Ultima oră
VIDEO | Brighton - Manchester City 0-4. Pep Guardiola îi predă o lecţie dură lui Roberto De Zerbi VIDEO | Brighton - Manchester City 0-4. Pep Guardiola îi predă o lecţie dură lui Roberto De Zerbi
Ipoteză şocantă! Jucătorii Universităţii Craiova, pe mână cu Mihai Rotaru? | EXCLUSIV Ipoteză şocantă! Jucătorii Universităţii Craiova, pe mână cu Mihai Rotaru? | EXCLUSIV
VIDEO | ”Pentru asta trag, încerc să demonstrez”. Reacţia lui Răzvan Sava, după ce a reuşit o paradă fabuloasă în stilul Lunin VIDEO | ”Pentru asta trag, încerc să demonstrez”. Reacţia lui Răzvan Sava, după ce a reuşit o paradă fabuloasă în stilul Lunin
VIDEO | Costel Gâlcă se aştepta să aibă meci greu cu CFR. ”Am fost prea respectuoşi cu ei” VIDEO | Costel Gâlcă se aştepta să aibă meci greu cu CFR. ”Am fost prea respectuoşi cu ei”
Adrian Mutu a fost ”făcut praf” de un jucător de la CFR, care şi-a anunţat plecarea. ”Pentru mine nu are caracter” Adrian Mutu a fost ”făcut praf” de un jucător de la CFR, care şi-a anunţat plecarea. ”Pentru mine nu are caracter”
VIDEO | Bîrligea, decisiv în Bănie. Atacantul speră să fie la EURO. ”Eu o să dau totul” VIDEO | Bîrligea, decisiv în Bănie. Atacantul speră să fie la EURO. ”Eu o să dau totul”

Comunitatea evreiască din Roma denunţă scandări antisemite ale fanilor echipei Lazio în ”Derby Della Capitale”

Serie A Publicat de Daian Cutu pe 21 mar 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38112/21068331/1/lazio.png

Comunitatea evreiască din Roma a denunţat luni, presupusele scandări antisemite ale suporterilor echipei Lazio Roma în timpul derbiului câştigat, scor 1-0, cu AS Roma, din campionatul Italiei.

"O întreagă tribună scandând sloganuri antisemite, un +susţinător+ în tribune cu tricoul lui Hitlerson şi numărul 88 (folosit în mişcarea neo-nazistă pentru a însemna „Heil Hitler”, n.r.) şi noi, ca întotdeauna, singurii indignaţi şi care protestează”, a scris Ruth Dureghello, preşedintele comunităţii evreieşti din Roma, pe Twitter.

„Este posibil ca toată lumea să continue să se comporte de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat?”, a adăugat Dureghello, al cărei mesaj este însoţit de o fotografie şi videoclipuri. Aceste imagini au fost „verificate”, a asigurat AFP un purtător de cuvânt al comunităţii evreieşti din Roma.

Aceste denunţuri vin la doar 12 zile după ce federaţia italiană a anunţat deschiderea unei anchete privind presupusele lozinci antisemite scandate de suporterii Lazio în timpul meciului echipei lor de la Napoli (1-0), din 3 martie.

În ianuarie, Peluza Nord a stadionului Olimpico din Roma, care reuneşte ultraşii clubului Lazio, a fost închisă pentru un meci după scandările rasiste ale acestor ultraşi în timpul unei meci cu Lecce, care i-a vizat pe Samuel Umtiti şi Lameck Banda. În ultimii ani, ultraşii de la Lazio au fost în mod regulat evidenţiaţi pentru comportament rasist sau antisemit. În 2017, s-au remarcat prin folosirea unei imagini a Annei Frank, o adolescentă evreică germană care a murit în lagărul de concentrare Bergen Belsen din Germania, pe care o afişaseră purtând tricoul AS Roma.

Ministrul italian al Sportului, Andrea Abodi, a redistribuit mesajul preşedintelui comunităţii evreieşti de la Roma şi a răspuns imediat: „Imposibil să acţionăm ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Îmi voi face partea mea, aşa cum simt că trebuie să o fac. Respectul este o datorie şi nu este negociabil”, a scris el.

 

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Serie A

Ultimele articole Toate articolele