Ultima oră
A fost anunţat primul transfer al verii în Superligă! Jucătorul Slaviei Praga va semna cu o echipă din play-off A fost anunţat primul transfer al verii în Superligă! Jucătorul Slaviei Praga va semna cu o echipă din play-off
NEWS ALERT | Verdict în disputa dintre FCSB şi CSA Steaua NEWS ALERT | Verdict în disputa dintre FCSB şi CSA Steaua
NEWS ALERT | Lovitură masivă încasată de Rapid! Un jucător de bază, OUT pentru patru luni NEWS ALERT | Lovitură masivă încasată de Rapid! Un jucător de bază, OUT pentru patru luni
Verdict clar în privinţa principalei ţinte a lui Gigi Becali! „Este o singură echipă la care nu pot să-l las” Verdict clar în privinţa principalei ţinte a lui Gigi Becali! „Este o singură echipă la care nu pot să-l las”
VIDEO | Florinel Coman continuă să şocheze cu gesturile sale! Vedeta de la FCSB a recidivat VIDEO | Florinel Coman continuă să şocheze cu gesturile sale! Vedeta de la FCSB a recidivat
S-a decis cine va fi antrenorul Barcelonei din sezonul viitor! Decizia luată de Xavi, după eşecul cu Real Madrid S-a decis cine va fi antrenorul Barcelonei din sezonul viitor! Decizia luată de Xavi, după eşecul cu Real Madrid

Cum să faci praf 222 de milioane de euro! Evacuat din "castelul" cu 109 camere, unul dintre cei mai mari sportivi trăieşte acum într-un apartament cu trei camere: "Am fost un prost, dar nu mai e cazul acum..."

Box Publicat pe 12 aug 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38221/19448826/1/holy-main.jpg

Evander Holyfield este unul dintre cei mai mari sportivi din istoria boxului profesionist, iar fostul campion mondial absolut al greilor a acumulat de-a lungul carierei o avere impresionantă, numai din burse încasând peste 200 de milioane de euro.

Holyfield e însă şi un exemplu de "aşa nu" când vine vorba de modul în care a reuşit să-şi gestioneze gloria şi averea spectaculoasă, iar acum este într-o situaţie financiară dificilă, în raport cu nivelul la care ajunsese la finalul anilor 90.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38221/19448826/3/holy1.jpg


Holyfield spune însă că a învăţat din greşelile trecutului şi speră ca cei 11 copii ai săi să nu fie nevoiţi să aibă grija zilei de mâine.

Americanul rămâne un nume mare, chiar dacă acum trăieşte o viaţă obişnuită. Holyfield va reveni în ring la 57 de ani, pentru o serie de meciuri demonstrative.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38221/19448826/2/holy-2.jpg


The Sun notează că averea lui Holyfield ajunsese în momentul de vârf la peste 250 de milioane de euro, însă declinul a început odată cu intrarea în afaceri a legendarului sportiv.

"E greu să te prăbuşeşti în acest mod şi simt că din multe puncte de vedere e prea târziu acum. Când nu ai pe nimeni care să aibă grijă de tine, toţi încearcă să profite cât mai mult de tine. Furau de la mine, pur şi simplu furau, furau, furrau.

Vreau ca copiii mei să ştie asta, pentru ca ei să nu fie nevoiţi să treacă prin aşa ceva. Eram un prost, dar nu mai e cazul acum"
, spune omul care l-a învins de două ori pe Mike Tyson, citat de The Sun.

În 2008, Holyfield era evacuat dintr-un palat cu 109 camere din Atlanta, având datorii de peste 12 milioane de euro la plata ipotecii, iar acum, 12 ani mai târziu, fostul sportiv locuieşte într-un apartament cu trei camere.

Printre afacerile eşuate ale lui Holyfield se numără o casă de discuri sau un lanţ de restaurante, iar pierderile au fost de ordinul zecilor de milioane de euro.

În prezent, fostul campion mondial al greilor plăteşte pensie alimentară pentru cei 11 copii ai săi făcuţi cu 6 femei diferite şi se descurcă în continuare destul de bine, în condiţiile în care încasează peste 70 de mii de euro pe lună doar din contractele de imagine, prin prezenţa la diferite evenimente. Chiar şi aşa, diferenţa faţă de imperiul ridicat în urmă cu mai bine de două decenii e colosală.

mail-share icon Email
viewscnt

Box

Ultimele articole Toate articolele