Ultima oră
VIDEO | România - Serbia, ora 19:00, pe Prima Sport 2. Primul meci greu de la mondialul de handbal VIDEO | România - Serbia, ora 19:00, pe Prima Sport 2. Primul meci greu de la mondialul de handbal
Adrian Mutu, victorie de moral în prima ligă din Azerbaidjan Adrian Mutu, victorie de moral în prima ligă din Azerbaidjan
VIDEO | Ce meciuri nebune am avut în Premier League! Toate echipele au marcat, iar Liverpool a reuşit o revenire de poveste VIDEO | Ce meciuri nebune am avut în Premier League! Toate echipele au marcat, iar Liverpool a reuşit o revenire de poveste
LIVE VIDEO | Manchester City - Tottenham 1-1, în direct la Prima Sport 1! Son, gol şi autogol în decurs de câteva zeci de secunde! LIVE VIDEO | Manchester City - Tottenham 1-1, în direct la Prima Sport 1! Son, gol şi autogol în decurs de câteva zeci de secunde!
VIDEO | "U" Cluj - FCU Craiova 2-1. ”Şepcile roşii” fac un joc solid şi urcă pe loc de play-off VIDEO | "U" Cluj - FCU Craiova 2-1. ”Şepcile roşii” fac un joc solid şi urcă pe loc de play-off
Ianis Hagi a jucat pe final la Alaves, care a remizat cu Mallorca Ianis Hagi a jucat pe final la Alaves, care a remizat cu Mallorca

Cum s-a ales Daniel Prodan cu porecla "Tătuca". "Te-ai îmbrăcat ca-n dricu' verii" | EXCLUSIV

Fotbal Publicat de Tudor Moisa pe 17 nov 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/21389028/1/1971117-41417827-2560-1440-1-636x310.jpg

Ieri, 16 noiembrie, s-au împlinit 7 ani de la trecerea în nefiinţă a fostului mare fotbalist Daniel Prodan. "Zâmbetul Generaţiei de Aur", Didi a fost piesă de bază în angrenajul echipei care a scris istorie în anii 90.

Prodan a fost titular şi a jucat toate minutele la celebrul Campionat Mondial din 1994, acolo unde România a ajuns până în sferturi.

Ca toţi marii fotbalişti, Daniel Prodan avea şi o poreclă, "Tătuca". Acum, la şapte ani de la tragicul eveniment, Alexandru Năprădean, unul din cei mai buni prieteni pe care i-a avut fostul fotbalist, ne-a dezvăluit cum a ajuns Didi Prodan să aibă porecla "Tătuca".

De asemenea, acesta a povestit ce fel de om era, în afara terenului, fostul mare jucător.

"Pe Didi l-am cunoscut prin vara anului 1986, eram în toaleta Liceului Economic din Satu Mare. Aşteptan să intru la examenul de admitere în treapta 1. «Salut, eu sunt Daniel, Prodan Daniel!». Mi-a căzut bine de la primul contact.

Era un monstru de om şi de persoană! Unul obişnuit, cu defecte şi cu valori, cu multe valori, cu multe atribuţii. Am împărţit împreună, clasa a IX-a, în clasa profesorului de fizică al Liceului Economic. Pompei îl chema, celălalt nume îmi scapă.

Am stat într-o bancă. Obişnuia, la teze, să aştepte după mine şi după ce terminam lucrarea mea, îmi împingea caietul să fac şi teza lui.

«N-am avut timp să învăţ, Ţucurelu. Am avut antrenament. Tu stai toată ziua în internat şi nu faci altceva decât să înveţi. Hai, te rog, fă-o şi p-amea!» îmi spunea.

Îl iubeam, era de o sinceritate rară şi felul lui de a fi era unul care te încuraja să-i fi prieten. Era pus pe şotii mereu. Tatăl lui lucra la vin-alcool, lângă Liceul CFR, pe o cisternă, căra vin. Câteodată fugeam de la ore să-l vedem. «Hai cu mine să-l văd pe tata, să-mi dea un ţuc (se referea la o gură de vin)»."

Porecla "Tătuca"

"O dată mă vizitase mama la liceu. Era prin ianuarie, m-au chemat la poartă, iar el a venit cu mine. «Vreau să o cunosc pe maică-ta» mi-a spus.

Am ieşit să o întâmpin doar în cămaşa de la uniforma şcolară. Când m-a văzut, mama m-a dojenit. «Hai la mămuca să te ţuce! Tuluvai doamne mă, aşa umbli îmbrăcat ca-n dricu' verii!».

Didi nu s-a putut abţine şi a izbucnit în hohote. Din acel moment şi până în ultima clipă, până când a murit, mereu mă chema:

«Hai la tătuca să te ţuce, aşa te-ai îmbrăcat ca-n dricu' verii!».

De aici vine porecla lui Didi. Tătuca Prodan, poreclă cu care îl alintau toţi marii sportivi pe care i-a avut coechipieri de-a lungul carierei."

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Fotbal

Ultimele articole Toate articolele