Ultima oră
VIDEO | Cagliari - Juventus 2-2. ”Bătrâna Doamnă” salvează remiza pe final graţie unui autogol VIDEO | Cagliari - Juventus 2-2. ”Bătrâna Doamnă” salvează remiza pe final graţie unui autogol
Eintracht Frankfurt a învins Augsburg, revenind din minutul 55 de la 0-1 Eintracht Frankfurt a învins Augsburg, revenind din minutul 55 de la 0-1
FR Gimnastică anunţă modificări în componenţa echipelor pentru Campionatele Europene, ca urmare a retragerii fraţilor Burtanete şi a incidentului de la Reşiţa FR Gimnastică anunţă modificări în componenţa echipelor pentru Campionatele Europene, ca urmare a retragerii fraţilor Burtanete şi a incidentului de la Reşiţa
VIDEO | Cristi Manea a cerut antrenor la CFR şi şi-a anunţat plecarea. ”Eu îmi fac treaba până la final” VIDEO | Cristi Manea a cerut antrenor la CFR şi şi-a anunţat plecarea. ”Eu îmi fac treaba până la final”
Dan Petrescu, cerut de urgenţă în Gruia! "Ar fi momentul să vină" | VIDEO EXCLUSIV Dan Petrescu, cerut de urgenţă în Gruia! "Ar fi momentul să vină" | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Victoria la scor cu CFR Cluj l-a făcut pe Gică Hagi să jubileze. ”Un meci perfect. Tot ce am pregătit s-a întâmplat” VIDEO | Victoria la scor cu CFR Cluj l-a făcut pe Gică Hagi să jubileze. ”Un meci perfect. Tot ce am pregătit s-a întâmplat”

Cine sunt miliardarii care vor să cumpere clubul Chelsea. UPDATE: Roman Abramovich a mărit suma tranzacţiei; ce vrea să facă în cazul unei părţi de bani

Chelsea Publicat pe 29 apr 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38272/20625355/1/chelsea-a.jpg

UPDATE vineri (29 aprilie), ora 09:30: Vânzarea clubului Chelsea ar putea să se facă în perioada imediat următoare, iar în cursă pentru a lua echipa de la Roman Abramovich se află Todd-Boehly-Clearlake, Stephen Pagliuca şi Lord Coe. Rusul a cerut, în primă fază, 3,5 miliarde de euro, pentru ca recent să îi anunţe pe aceştia că mai vrea încă 600 de milioane de euro.

Această ultimă sumă nu va intra tot în conturile sale, ci vrea să îi doneze Ucrainei, în ceea ce ar reprezenta una dintre cele mai mari donaţii din istoria Marii Britanii. Chelsea are datorii de 1.5 miliarde de euro, dar Abramovich a anunţat că miliardarul care se va decide să cumpere clubul londonez în noile condiţii va fi ajutat de el să acopere o parte din suma restantă către anumiţi terţi.

Ştirea iniţială 

Chelsea este de vânzare şi deja au apărut miliardari care vor să cumpere campioana Europei. Potrivit presei din Anglia, un consorţiu al oamenilor de afaceri Todd Boehly şi Hansjoerg Wyss e dispus să preia conducerea londonezilor, dar rămâne de văzut dacă se va ajunge la un numitor comun asupra sumei tranzacţiei.

Roman Abramovich cere 4 miliarde de lire, iar la primele negocieri Wyss a anunţat că nimeni nu va oferi mai mult de două miliarde de lire. Rămâne de văzut cum vor decurge discuţiile, dar posibil cumpărător al lui Chelsea este şi egipteanul Loutfy Mansour.

Roman Abramovich a scos Chelsea la vânzare! Miliardarul rus a făcut anunţul miercuri seară, pe site-ul oficial al clubului, transmiţând că va dona suma obţinută către victimele războiului din Ucraina.

Într-o situaţie foarte complicată creată de invadarea Ucrainei de către Rusia, Abramovich a hotărât să facă pasul în spate şi să pună capăt aventurii sale la Chelsea, una care a început în 2003. Indiferent care va fi suma pentru care va vinde clubul, Abramovich a ordonat deja crearea unei fundaţii caritabile care să redirecţioneze banii pentru a ajuta victimele războiului început de Putin în Ucraina:

"Aşa cum am mai spus, mereu am luat decizii în interesul clubului Chelsea. În situaţia actuală, am decis să vând clubul, pentru că eu cred că aşa e cel mai bine pentru Chelsea, fani, angajaţi, sponsori şi parteneri. Nu voi cere ca vreun împrumut să fie plătit, Chelsea nu a fost niciodată despre business sau bani pentru mine, ci doar pasiune pură. Am instruit echipa mea să pregătească o fundaţie caritabilă în care vor fi donaţi toţi banii. Fundaţia e făcută pentru toate victimele războiului din Ucraina. Asta include fonduri pentru ajutorul imediat al victimelor, dar şi pentru munca pe termen lung pentru refacere. Vă rog să ştîţi că această decizie a fost incredibil de dificil de luat şi că mă doare că mă despart de club în această manieră. Totuşi, cred că este în interesul clubului.

Sper că voi putea vizita Stamford Bridge pentru ultima dată pentru a-mi lua adio de la voi în persoană. A fost un privilegiu să fiu parte din Chelsea şi sunt mândru de performanţele obţinute împreună. Chelsea şi fanii ei vor fi mereu în inima mea", e anunţul ofiical al rusului.

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Chelsea

Ultimele articole Toate articolele