Ultima oră
Apar deja primele regrete după ce Adrian Mutu a preluat-o pe CFR: ”Cu Mandorlini jucau un fotbal mult mai frumos! Aşa joacă echipele lui!”  | VIDEO EXCLUSIV

Apar deja primele regrete după ce Adrian Mutu a preluat-o pe CFR: ”Cu Mandorlini jucau un fotbal mult mai frumos! Aşa joacă echipele lui!” | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Alex Pop a explicat eurogolul înscris celor de la CFR. ”Îţi intră o singură dată la 100 de execuţii” VIDEO | Alex Pop a explicat eurogolul înscris celor de la CFR. ”Îţi intră o singură dată la 100 de execuţii”
Haaland a marcat cinci goluri şi a calificat-o pe Manchester City în sferturile de finală ale Cupei Ligii Angliei Haaland a marcat cinci goluri şi a calificat-o pe Manchester City în sferturile de finală ale Cupei Ligii Angliei
VIDEO | ”Am dominat jocul”. Dorinel Munteanu a fost suplinit cu brio VIDEO | ”Am dominat jocul”. Dorinel Munteanu a fost suplinit cu brio
VIDEO | Adi Mutu nu îşi înţelege finalul de meci cu Oţelul. ”Sunt supărat pe cum am gestionat ultimele minute” VIDEO | Adi Mutu nu îşi înţelege finalul de meci cu Oţelul. ”Sunt supărat pe cum am gestionat ultimele minute”
VIDEO | ”O echipă matură nu trebuia să primească gol”. Ciprian Deac şi-a exprimat public dezamăgirea VIDEO | ”O echipă matură nu trebuia să primească gol”. Ciprian Deac şi-a exprimat public dezamăgirea

Creşterea numărului de acte antisemite reprezintă o provocare de securitate pentru sportivii israelieni, afirmă Comitetul Olimpic

Sporturi Publicat de Daian Cutu pe 28 nov 2023
mail-share icon Email

 

//i0.1616.ro/media/581/3142/38128/21402380/1/cio.jpg
O creştere a numărului de acte antisemite în întreaga lume în timpul războiului din Gaza a creat noi provocări de securitate pentru sportivii israelieni înainte de Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024, a declarat şefa Comitetului Olimpic Israelian, potrivit Reuters.

Manifestaţii - atât pro-palestiniene, cât şi pro-Israel - au avut loc în multe ţări de când Hamas a atacat Israelul la 7 octombrie, ucigând 1.200 de persoane şi luând ostatici aproximativ 240 de persoane.

Ca replică, armata israeliană a devastat Gaza controlată de Hamas, ucigând peste 15.000 de palestinieni, potrivit autorităţilor sanitare din Gaza.

De atunci, în multe ţări s-a înregistrat o creştere a numărului de acte antisemite, Germania raportând luna trecută o creştere de 240% în prima săptămână după începerea războiului, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2022.

"Valul actual de antisemitism la nivel mondial a creat cerinţe şi provocări unice de securitate pentru sportivii noştri, în timp ce se pregătesc pentru Jocurile Olimpice", a declarat Yael Arad, preşedinta Comitetului Olimpic din Israel. "Din păcate, unii dintre sportivii noştri s-au confruntat cu obstacole chiar şi în ceea ce priveşte participarea la competiţiile necesare pentru criteriile olimpice", a precizat ea marţi, într-un comunicat.

Echipa de înot sincron a Israelului a anunţat la începutul acestei luni că nu se va deplasa la competiţii, inclusiv la calificările olimpice din Qatar, din cauza temerilor legate de siguranţă.

Arad, prima medaliată olimpică israeliană din istorie, a declarat că niciunul dintre membrii echipei olimpice israeliene nu participă la vreo activitate militară.

"Membrii echipei noastre olimpice nu au fost recrutaţi (de către armată) şi nu sunt implicaţi în nicio activitate de luptă sau militară. Echipa olimpică se dedică în totalitate antrenamentelor şi se concentrează exclusiv pe reprezentarea Israelului la Jocurile Olimpice", a declarat Arad.

"Comitetul Olimpic Israelian, în strânsă colaborare cu diverse părţi interesate atât în Israel, cât şi în ţările gazdă, este dedicat garantării siguranţei şi securităţii sportivilor noştri."

Ea nu a oferit detalii specifice privind măsurile de securitate pentru sportivii israelieni.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Sporturi

Ultimele articole Toate articolele