadrul procuraturii a declarat presei că această ”informaţie eronată” este cauzată de ”confuzia” care a domnit după catastrofă, în timp ce zeci de răniţi au năvălit în spitale. În total, peste 500 de persoane au fost rănite în această tragedie, în urma căreia o comisie de experţi ai Federaţiei Internaţionale (FIFA) şi ai Confederaţiei Americii de Nord, Centrale şi Caraibe (Concacaf) este aşteptată în El Salvador pe 14 iunie pentru a efectua un audit de siguranţă pe stadioanele din ţară.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri