Ultima oră
Saudiţii şi-au bătut joc de Burcă! "Eu am vorbit cu el" | VIDEO EXCLUSIV Saudiţii şi-au bătut joc de Burcă! "Eu am vorbit cu el" | VIDEO EXCLUSIV
România, înfrângere cu Belgia şi încheie pe locul 4 România, înfrângere cu Belgia şi încheie pe locul 4
Cătălin Chirilă, locul 6 în proba de 5.000 m Cătălin Chirilă, locul 6 în proba de 5.000 m
Edi Iordănescu a primit un cadou din partea staff-ului Edi Iordănescu a primit un cadou din partea staff-ului
Ngezana, laude pentru colegii de la FCSB! ”Mentalitatea jucătorilor este nebună” Ngezana, laude pentru colegii de la FCSB! ”Mentalitatea jucătorilor este nebună”
'Tricolorii' au ajuns la Munchen 'Tricolorii' au ajuns la Munchen

Coasta nu ia vacanţă! Trofeul Straja 2023 aduce 54 de piloţi la start

Auto-Moto Publicat de Daian Cutu pe 30 aug 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38216/21299852/1/copyrightflaviuscroitoriu-trofeulstraja2022.jpg

Perioada vacanţelor se apropie de final, drept dovadă stă şi Trofeul Straja care reanimă acţiunea din Campionatul Naţional de Viteză în Coastă, competiţie aflată sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv

Aceeaşi federaţie, împreună cu cluburile sportive Auto Blic şi Auto-Moto Retezat, vor fi gazdele organizatorice ale etapei hunedorene de la sfârşitul acestei săptămâni, la start fiind anunţată prezenţa unui număr de 54 de concurenţi şi 2 deschizători

După etapa nereuşită de la Baia Mare, unde a fost descalificat ca urmare a unor neconcordanţe tehnice, Octavian Ciovică speră să treacă în fruntea categoriei II a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă, însă îi va fi foarte greu întrucât Emil Ghinea are de luat o revanşă după probleme din etapa precedentă a naţionalului (n.r. Valea Uzului) - mangaliotul făcând deplasarea cu moralul ridicat după locul secund obţinut în etapa de Masters de pe Gutâi. Lista modelelor de categorie II este una subţire însă, cu Claudiu Erhan alăturându-se celor doi amintiţi anterior.

În schimb, bătălia pentru supremaţia categoriei turismelor va fi - din nou - deosebit de disputată, căci la startul Trofeului Straja - eveniment organizat cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Hunedoara şi Primăriei Municipiului Lupeni - revine Dominic Marcu cu a sa Tesla Model 3 Performance, pilotul din Sinaia urmând să poarte bătălia secundelor nu doar cu el însuşi ci şi cu Claudiu Ciucă. Acesta din urmă nu va fi singurul pilot al şcolii reşiţene prezent la start, căci la start se vor afla atât Andrei Precup - cu "locomotiva" - precum şi Răzvan Dan Goşta, ambii sportivi fiind pretendenţi la un loc pe podiumul categoriei.

Pentru podiumul categoriei va lupta însă şi Ciprian Ciobotaru, în vreme ce liderul la zi al 208 R2 Cup - competiţie monomarcă din naţionalul de raliuri - Cristi Sugár va fi de asemenea în centrul atenţiei, putând pune piedici adversarilor cu maşini mult mai potente. Şi dacă tot am deschis paranteza deschizătorilor precum şi a sportivilor din Banat, nu putem să nu-i amintim pe cei ce vor ajuta conducerea cursei în vederea securizării traseului de concurs: Răzvan Potocean cu un Renault Clio, respectiv campionul absolut la viteză în coastă din 2016 - Bogdan Cuzma, care va pilota în premieră în ţara noastră modelul ceh Škoda Fabia RS Rally2.

Lista de înscrieri este disponibilă şi poate fi consultată în întregime AICI

Vă reamintim că Trofeul Straja - a V-a etapă a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă - este un eveniment organizat de Federaţia Română de Automobilism Sportiv în parteneriat cu asociaţiile sportive Auto Blic şi Auto-Moto Retezat, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Hunedoara şi Primăria Municipiului Lupeni, respectiv cu susţinerea Asociaţiei Pro Straja.

Fotografie realizată de Flavius Croitoriu

mail-share icon Email
viewscnt

Auto-Moto

Ultimele articole Toate articolele