Ultima oră
Absenţă de marcă pentru Bayern Munchen în ultimul meci al sezonului Absenţă de marcă pentru Bayern Munchen în ultimul meci al sezonului
OFICIAL | Corvinul Hunedoara a anunţat plecarea lui Marius Coman OFICIAL | Corvinul Hunedoara a anunţat plecarea lui Marius Coman
Costel Gâlcă luptă pentru Europa: „Trebuie să fim concentraţi la meciul nostru” Costel Gâlcă luptă pentru Europa: „Trebuie să fim concentraţi la meciul nostru”
Antrenorul care ar accepta imediat să vină la FCU Craiova: „De ce nu?” Antrenorul care ar accepta imediat să vină la FCU Craiova: „De ce nu?”
Cine arbitrează derby-ul Rapid - FCSB, din ultima etapă din play-off Cine arbitrează derby-ul Rapid - FCSB, din ultima etapă din play-off
Marius Şumudică agită apele înainte de derby-ul Rapid - FCSB: „Au câştigat primul lor titlu din istorie. Suntem la egalitate acum!” Marius Şumudică agită apele înainte de derby-ul Rapid - FCSB: „Au câştigat primul lor titlu din istorie. Suntem la egalitate acum!”

CIO a decis o interdicţie de 15 ani pentru şeicul Ahmad al Kuwaitului

Sporturi Publicat de Daian Cutu pe 4 mai 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38128/21580701/1/olympic-flag-3.jpg

Şeicul Ahmad Al-Fahad Al-Sabah din Kuwait a primit o interdicţie de 15 ani din toate funcţiile din cadrul Comitetului Internaţional Olimpic din cauza unor încălcări ale eticii, a decis organismul de conducere al Jocurilor Olimpice, potrivit Reuters.

Într-o scrisoare consultată de Reuters, directorul general al CIO, Christophe De Kepper, i-a informat pe toţi membrii CIO despre decizia Comitetului Executiv de a-l sancţiona pe şeicul Ahmad, odinioară puternic, din cauza unui proces în Elveţia.

"Comitetul Executiv al CIO a decis să confirme gravitatea încălcărilor principiilor etice de către şeicul Ahmad Al-Sabah, inclusiv trădarea jurământului său de membru al CIO, precum şi gravitatea prejudiciului adus reputaţiei CIO, care a pus în pericol interesele sale", a precizat De Kepper în scrisoarea din 3 mai.

"Şi, în consecinţă, îl sancţionează pe şeicul Ahmad Al-Sabah prin suspendarea tuturor drepturilor, prerogativelor şi funcţiilor care decurg din calitatea sa de membru al CIO pentru o perioadă de cincisprezece ani, începând cu data deciziei anterioare de sancţionare luate de către Comitetul Executiv al CIO la 27 iulie 2023."

Şeicul a fost interzis pentru trei ani anul trecut din cauza presupusei sale implicări în alegerile Consiliului Olimpic al Asiei (OCA), după ce CIO a aprobat recomandările emise de organismul său de etică.

Fost secretar general al OPEC, şeicul Ahmad s-a autosuspendat deja din funcţia de membru al CIO după ce a fost condamnat de o instanţă penală elveţiană pentru fals în 2021, după care a demisionat şi din funcţia de preşedinte al OCA.

Şeicul Ahmad a fost cândva unul dintre cei mai influenţi oameni din politica sportivă, deţinând poziţii cheie atât în cadrul CIO, cât şi în cadrul FIFA, organismul de conducere al fotbalului mondial. El a fost numit anul trecut ministru al apărării din Kuwait.

Fost aliat apropiat al actualului preşedinte al CIO, Thomas Bach, în perioada în care avocatul german şi-a depus candidatura în 2013, kuwaitianul a condus şi Asociaţia Comitetelor Olimpice Naţionale.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Sporturi

Ultimele articole Toate articolele