Ultima oră
Camila Giorgi, acuzată şi de furt Camila Giorgi, acuzată şi de furt
VIDEO | Dinamo - Csikszereda, astăzi, de la 20:00, în direct la Prima Sport 1! „Câinii” , favoriţi la prima vedere VIDEO | Dinamo - Csikszereda, astăzi, de la 20:00, în direct la Prima Sport 1! „Câinii” , favoriţi la prima vedere
A picat varianta Louis Munteanu! Cine este atacantul din Superliga pe care îl vrea Gigi Becali A picat varianta Louis Munteanu! Cine este atacantul din Superliga pe care îl vrea Gigi Becali
Rrahmani putea fi golgheterul Superligii, dar Lobonţ l-a schimbat. Explicaţie uluitoare. ”Trebuie să-şi canalizeze energia la ce trebuie să facă” Rrahmani putea fi golgheterul Superligii, dar Lobonţ l-a schimbat. Explicaţie uluitoare. ”Trebuie să-şi canalizeze energia la ce trebuie să facă”
Probleme la FCSB? Elias Charalambous a răbufnit după un nou eşec cu Rapid: ”Vreau să discut cu cineva din conducere!” Probleme la FCSB? Elias Charalambous a răbufnit după un nou eşec cu Rapid: ”Vreau să discut cu cineva din conducere!”
VIDEO | Metz - PSG 0-2. Ladislau Boloni va juca baraj pentru a rămânerea în Ligue 1 VIDEO | Metz - PSG 0-2. Ladislau Boloni va juca baraj pentru a rămânerea în Ligue 1

Concluziile lui Istvan Kovacs la finalul primului Mondial al carierei. De ce nu a condus niciun meci în Qatar

CM 2022 Publicat pe 19 dec 2022
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/39606/20956528/1/kovacs.jpg


Singurul român care a participat la Campionatul Mondial din Qatar, Istvan Kovacs (37 de ani) a rămas cu o impresie foarte plăcută după primul turneu final al carierei.
 
La revenirea în ţară, Kovacs a dezvăluit că motivul pentru care nu a arbitrat niciun meci la centru, deşi condusese finala Conference League, reprezintă strict o decizie a Comisiei de Arbitri FIFA: "Ne-am pregătit exemplar când am ajuns în Qatar, atât eu şi colegii mei, cât şi ceilalţi arbitri selectaţi în lotul pentru Mondial. Pur şi simplu a fost o decizie a celor din Comisia de Arbitri FIFA, pe care noi am respectat-o. Pentru noi, faptul că am putut participa a fost o onoare. Oricine îşi doreşte la centru, dar am căpătat experienţă care ne va ajuta la următoarele turnee finale.
 
Mă bucur că am participat la cel mai important eveniment sportiv din lume, mă simt mândru. Cei din Comisie au fost mulţumiţi de pregătirea noastră şi am fost delegaţi la 8 partide, am căpătat astfel experienţă, ceea ce o să ne ajute pentru turneele viitoare. Cu aceste 8 meciuri poate am câştigat mai multe decât dacă aş fi condus o partidă la centru", a punctat cel mai valoros arbitru român al momentului, pentru FRF.tv.
 
În ceea ce priveşte marea schimbară din Qatar, mărirea timpului efectiv de joc, Kovacs a dezvăluit că decizia i-a aparţinut lui Pierluigi Collina, celebrul fost arbitru italian care conduce Comisia de Arbitri FIFA: "Înainte de turneul final, a fost o conferinţă de presă ţinută de preşedintele nostru Pierluigi Collina, care a menţionat că-şi doreşte să mărească timpul efectiv de joc. Şi eu sunt de aceeaşi părere. Când se pierd minute multe din cauza accidentărilor, schimbărilor, tragerilor de timp, e bine să adăugăm la final timpii pierduţi, ca lumea să se bucure de spectacolul fotbalistic. Al 5-lea oficial cronometra, adică arbitrul asistent de rezervă", a punctat Kovacs.
 
Trimis în Qatar alături de asistenţii Mihai Artene şi Vasile Marinescu, Kovacs a fost arbitru de rezervă la opt meciuri: Qatar - Ecuador 0-2, Uruguay - Coreea de Sud 0-0, Argentina - Mexic 2-0, Spania - Germania 1-1, Ecuador - Senegal 1-2, Arabia Saudită - Mexic 1-2, Croaţia - Belgia 00-0 şi Portugalia - Elveţia 6-1.
 
mail-share icon Email
viewscnt

CM 2022

Ultimele articole Toate articolele