Ultima oră
Fostul mare fotbalist critică decizia lui Florinel Coman de pleca în Qatar: „Pierzi 20% din ceea ce ştii” Fostul mare fotbalist critică decizia lui Florinel Coman de pleca în Qatar: „Pierzi 20% din ceea ce ştii”
LIVE VIDEO | Spectacolul din Champions League continuă la Prima Sport! Echipele de start LIVE VIDEO | Spectacolul din Champions League continuă la Prima Sport! Echipele de start
Rafael Nadal s-a calificat în turul doi la Barcelona Rafael Nadal s-a calificat în turul doi la Barcelona
Ultimă oră! Dennis Man, pe urmele lui Adrian Mutu. Gigantul din Serie A care îl doreşte pe internaţionalul român

Ultimă oră! Dennis Man, pe urmele lui Adrian Mutu. Gigantul din Serie A care îl doreşte pe internaţionalul român
Handbal masculin | CSM Constanţa, Dinamo Bucureşti şi CSM Bucureşti s-au calificat în semifinalele Cupei României
Handbal masculin | CSM Constanţa, Dinamo Bucureşti şi CSM Bucureşti s-au calificat în semifinalele Cupei României
După faptă, şi răsplată! Jucătorul din Bundesliga care a refuzat să facă deplasarea cu echipa, suspendat şi amendat După faptă, şi răsplată! Jucătorul din Bundesliga care a refuzat să facă deplasarea cu echipa, suspendat şi amendat

Clubul Astra Giurgiu a fost sancţionat din nou de FRF! Depunctare pentru neachitarea datoriilor

Astra Giurgiu Publicat de Andrei Ionascu pe 8 iul 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38235/20282653/1/astra.jpg

Clubul de fotbal Astra Giurgiu, care a retrogradat în Liga 2, a fost sancţionat pentru a doua oară de către Comisia de Disciplină şi Etică a FRF, cu scăderea a două puncte din ediţia 2021-2022 şi cu interzicerea dreptului de a transfera şi legitima jucători. Decizia a fost luată pentru neachitarea datoriilor către fostul antrenor interimar Alexandru Radu.

Astra Giurgiu a mai primit o sancţiune similară, scăderea a 2 puncte şi interzicerea dreptului de a transfera, la 30 iunie, în cazul datoriilor către fotbalistul Andrei George Truşescu. Ţinând cont de faptul că sancţiunile cu depunctarea se cumulează, formaţia Astra va începe noua ediţie de campionat cu -4 puncte.

"Creditor Alexandru Radu, debitor AFC Astra - executare drepturi financiare - În baza art. 85 din RD coroborat cu art. 24 lit. C pct. 1 lit. b din Regulamentul privind Statutul şi Transferul Jucătorilor de Fotbal, sancţionarea AFC Astra cu interzicerea dreptului de a transfera şi/sau legitima jucători în calitate de club cesionar; scăderea de puncte asupra celor acumulate în campionat de echipa de categoria cea mai ridicată depunctare 2 puncte pentru perioada 16.06.2021-30.06.2021", se menţionează în soluţia comisiei publicată, miercuri noaptea, pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal.

Gruparea giurgiuveană este obligată să îi plătească restanţele financiare fostului antrenor interimar pentru a evita în continuare alte sancţiuni cu depunctarea. "Comisia a acordat termen în data de 21 iulie 2021, ora 15:00, dată la care clubul debitor să prezinte dovada plăţii faţă de creditorul Radu Alexandru conform Hotărârii nr. 41/CL/09.02.2021, rămasă definitivă prin decizia nr. 20/CR/15.04.2021, pentru a evita în continuare depunctarea", se mai precizează în soluţia citată.

Conform Regulamentului Disciplinar, la fiecare 15 zile calendaristice de întârziere de plată, calculate de la data expirării termenului de graţie, echipei Astra i se va scădea câte 2 puncte.

Sancţiunea cu scăderea a 2 puncte se aplică timp de 90 de zile, după care finalista Cupei României va fi exclusă din toate competiţiile în curs şi retrogradată în categoria inferioară, respectiv Liga a III-a. Dacă clubul nu îşi execută obligaţia de plata în termen de 30 de zile de la retrogradare, clubul va fi exclus din toate competiţiile FRF/LPF/AJF.

Alexandru Radu a fost antrenor interimar la Astra Giurgiu în perioada 1 octombrie - 10 noiembrie 2020. Secund al lui Edward Iordănescu, el a preluat echipa după demisia lui Bogdan Andone, de la sfârşitul lunii septembrie.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38235/20282653/2/radu-alexandru.jpg

mail-share icon Email
viewscnt