Ultima oră
VIDEO | Unirea Slobozia – Ceahlăul Piatra Neamţ 2-1. Gazdele s-au impus şi s-au apropiat de prima poziţie. Rezultatele din Liga 2 VIDEO | Unirea Slobozia – Ceahlăul Piatra Neamţ 2-1. Gazdele s-au impus şi s-au apropiat de prima poziţie. Rezultatele din Liga 2
Românii au preferat filmul românesc de Ziua Naţională. Cinemaraton a fost pe locul IV în topul preferinţelor românilor activi Românii au preferat filmul românesc de Ziua Naţională. Cinemaraton a fost pe locul IV în topul preferinţelor românilor activi
Meciul Bayern - Union Berlin a fost amânat din cauza ninsorilor. Probleme şi cu transportul feroviar şi aerian Meciul Bayern - Union Berlin a fost amânat din cauza ninsorilor. Probleme şi cu transportul feroviar şi aerian
ULTIMA ORĂ ǀ A fost stabilit cine va împărţi dreptatea în FCSB - Oţelul Galaţi! ULTIMA ORĂ ǀ A fost stabilit cine va împărţi dreptatea în FCSB - Oţelul Galaţi!
Steliano Filip, cel care l-a recomandat pe Kopic la Dinamo. ”Este cel mai dificil, greu, antrenor pe care l-am avut” Steliano Filip, cel care l-a recomandat pe Kopic la Dinamo. ”Este cel mai dificil, greu, antrenor pe care l-am avut”
Zeljko Kopic, prezentat oficial la Dinamo: ”Nu sunt magician!”. Ce spune Andrei Nicolescu despre alegerea croatului Zeljko Kopic, prezentat oficial la Dinamo: ”Nu sunt magician!”. Ce spune Andrei Nicolescu despre alegerea croatului

Cutremur în Serie A: Juventus Torino, penalizată cu 15 puncte! UPDATE

Juventus Publicat pe 20 ian 2023
mail-share icon Email

Update 3: Federaţia Italiană de Fotbal a anunţat că gruparea Juventus Torino a fost penalizată cu 15 puncte, sancţiune care se aplică în actualul sezon, din cauza fraudelor contabile la unele transferuri de jucători.

În primăvara anului 2022, gruparea Juventus şi alte zece grupări fuseseră achitate în acest dosar, însă Curtea de Apel a federaţiei a acceptat solicitarea procurorului federal de redeschidere a dosarului, având în vedere elemente transmise de justiţia italiană.

Procurorul federal ceruse o penallizare de nouă puncte pentru Juventus.

Potrivit AFP, Juventus poate contesta decizia de vineri la Comitetul Olimpic Italian (CONI).


Update 2: De asemenea, Curtea Federală de Apel a sancţionat sever mai mulţi actuali sau foşti oficiali din conducerea lui Juventus cu suspendări din activitatea ce are legătură cu fotbalul, după cum urmează: 2 ani şi jumătate pentru Fabio Paratici, fostul director de fotbal al clubului; 2 ani pentru Andrea Agnelli, fostul preşedinte al torinezilor, şi Maurizio Arrivabene, actualul CEO al ”Bătrânei Doamne”; un an şi 4 luni pentru Federico Cherubini, coordonator sportiv, şi 8 luni pentru Pavel Nedved, vicepreşedintele torinezilor.

În urma depunctării de 15 puncte, Juventus Torino coboară de pe locul 3 până pe locul 11 în Serie A, ajungând la 22 de puncte.


Update 1: Curtea Federală de Apel i-a acordat lui Juventus o sancţiune mult mai severă decât cele 9 puncte solicitate de procurorul federal pentru actualul campionat.

Gazzetta dello Sport  informează că ”Bătrâna Doamnă” a fost penalizată cu 15 puncte în clasamentul din Serie A pentru dosarul câştigurilor de capital.

În această situaţie, Juventus urmează să depună un recurs, singura opţiune valabilă pentru gruparea italiană. Fără sancţiune, gruparea din Torino ocupă locul 3 în Serie A, cu 37 de puncte acumulate.


Ştirea iniţială:

Justiţia italiană a reexaminat vineri cazul lui Juventus Torino, iar procurorul a cerut o penalizare de 9 puncte pentru gruparea piemonteză, susţine AFP, citând surse federale.

Vineri s-a judecat în apel cazul clubului Juventus Torino, pentru presupuse fraude contabile care vizează mai multe transferuri. Oficialii torinezi sunt acuzaţi că au supraevaluat preţurile de vânzare ale anumitor jucători şi, astfel, au înregistrat profituri nejustificate în conturile lor.

Procurorul federal, Giuseppe Chinè, a fost cel care sesizase Curtea de Apel a Federaţiei Italiene pentru a-i cere să redeschidă procedura după ce au fost descoperite noi elemente. Vineri, el a cerut o penalizare de nouă puncte împotriva grupării piemonteze, a aflat AFP de la o sursă federală, confirmând informaţii din presa italiană.

Giuseppe Chiné a mai solicitat suspendări împotriva foştilor manageri ai clubului bianconero, inclusiv douăzeci de luni şi zece zile împotriva fostului director sportiv Fabio Paratici, în prezent în funcţie la Tottenham, şi şaisprezece luni pentru fostul preşedinte Andrea Agnelli, care a părăsit oficial mandatul, la începutul săptămânii.

Misiunea Curţii de Apel este de a decide dacă este de acord cu redeschiderea acestui dosar. Dacă va accesa dreptul de recurs, s-ar putea pronunţa atunci sancţiuni care vor fi conforme sau nu cu recomandările procurorului. În cadrul şedinţei, Juventus a contestat cererea de redeschidere a procedurii.

mail-share icon Email
viewscnt

Juventus

Ultimele articole Toate articolele