Ultima oră
VIDEO | ”Pentru asta trag, încerc să demonstrez”. Reacţia lui Răzvan Sava, după ce a reuşit o paradă fabuloasă în stilul Lunin VIDEO | ”Pentru asta trag, încerc să demonstrez”. Reacţia lui Răzvan Sava, după ce a reuşit o paradă fabuloasă în stilul Lunin
VIDEO | Costel Gâlcă se aştepta să aibă meci greu cu CFR. ”Am fost prea respectuoşi cu ei” VIDEO | Costel Gâlcă se aştepta să aibă meci greu cu CFR. ”Am fost prea respectuoşi cu ei”
Adrian Mutu a fost ”făcut praf” de un jucător de la CFR, care şi-a anunţat plecarea. ”Pentru mine nu are caracter” Adrian Mutu a fost ”făcut praf” de un jucător de la CFR, care şi-a anunţat plecarea. ”Pentru mine nu are caracter”
VIDEO | Bîrligea, decisiv în Bănie. Atacantul speră să fie la EURO. ”Eu o să dau totul” VIDEO | Bîrligea, decisiv în Bănie. Atacantul speră să fie la EURO. ”Eu o să dau totul”
VIDEO | Universitatea Craiova - CFR Cluj 0-1. Ardelenii revin în lupta pentru locul secund VIDEO | Universitatea Craiova - CFR Cluj 0-1. Ardelenii revin în lupta pentru locul secund
Stadion stelar într-un oraş legendar al ţării. Real Madrid este aşteptată Stadion stelar într-un oraş legendar al ţării. Real Madrid este aşteptată

Daria Kasatkina a plecat cu un gust amar de la Roland Garros! Reacţia sportivei din Rusia, după eşecul cu Elina Svitolina

Tenis Publicat pe 5 iun 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38122/21218708/1/kasatkina-54909500.jpg

Rusoaica Daria Kasatkina a declarat că a plecat de la Roland Garros cu un gust amar după ce a fost huiduită de public în urma înfrângerii suferite duminică în turul al patrulea în faţa ucrainencei Elina Svitolina. Svitolina spusese că nu va da mâna cu jucătorii ruşi sau bieloruşi la Roland Garros din cauza invaziei Rusiei în ţara sa.

Kasatkina a fost una dintre foarte puţinele jucătoare ruse care s-au pronunţat împotriva războiului, numindu-l "un coşmar total". Duminică, ea a fost susţinută de cântăreaţa populară rusă Zemfira, care a părăsit ţara din cauza opoziţiei sale faţă de invazie.

Zemfira a fost inclusă în februarie pe o listă de agenţi străini a Ministerului rus al Justiţiei, pe motiv că a susţinut Ucraina şi a criticat invazia.

După înfrângerea cu 6-4 7-6(5), Kasatkina i-a ridicat degetul mare în sus Svilotina, iar Svitolina a fost văzută, de asemenea, ridicându-l. Nu a fost clar dacă gestul a fost adresat lui Kasatkina.

Svitolina, însă, a declarat: "Nu am avut timp să vorbesc cu ea: "Foarte recunoscătoare pentru poziţia pe care a luat-o. Da, este o persoană foarte curajoasă să o spună public, lucru pe care nu atât de mulţi jucători l-au făcut. Este o persoană curajoasă".

"Plec de la Paris cu un sentiment foarte amar. În toate aceste zile, după fiecare meci pe care l-am jucat la Paris, am apreciat şi am mulţumit mereu mulţimii pentru sprijinul lor şi pentru că au fost alături de jucători", a scris pe Twitter jucătoarea de 26 de ani.

"Dar ieri am fost huiduită doar pentru că am fost respectuoasă pe poziţia adversarului meu, pentru a nu da mâna. Eu şi Elina ne-am arătat respect una faţă de cealaltă după un meci greu, dar să părăsim terenul aşa a fost cea mai rea parte a zilei de ieri. Fiţi mai buni, iubiţi-vă unul pe celălalt. Nu răspândiţi ura", a spus ea.

Săptămâna trecută, Novak Djokovic, dublu campion la Roland Garros, a declanşat o controversă după ce a scris pe obiectivul unei camere de luat vederi "Kosovo este inima Serbiei", pe fondul tulburărilor din regiune.

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Tenis

Ultimele articole Toate articolele