Ultima oră
Irina Begu s-a calificat în sferturi la primul turneu de la revenirea pe teren Irina Begu s-a calificat în sferturi la primul turneu de la revenirea pe teren
Răzvan Marin, promisiune pentru suporterii naţionalei! "O vom lua de la capăt" Răzvan Marin, promisiune pentru suporterii naţionalei! "O vom lua de la capăt"
Comoţionat în meciul cu Irlanda de Nord, Vasile Mogoş a aflat când va putea evolua Comoţionat în meciul cu Irlanda de Nord, Vasile Mogoş a aflat când va putea evolua
VIDEO | Aşa să te tot uiţi la meciuri! Cel mai electrizant comentator a "lovit" din nou VIDEO | Aşa să te tot uiţi la meciuri! Cel mai electrizant comentator a "lovit" din nou
Horaţiu Giurgiu, legendă a baschetului românesc, a murit la 85 de ani Horaţiu Giurgiu, legendă a baschetului românesc, a murit la 85 de ani
Prima decizie luată de UTA Arad după suspendarea dictată de Comisia de Disciplină Prima decizie luată de UTA Arad după suspendarea dictată de Comisia de Disciplină

David Popovici, one man show la CM din Ungaria! Calificare cu cel mai bun timp în semifinalele probei 100 metri liber

Sporturi Publicat pe 21 iun 2022
mail-share icon Email

David Popovici s-a calificat în semifinalele probei de 100 metri liber la Campionatul Mondial de Nataţie de la Budapesta. A terminat seria de calificare pe primul loc, cu 46.70 secunde, cel mai bun timp din calificări.

Semifinalele sunt programate în această seară, de la orele 19:26 şi 19:31, ora României.

Luni,  David Popovici a ocupat locul 1 la Campionatele Mondiale de Nataţie de la Budapesta. David şi-a "spulberat" adversarii şi a reuşit timpul de 1:43.21, record mondial la juniori, la doar 17 ani.

Primul înotător din România care reuşeste această performanţă la masculin. David a înotat magistral cursa de 200 m, a fost al doilea două lungimi de bazin, dar finalul a fost unul spectaculos.

Legenda Camelia Potec, părere sinceră despre David Popovici

În sfârşit o voce avizată a ajuns să vorbească despre performanţa lui David Popovici, după ce toţi oamenii din aşa-zisa clasă politică românească şi-au umflat muşchii cu laude la adresa sportivului de 17 ani. În loc să facă lucruri pentru sportul românesc, pentru infrastructură şi aşa mai departe, politicienilor le-a fost mai la îndemână să bată câteva fraze la tastatură şi să strângă mii de like-uri şi reacţii de pe urma proaspătului campion mondial.

Camelia Potec a evidenţiat modul în care David Popovici a reuşit să atragă atât de mult atenţia asupra sa, pentru faptul că a surprins toată nataţia mondială şi acum e comparat cu cei mai mari înotători ai lumii, fiind asimilat, cel mai mult, cu rusul Alexandr Popov.

Sunt specialişti din domeniu şi îşi dau seama că e un sportiv de excepţie, care poate realiza lucruri extraordinare, care poate schimba partea aceasta cu înotul la superlativ. A dat peste cap multe lucruri care erau împământenite în sportul nostru. 

Sunt multe lucruri tehnice pe care le-a adus în bazin. Nu o să ofer detalii despre partea tehnică, a partea antrenorului federal, a echipei tehnice. Pot să vorbesc de potenţialul lui, este foarte mare. Doar cei din domeniu îşi dau seama la ce nivel poate ajunge.

Momentan nu a avut timp să se bucure, automat dacă nu are el, nu avem nici noi. Competiţia este în desfăşurare. David este deja în bazin, se gândeşte la proba de 100 liber. Eu am rămas interviu alături de ei. Este primul interviu pe care îl dau, pentru că ieri am savurat toţi acest succes, alături de David. El a fost la conferinţa de presă, apoi la testarea anti-doping.

A fost nevoie să facă şi recuperare în bazin, apoi o cină bună şi un somn bun. S-a bucurat de toate felicitrăile primite în bazin şi în afara bazinului. Au fost mulţi oameni care l-au aşteptat să facă poze cu el. Prefer să îl las pe el să spună ce a mâncat după semifinală, după finală şi la micul dejun.

Are nişte lucuri interesante şi importante pentru cei care vor să ajungă la nivelul acesta, care nu trebuie respectate doar pe perioada competiţiei. Ne bucurăm pentru ce s-a întâmplat la acest campionat mondial, dar această bucurie va fi de scurtă durată, pentru că trebuie să ne concetrăm pe următoarea competiţiei, Campionatele Europene de înot şi sărituri în apă de aici din Bucureşti”, a spus Camelia Potec pentru GSP, preşeditele Federaţiei Române de Nataţie, campioană olimpică la proba de 200 de metri liber la Jocurile Olimpice din 2004.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Sporturi

Ultimele articole Toate articolele