Ultima oră
Căpitanul Iker Muniain şi-a anunţat plecarea de la Athletic Bilbao Căpitanul Iker Muniain şi-a anunţat plecarea de la Athletic Bilbao
6 echipaje se întrec în prima etapă de Swift Cup a sezonului 6 echipaje se întrec în prima etapă de Swift Cup a sezonului
Clubul îi închide uşa în nas lui Alexandru Albu: ”Nu ne interesează” Clubul îi închide uşa în nas lui Alexandru Albu: ”Nu ne interesează”
Adrian Mititelu Jr. a fost internat din nou! Adrian Mititelu Jr. a fost internat din nou!
Edi Iordănescu, afectat de accidentarea lui Moruţan! Mesajul postat de selecţioner Edi Iordănescu, afectat de accidentarea lui Moruţan! Mesajul postat de selecţioner
Fostul selecţioner, dorit antrenor de MM Stoica: ”L-aş alege pe el dintre toţi. Are caracter!” Fostul selecţioner, dorit antrenor de MM Stoica: ”L-aş alege pe el dintre toţi. Are caracter!”

Dani Alves şi-a găsit o nouă echipă la 39 de ani! Unde va evolua fostul fundaş al Barcelonei

Noutăți Publicat pe 8 aug 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38116/20808819/1/dani-alves-1.jpg

Legendarul Dani Alves este gata de o nouă aventură, la 39 de ani. Fostul fundaş dreapta al lui FC Barcelona a trecut de vizita medicală şi va juca la Pumas, în campionatul Mexicului.

„Suntem foarte fericiţi că am reşit să îl aducem pe Dani, un sportiv a cărui influenţă pozitivă asupra grupului depăşeşte sfera fotbalului. Personalitatea lui reprezintă un model pentru toată lumea”, a declarat Leopoldo Silva, preşedintele lui Pumas.

După ceremonia semnării contractului, brazilianul a mers în cantonamentul echipei, unde şi-a cunoscut coechipierii şi i-a întâlnit pe ultraşii din gruparea „La Rebel”.

„Sunt la fel de emoţionat precum un copil de 15 ani care pleacă pentru prima oară departe de casă”, a spus Dani Alves, continuând: „Poate că multora li se pare cu am făcut o alegere nebunească, dar pentru mine fotbalul nu înseamnă doar să loveşti o minge şi să alegi apoi după ea. Pentru mine, fotbalul nu este un simplu sport, ci este ceva care mi-a transformat viaţa, iar eu vreau să transform vieţile altora, la rândul meu. De aceea am acceptat să vin aici”. Alves este al doilea star brazilian care ajunge în fotbalul mexican, după Ronaldinhio (care a jucat la Queretano, în 2014).

Mutarea a fost cu atât mai surprinzătoare cu cât Pumas nu s-a lăudat cu un buget generos în ultimii ani, câştigând pentru ultima oară titlul în 2011. În acest sezon, se pare că strategia s-a schimbat, întrucât venirea brazilianului este completată de transferurile a doi argentinieni de top: Eduardo Salvio şi Gustavo del Prete. De asemenea, contractul atacantului argentinian Juan Dinenno a fost prelungit.

Palmaresul lui Dani Alves

Dani Alves a jucat de 408 în tricoul celor de la FC Barcelona, câştigând trei trofee ale Ligii Campionilor, trei Supercupe ale Europei, şase titluri în LaLiga şi patru cupe ale Spaniei. Mai are în vitrină: două trofee Europa League, o supercupă a Europei şi o cupă a Spaniei cu FC Sevilia; două titluri de campion, două supercupe, o cupă şi o cupă a ligii Franţei cu PSG şi unul de campion al Italiei, cu Juventus Torino. La nivel de echipă naţională, este campion olimpic, campion mondial U20, dublu câştigător al Cupei Confederaţiilor şi dubu câştigător al Copei America.

„Vreau ca reuşitele mele din carieră să reprezinte un mesaj pentru cei dineri, care să trebuie să viseze şi să lupte pentru visurile lor, pentru că sunt dovada vie că totul este posibil”, a spus Alves. În februarie 2012, el era evaluat la 36 de milioane de euro.

Lovitură de imagine pentru Liga MX

Venirea lui Dani Alves reprezintă o adevărată lovitură de imagine nu numai pentru Pumas, ci pentru Liga MX, care este considerat unul dintre cele mai puternice campionate de pe continentul american. Meciurile pot fi urmărite pe internet, pe platformele agenţiilor de pariuri online, unde se găsesc şi sloturi licenţiate în variantă demo. România a avut doi reprezentanţi în Mexic în epoca modernă: în perioada 1996-1998, Miodrag Belodedic a jucat pentru Atlante, iar Ilie Dumitrescu a dat goluri pentru Club America şi pentru Atlante. Cei doi au fost coechipieri timp de un sezon.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Noutăți

Ultimele articole Toate articolele