Ultima oră
VIDEO | Elias Charalambous a răbufnit după partida cu Oţelul! "Am fost penibili" VIDEO | Elias Charalambous a răbufnit după partida cu Oţelul! "Am fost penibili"
Chiricheş a aflat în direct că Becali l-a criticat: ”Crede că joc la ‘mişto’!” | VIDEO 

Chiricheş a aflat în direct că Becali l-a criticat: ”Crede că joc la ‘mişto’!” | VIDEO
FCSB, distrusă după ce a pierdut cu Oţelul Galaţi: ”A părut o echipă de retrogradare. Din cale afară de slabi!” | VIDEO EXCLUSIV

FCSB, distrusă după ce a pierdut cu Oţelul Galaţi: ”A părut o echipă de retrogradare. Din cale afară de slabi!” | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Dorinel Munteanu este mulţumit de prestaţia fotbaliştilor gălăţeni. "Mă încântă jocul echipei mele" VIDEO | Dorinel Munteanu este mulţumit de prestaţia fotbaliştilor gălăţeni. "Mă încântă jocul echipei mele"
Becali a intrat în direct şi l-a distrus pe jucătorul aşteptat cu braţele deschise: ”Te nenoroceşte!”

Becali a intrat în direct şi l-a distrus pe jucătorul aşteptat cu braţele deschise: ”Te nenoroceşte!”
Team Romania a defilat la Jocurile Olimpice de la Paris. Soţii canotori Ionela şi Marius Cozmiuc au fost purtătorii de drapel Team Romania a defilat la Jocurile Olimpice de la Paris. Soţii canotori Ionela şi Marius Cozmiuc au fost purtătorii de drapel

Comunitatea evreiască din Roma denunţă scandări antisemite ale fanilor echipei Lazio în ”Derby Della Capitale”

Serie A Publicat de Daian Cutu pe 21 mar 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38112/21068331/1/lazio.png

Comunitatea evreiască din Roma a denunţat luni, presupusele scandări antisemite ale suporterilor echipei Lazio Roma în timpul derbiului câştigat, scor 1-0, cu AS Roma, din campionatul Italiei.

"O întreagă tribună scandând sloganuri antisemite, un +susţinător+ în tribune cu tricoul lui Hitlerson şi numărul 88 (folosit în mişcarea neo-nazistă pentru a însemna „Heil Hitler”, n.r.) şi noi, ca întotdeauna, singurii indignaţi şi care protestează”, a scris Ruth Dureghello, preşedintele comunităţii evreieşti din Roma, pe Twitter.

„Este posibil ca toată lumea să continue să se comporte de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat?”, a adăugat Dureghello, al cărei mesaj este însoţit de o fotografie şi videoclipuri. Aceste imagini au fost „verificate”, a asigurat AFP un purtător de cuvânt al comunităţii evreieşti din Roma.

Aceste denunţuri vin la doar 12 zile după ce federaţia italiană a anunţat deschiderea unei anchete privind presupusele lozinci antisemite scandate de suporterii Lazio în timpul meciului echipei lor de la Napoli (1-0), din 3 martie.

În ianuarie, Peluza Nord a stadionului Olimpico din Roma, care reuneşte ultraşii clubului Lazio, a fost închisă pentru un meci după scandările rasiste ale acestor ultraşi în timpul unei meci cu Lecce, care i-a vizat pe Samuel Umtiti şi Lameck Banda. În ultimii ani, ultraşii de la Lazio au fost în mod regulat evidenţiaţi pentru comportament rasist sau antisemit. În 2017, s-au remarcat prin folosirea unei imagini a Annei Frank, o adolescentă evreică germană care a murit în lagărul de concentrare Bergen Belsen din Germania, pe care o afişaseră purtând tricoul AS Roma.

Ministrul italian al Sportului, Andrea Abodi, a redistribuit mesajul preşedintelui comunităţii evreieşti de la Roma şi a răspuns imediat: „Imposibil să acţionăm ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Îmi voi face partea mea, aşa cum simt că trebuie să o fac. Respectul este o datorie şi nu este negociabil”, a scris el.

 

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Serie A

Ultimele articole Toate articolele