Ultima oră
E gata! Cine va arbitra Universitatea Craiova - Rapid

E gata! Cine va arbitra Universitatea Craiova - Rapid
Dennis Man, pe urmele lui Mutu! Colosul câştigător de Champions League a pus oferta pe masă: ”A fost coleg cu el şi va intermedia negocierile!”

Dennis Man, pe urmele lui Mutu! Colosul câştigător de Champions League a pus oferta pe masă: ”A fost coleg cu el şi va intermedia negocierile!”
NEWS ALERT | Universitatea Craiova pierde un om de bază pentru derby-ul cu Rapid NEWS ALERT | Universitatea Craiova pierde un om de bază pentru derby-ul cu Rapid
Cerut cu insistenţă la Dinamo, Mircea Lucescu a bătut palma! Lovitură mare anunţată

Cerut cu insistenţă la Dinamo, Mircea Lucescu a bătut palma! Lovitură mare anunţată
ULTIMĂ ORĂ | Partida Dinamo - Petrolul se va juca cu spectatori în tribune ULTIMĂ ORĂ | Partida Dinamo - Petrolul se va juca cu spectatori în tribune
Tenis de masă: Bernadette Szocs s-a calificat în sferturi la WTT Champions Incheon 2024. Elisabeta Samara s-a oprit în optimi Tenis de masă: Bernadette Szocs s-a calificat în sferturi la WTT Champions Incheon 2024. Elisabeta Samara s-a oprit în optimi

Cum să te simţi mai puternică şi plină de energie în ziua de astăzi?

Noutăți Publicat pe 22 sep 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38116/20866533/1/primasport-1.jpg

Toţi oamenii au nevoie la un moment dat de o schimbare în stilul lor de viaţă, pentru ca organismul lor să funcţioneze mai bine, să se simtă mai plini de energie. Dacă şi tu te confrunţi cu o stare de oboseală şi o lipsă de energie, este posibil să fii stresată sau să ai o lipsă de nutrienţi în organism. În acest caz, ai nevoie să aplici anumite strategii, să lupţi cu oboseala, să te simţi mai puternică şi mai sănătoasă.

Alege o alimentaţie echilibrată şi bogată în nutrienţi!

Dacă ai avut în ultima perioadă o alimentaţie bogată în zahăr, alcool, grăsimi, carbohidraţi, este timpul să faci o detoxifiere şi să-ţi schimbi dieta. Îţi sugerăm să aplici câteva sfaturi de la nutriţionişti privind alimentaţia:

  • Să mănânci mai multe fructe şi legume proaspete, crude
  • Să reduci consumul de alimente procesate şi de tip fast-food
  • Să alegi alimente care îţi oferă mai mulţi nutrienţi şi energie
  • Să foloseşti şi suplimente alimentare de matcha şi ginseng care îţi vor stimula energia şi vitalitatea organismului
  •  Să bei 1-2 litri de apă pe zi pentru a avea organismului bine hidratat.

Dormi mai mult, controlează-ţi stările de nervi şi stresul!

Stresul şi nervozitatea pot îngreuna somnul şi chiar pot da insomnie. Dacă vrei să fii mai puternică trebuie să ai un program de somn şi să elimini stresul – care atunci când devine cronic şi persistent, poate provoca oboseală de durată şi probleme de sănătate.

Fă sport, elimină kg în plus!

Dacă vrei să ai mai multă energie trebuie să fii mai activă, să faci sport pentru a-ţi tonifia organismul. În cazul în care ai exagerat cu mâncarea şi te-ai îngrăşat, iar asta te deranjează pentru că vrei să ai o siluetă mai frumoasă, poţi urma o dietă prin care să începi să slăbeşti imediat.

Iată câteva sfaturi de la nutriţionişti pentru a elimina grăsimea dăunătoare din organism:

  • Bea ceai verde pentru că acesta ajută la eliminarea grăsimilor mai ales din zona abdomenului
  • Evită stresul şi renunţă la obiceiul de a mânca diferite gustări între mese, mai ales de tip fast-food, pline de calorii.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38116/20866533/2/primasport-2.jpg

Dacă ai un program de exerciţii fizice trebuie să consumi şi proteine, pentru că acestea repară ţesutul muscular deteriorat şi stimulează recuperarea organismului. Poţi combina proteine şi carbohidraţi şi astfel ai mai multă energie (ex. omletă, legume, iaurt, fructe de pădure, pâine integrală, smoothie de proteine).

Ai nevoie şi de fibre pentru sănătatea intestinului şi le poţi lua din fructe, legume, leguminoase şi cereale integrale. Pentru a slăbi trebuie să ai o dietă echilibrată, să îţi menţii masa musculară şi să faci exerciţii fizice regulate.

Îngrijirea pielii

Dacă vrei să fii mai încrezătoare, trebuie să ai şi pielea mai sănătoasă. Asta înseamnă să foloseşti produse adecvate de îngrijirea pielii, pentru a preveni problemele de vârstă, iar tegumentul să nu arate mai puţin elastic şi prea delicat. Atunci când vezi că ai pielea mai uscată, înseamnă că ea are bariera de protecţie slăbită şi trebuie să o protejezi de iritaţii, inflamaţii şi boli cutanate.

Conform cercetătorilor, pielea se subţiază din cauza expuneri la fumul de ţigară, a consumului excesiv de alcool, dar şi din cauza efectelor secundare ale unor medicamente cum sunt: antiinflamatoarele nesteroidiene (ex. ibuprofen), corticosteroizi, aspirină.

De asemenea, pielea îşi poate pierde din tonus şi din elasticitate şi din cauza dietei sărace în minerale şi vitamine, a consumului prea mare de zahăr şi carbohidraţi şi a lipsei de mişcare.

Pentru a avea pielea mai sănătoasă, sunt recomandate alimentele ce conţin acizi graşi Omega-3 şi vitamina C, care pot creşte producţia de colagen şi astfel îmbunătăţesc bariera de protecţie a pielii.

Contează şi îngrijirea pielii, folosirea unor produse cosmetice care stimulează creşterea colagenului şi care au ingrediente naturale ce pătrund adânc în piele. Acestea se pot cumpăra din magazinele online care au reduceri mari în această perioadă la produse cosmetice şi parfumuri ce provin de la cele mai faimoase branduri din lume. Acestea sunt de calitate excepţională, au arome ce induc o stare de bine şi prospeţime, sunt pentru personale care îşi doresc să se simtă mai încrezătoare şi să fie mereu active şi pline de energie.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Noutăți

Ultimele articole Toate articolele