Ultima oră
VIDEO | Cagliari - Juventus 2-2. ”Bătrâna Doamnă” salvează remiza pe final graţie unui autogol VIDEO | Cagliari - Juventus 2-2. ”Bătrâna Doamnă” salvează remiza pe final graţie unui autogol
Eintracht Frankfurt a învins Augsburg, revenind din minutul 55 de la 0-1 Eintracht Frankfurt a învins Augsburg, revenind din minutul 55 de la 0-1
FR Gimnastică anunţă modificări în componenţa echipelor pentru Campionatele Europene, ca urmare a retragerii fraţilor Burtanete şi a incidentului de la Reşiţa FR Gimnastică anunţă modificări în componenţa echipelor pentru Campionatele Europene, ca urmare a retragerii fraţilor Burtanete şi a incidentului de la Reşiţa
VIDEO | Cristi Manea a cerut antrenor la CFR şi şi-a anunţat plecarea. ”Eu îmi fac treaba până la final” VIDEO | Cristi Manea a cerut antrenor la CFR şi şi-a anunţat plecarea. ”Eu îmi fac treaba până la final”
Dan Petrescu, cerut de urgenţă în Gruia! "Ar fi momentul să vină" | VIDEO EXCLUSIV Dan Petrescu, cerut de urgenţă în Gruia! "Ar fi momentul să vină" | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Victoria la scor cu CFR Cluj l-a făcut pe Gică Hagi să jubileze. ”Un meci perfect. Tot ce am pregătit s-a întâmplat” VIDEO | Victoria la scor cu CFR Cluj l-a făcut pe Gică Hagi să jubileze. ”Un meci perfect. Tot ce am pregătit s-a întâmplat”

Dinamo, şanse tot mai mari să aibă un nou stadion. UPDATE: Unde va fi mutată echipa pe perioada lucrărilor

Dinamo Publicat pe 28 apr 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38229/20355651/1/stadion-dinamo.jpg

Dinamo vrea un nou stadion de ani de zile, mai ales că actualul ”Ştefan cel Mare” se degradează de la o zi la alta. Multe voci din fotbalul de la noi spun că echipa va avea în cele din urmă un stadion, dar se pare că, de această dată, demersurile au mers mai departe şi CNI ia în calcul această posibilitate destul de serios.

UPDATE joi (28 aprilie), ora 14:25: În momentul în care vor începe lucrările, Dinamo va fi nevoită să plece din ”Ştefan cel Mare”. Conducătorii au pus deja planul pe hârtie în acest sens, iar ”câinii roşii” îşi vor disputa confruntările de pe teren propriu la Voluntari sau pe Arcul de Triumf.

Avem două opţiuni, vom vedea. Poate o să jucăm la Voluntari, dar nu avem nimic hotărât. Suntem în discuţii. Vrem cât mai aproape de Bucureşti. Stadionul Dinamo se va dărâma şi poate mergem la Voluntari, momentan, după care vom vedea. Poate Arcul de Triumf, deşi nu cred că acolo”, a declarat Florin Răducioiu, la Orange Sport.


UPDATE: Dănuţ Lupu a oferit detalii în ceea ce priveşte situaţia stadionului. Potrivit fostului mare internaţional, lucrările vor începe cel mai târziu în primăvara anului următor. Arena va avea, se pare, în jur de 24.000 de locuri şi va fi gata, conform datelor deţinute de Lupu, cel târziu în 2026.

O să vedeţi că în maxim trei-patru ani de zile stadionul va fi gata! Dacă nu se vor începe lucrările acum în toamnă sau iarnă, vor începe cu siguranţă în primăvară! Îşi doreşte prea multă lume acest stadion. Eu am tot sperat că vor începe în acest an lucrările, dar nu cred că este posibil.

Din câte ştiu eu capacitatea stadionului nu va ajunge la 30.000 de locuri. Va fi undeva la 24.000. Şi aici e problemă că dacă o să fie 3-4000 de oameni la meciuri iarăşi nu e bine. Va fi cu siguranţă un stadion multifuncţional”, a spus Dănuţ Lupu, pentru Fanatik.


Ştirea iniţiatială

Se pare că oficialii CS Dinamo au trimis documentaţia către CNI, pentru  un nou stadion. ”Foile” sunt analizate de către oficialii CNI de o lună, iar stadionul va fi inclus pe lista de siteză.

Cei de la CS Dinamo au trimis o solicitare către CNI pentru realizarea unui nou stadion pe locul actualului stadion. Au trimis şi documentele care sunt necesare în prima etapă şi care sunt în analiză de aproximativ o lună de zile. Ultimul document a fost trimis de club în cursul lunii trecute.

Ultima informaţie pe care am primit-o este că proiectul stadionului a fost inclus deja pe lista sinteză”, au transmis cei de la CNI, potrivit Fanatik.

Un nou stadion pentru Dinamo este o cerinţă mai veche şi a fanilor din ”Ştefan cel Mare”. În mai multe rânduri, aceştia au solicitat o nouă arenă, având şi un slogan: ”Vrem stadion fără pistă”.

Fanii ţin Dinamo în viaţă, iar Dan Alexa are numai cuvinte de laudă la adresa lor. Fostul mijlocaş, trecut şi prin ”Ştefan cel Mare”, a afirmat, prezent fiind în platoul emisiunii Fotbal Look, că o parte importantă din lucrurile pozitive de la Dinamo li se datorează susţinătorilor ”câinilor”.

Dan Alexa a scos în evidenţă, însă, şi faptul că în spatele lor sunt mai mulţi oameni de afaceri care ajută cu bani, pentru ca echipa să se menţină pe linia de plutire. ”În momentele acestea chiar au fost lângă echipă. Ajutaţi de câţiva oameni din spate, cu mare influenţă, ajută echipa. Mă aştept însă că după câteva meciuri fără victorii vor fi probleme. Începe deranjul! Dar e bine că acum sunt alături de echipă, că o susţin.

E important să avem echipe cu tradiţie în Liga 1. A urcat acum Rapid, sper să urce U Cluj, Poli Timişoara. Derby-urile ar fi mult mai multe, iar audienţele ar fi mai mari. Dau un ritm mai bun al jocului, mie aşa mi se pare. Cu fani în tribune e un ritm mai bun al meciurilor”, a declarat Alexa la Fotbal Look.

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Dinamo

Ultimele articole Toate articolele