Ultima oră
E gata! Cine va arbitra Universitatea Craiova - Rapid

E gata! Cine va arbitra Universitatea Craiova - Rapid
Dennis Man, pe urmele lui Mutu! Colosul câştigător de Champions League a pus oferta pe masă: ”A fost coleg cu el şi va intermedia negocierile!”

Dennis Man, pe urmele lui Mutu! Colosul câştigător de Champions League a pus oferta pe masă: ”A fost coleg cu el şi va intermedia negocierile!”
NEWS ALERT | Universitatea Craiova pierde un om de bază pentru derby-ul cu Rapid NEWS ALERT | Universitatea Craiova pierde un om de bază pentru derby-ul cu Rapid
Cerut cu insistenţă la Dinamo, Mircea Lucescu a bătut palma! Lovitură mare anunţată

Cerut cu insistenţă la Dinamo, Mircea Lucescu a bătut palma! Lovitură mare anunţată
ULTIMĂ ORĂ | Partida Dinamo - Petrolul se va juca cu spectatori în tribune ULTIMĂ ORĂ | Partida Dinamo - Petrolul se va juca cu spectatori în tribune
Tenis de masă: Bernadette Szocs s-a calificat în sferturi la WTT Champions Incheon 2024. Elisabeta Samara s-a oprit în optimi Tenis de masă: Bernadette Szocs s-a calificat în sferturi la WTT Champions Incheon 2024. Elisabeta Samara s-a oprit în optimi

Consorţiul britanic Ineos vrea să achiziţioneze clubul Manchester United

Manchester United Publicat de Daian Cutu pe 17 ian 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38268/20985899/1/united.jpg

Consorţiul britanic Ineos, specializat în sectorul chimic şi care deţine deja cluburile de fotbal Nisa şi FC Lausanne-Sport, a formulat o ofertă pentru cumpărarea grupării engleze Manchester United, a informat, marţi, presa britanică.

„Am intrat în mod oficial în proces”, a declarat un purtător de cuvânt al consorţiului pentru BBC, adăugând că grupul lui Jim Ratcliffe a fost în contact cu banca de investiţii Raines, însărcinată de proprietarii americani ai Red Devils, familia Glazer, să conducă vânzarea.

Părţle vor intra într-o fază de negocieri confidenţiale şi revizuiri de cont, înainte ca luna viitoare să fie depuse oferte oficiale pentru o tranzacţie care ar urma să fie finalizată la sfârşitul sezonului.

Susţinător declarat al Red Devils, Ratcliffe şi-a manifestat deja interesul pentru Manchester United în mai multe rânduri în trecut, deşi a încercat să cumpere şi Chelsea, grupare vândută în cele din urmă în mai anul trecut unui consorţiu american pentru 4,25 miliarde de lire sterline, un record.  În august, chiar înaintete ca familia Glazer, proprietarii americani ai United, să scoată clubul la vânzare spre surprinderea tuturor, un purtător de cuvânt al Ineos a spus că omul de afaceri va fi „cu siguranţă un potenţial cumpărător”.

Patronii grupării Manchester United au anunţat scoaterea la vânzare la 22 noiembrie, la câteva zeci de minute după anunţul rezilierii contractului lui Cristiano Ronaldo. „Consiliul de administraţie va lua în considerare toate alternativele strategice, inclusiv noi investiţii în club, vânzare sau alte tranzacţii care implică compania”, a spus clubul la acea vreme.

Familia Glazer, în fruntea clubului din 2005, este extrem de nepopulară în rândul suporterilor care o consideră responsabilă pentru declinul sportiv din ultimii ani (ultimul titlu al Red Devils în Premier League datează din 2013). Ei speră la oferte de aproximativ 5 miliarde de lire sterline (5,8 miliarde de euro), ceea ce ar fi o sumă record.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri