Ultima oră
”Cum să ieşi aşa? Ai doi metri”. Ştefan Târnovanu a gafat, iar Gigi Becali a reacţionat ferm! ”Cum să ieşi aşa? Ai doi metri”. Ştefan Târnovanu a gafat, iar Gigi Becali a reacţionat ferm!
VIDEO | Atalanta, demonstraţie de forţă la returul cu Fiorentina şi calificare în finala Coppa Italia VIDEO | Atalanta, demonstraţie de forţă la returul cu Fiorentina şi calificare în finala Coppa Italia
VIDEO | Everton - Liverpool 2-0. ”Cormoranii” pot cădea pe 3 în Premier League VIDEO | Everton - Liverpool 2-0. ”Cormoranii” pot cădea pe 3 în Premier League
VIDEO | ”Este important că am câştigat un punct”. Charalambous încă nu este campion VIDEO | ”Este important că am câştigat un punct”. Charalambous încă nu este campion
VIDEO | Târnovanu, foarte afectat de gafa cu Sepsi: ”Amânăm titlul din cauza mea” VIDEO | Târnovanu, foarte afectat de gafa cu Sepsi: ”Amânăm titlul din cauza mea”
VIDEO | Florinel Coman a rezistat mai puţin de jumătate de repriză: ”Sper să nu am nicio problemă” VIDEO | Florinel Coman a rezistat mai puţin de jumătate de repriză: ”Sper să nu am nicio problemă”

Cristiano Ronaldo este cel mai bine plătit sportiv din lume. Cât a câştigat în 2023 şi cine se mai află în Top 10

Special Publicat de Daian Cutu pe 2 mai 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38224/21112763/1/ronaldo.jpg

Cristiano Ronaldo a devenit cel mai bine plătit sportiv din lume, după ce transferul său la clubul saudit Al-Nassr aproape că i-a dublat salariul anual. Doi jucători de la Paris Saint-Germain, Lionel Messi şi Kylian Mbappé, completează top trei, potrivit Forbes.

Ronaldo, care s-a alăturat clubului de fotbal saudit până în 2025, după ce a plecat anul trecut de la Manchester United, a câştigat 136 de milioane de dolari (123 de milioane de euro), Forbes estimând salariul său anual ca jucător la 75 de milioane de dolari (68 de milioane de euro).

Contractul lui Ronaldo a fost estimat de presă la o valoare de peste 200 de milioane de euro (219,98 milioane de dolari).

Atacantul echipei PSG, Lionel Messi, în vârstă de 35 de ani, este următorul pe listă după ce a câştigat 130 de milioane de dolari (122 de milioane de euro), în timp ce colegul său de echipă şi căpitanul Franţei, Mbappé, cel mai tânăr de pe listă, la 24 de ani, a câştigat 120 de milioane de dolari (109 milioane de euro), ocupând locul al treilea.

Jucătorul echipei Los Angeles Lakers şi marele jucător din NBA LeBron James (119,5 milioane de dolari) şi boxerul mexican Canelo Alvarez (110 milioane de dolari) completează top cinci.Anul trecut a avut loc şi apariţia LIV Golf, circuitul care a atras unii dintre cei mai buni jucători din circuitul PGA din SUA cu sume uriaşe de bani, iar doi dintre jucătorii săi de golf se află în top 10.

Fostul număr unu mondial Dustin Johnson (locul şase, cu 107 milioane de dolari) a înregistrat cel mai mare câştig după controversata sa mutare la LIV Golf, când nu a reuşit să intre nici măcar în top 50 în 2022. El se alătură unui alt jucător de golf de la LIV, Phil Mickelson (al şaptelea cu 106 milioane de dolari).

Stephen Curry, cvadruplu campion NBA (100,4 milioane de dolari), şi Kevin Durant, jucător la Phoenix Suns (89,1 milioane de dolari), sunt ceilalţi doi baschetbalişti de pe listă.

Fostul campion de tenis Roger Federer (95,1 milioane de dolari) este singurul jucător retras din activitate care a intrat în top 10.

Forbes precizează că veniturile de pe teren includ toate premiile, salariile şi bonusurile obţinute în ultimele 12 luni, în timp ce veniturile din afara terenului reprezintă o estimare a contractelor de sponsorizare, a drepturi de licenţe şi a randamentului din investiţii din afacerile pe care le conduc.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Special

Ultimele articole Toate articolele