adplus-dvertising
Ultima oră
VIDEO | Jucătorul dorit în trecut de Gigi Becali la FCSB a făcut spectacol! ”Dubla” reuşită de atacant VIDEO | Jucătorul dorit în trecut de Gigi Becali la FCSB a făcut spectacol! ”Dubla” reuşită de atacant
Dezvăluiri halucinante despre cum merg lucrurile la naţionale. Cătălin Cîrjan: ”A fost supus unor abuzuri şi umilinţe, pentru că nu s-a transferat unde i-au zis” Dezvăluiri halucinante despre cum merg lucrurile la naţionale. Cătălin Cîrjan: ”A fost supus unor abuzuri şi umilinţe, pentru că nu s-a transferat unde i-au zis”
Decizia luată de Daniel Opriţa, după înfrângerea cu Oţelul. ”O să am o discuţie cu conducerea” Decizia luată de Daniel Opriţa, după înfrângerea cu Oţelul. ”O să am o discuţie cu conducerea”
UEFA a sancţionat mai multe cluburi după incidente şi nereguli la meciurile din cupele europene
UEFA a sancţionat mai multe cluburi după incidente şi nereguli la meciurile din cupele europene
EXCLUSIV | Radu Banciu a dat verdictul! Cel mai slab jucător al naţionalei României. ”Este dintr-o generaţie care trebuia să dispară! Nu a făcut absolut nimic” EXCLUSIV | Radu Banciu a dat verdictul! Cel mai slab jucător al naţionalei României. ”Este dintr-o generaţie care trebuia să dispară! Nu a făcut absolut nimic”
VIDEO | Oţelul - CSA Steaua 3-2. Gălăţenii au obţinut o victorie mare, după ce au tremurat serios în a doua parte VIDEO | Oţelul - CSA Steaua 3-2. Gălăţenii au obţinut o victorie mare, după ce au tremurat serios în a doua parte

CIO respinge ”afirmaţiile defăimătoare” ale consilierului lui Zelenski cu privire la participarea sportivilor din Rusia şi Belarus la Jocurile Olimpice

Sporturi Publicat pe 31 ian 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38128/21000422/1/olympic-flag.jpg

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) respinge „afirmaţiile defăimătoare” ale consilierului prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak, în urma deciziei organizaţiei de a analiza modalităţi prin care sportivii ruşi pot concura la Jocurile Olimpice din 2024, relatează CNN.

"CIO respinge în cei mai tari termeni posibil aceasta şi alte declaraţii defăimătoare. Ele nu pot servi drept bază pentru nicio discuţie constructivă. Prin urmare, CIO nu va mai comenta asupra lor”, a declarat marţi un purtător de cuvânt al CIO pentru CNN.

CIO a indicat că sportivilor ruşi şi belarusi li se poate permite ”să participe la competiţii ca „sportivi neutri” şi să nu reprezinte în niciun fel statul lor sau orice altă organizaţie din ţara lor, aşa cum se întâmplă deja în ligile profesioniste, în special în Europa, Statele Unite şi Canada şi în unele sporturi profesionale individuale”.

Luni, Mihaïlo Podoliak, consilierul preşedintelui Volodimir Zelenski, a acuzat CIO că este „un promotor al războiului”.

”CIO este un promotor al războiului, crimei şi distrugerii. CIO urmăreşte cu plăcere cum Rusia distruge Ucraina şi apoi oferă Rusiei o platformă de promovare a genocidului şi încurajează următoarele crime. Este evident că banii care cumpără ipocrizia olimpică nu au mirosul sângelui ucrainean. Nu-i aşa, domnule Bach?”, a scris Podoliak pe Twitter.

Ucraina cere interzicerea sportivilor din Rusia şi Belarus, aliat al Kremlinului, de la Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris. Dar CIO a anunţat, miercurea trecută, că studiază posibilitatea de a le permite să participe sub un drapel neutru, în contextul în care ruşii şi bieloruşii au fost excluşi din majoritatea competiţiilor internaţionale de la începutul invaziei, din 24 februarie 2022.

Aceste propuneri au stârnit furia ucrainenilor. Preşedintele Volodiir Zelenski a denunţat vineri „ipocrizia” CIO şi l-a invitat pe Thomas Bach să viziteze Bahmut, unde s-au dat lupte intense.

Duminică, Zelenski a anunţat că i-a trimis o scrisoare preşedintelui francez Emmanuel Macron legat de acest aspect. ”Olimpismul şi statele teroriste nu trebuie să se intersecteze”, a spus Zelenski.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Sporturi

Ultimele articole Toate articolele