Ultima oră
Spania - Italia 1-0. Diferenţa a fost făcută de un autogol Spania - Italia 1-0. Diferenţa a fost făcută de un autogol
VIDEO | Angel Reese a scris istorie în WNBA VIDEO | Angel Reese a scris istorie în WNBA
S-au înţeles! LA Lakers are un nou antrenor S-au înţeles! LA Lakers are un nou antrenor
Verdict ciudat. Florin Răducioiu, impresionat de o naţională care continuă să dezamăgească. ”O echipă pe care o apreciez mult” Verdict ciudat. Florin Răducioiu, impresionat de o naţională care continuă să dezamăgească. ”O echipă pe care o apreciez mult”
Serbia ameninţă că ar putea părăsi Euro 2024 din cauza scandărilor Serbia ameninţă că ar putea părăsi Euro 2024 din cauza scandărilor
"Puteam fi mai buni cu şi fără minge”. Kane, supărat după remiza cu Danemarca "Puteam fi mai buni cu şi fără minge”. Kane, supărat după remiza cu Danemarca

Doi suporteri italieni au fost condamnaţi după manifestări huliganice de la meciul PSG - Juventus, din Liga Campionilor

PSG Publicat pe 24 ian 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38299/20993373/1/psg-juve.jpg

Doi suporteri italieni au fost condamnaţi marţi, la Paris pentru manifestări huliganice avute în timpul meciului din Liga Campionilor, dintre PSG şi Juventus Torino, partidă jucată la 6 septembrie 2022.

Cei doi au fost condamnaţi pentru că unul dintre ei a imitat salutul nazist, iar celălalt a imitat o maimuţă, pe stadionul Parc des Princes, cu ocazia meciului PSG – Juventus, din grupele Ligii Campionilor.

După difuzarea pe reţelele de socializare a unor înregistrări video efectuate în zona rezervată suporterilor italieni, patru bărbaţi au fost arestaţi. Pentru doi dintre ei procedura a fost închisă fără alte măsuri, dar ceilalţi doi au fost trimişi în instanţă.

Marţi, instanţa l-a condamnat pe unul dintre ei la o amendă de 4.000 de euro şi o interdicţie de doi ani pe stadion pentru că a făcut un salut nazist adresat suporterilor parizieni. Infracţiunea comisă, potrivit instanţei pariziene, fiind cea de afişare, într-o arenă sportivă, a simbolurilor instigatoare la ură sau la discriminare rasială.

Un alt suporter, în vârstă de 19 ani la momentul meciului, a fost condamnat pentru insultă rasistă la o amendă cu suspendare de 1.500 de euro pentru că a imitat atitudinea unei gorile, în special faţă de un suporter de culoare al PSG.

Cei doi bărbaţi au fost, de asemenea, obligaţi să plătească o despăgubire simbolică, de un euro, precum şi 800 de euro drept taxe legale către două asociaţii care s-au constitui în părţi civile - SOS Racisme şi Liga Internaţională împotriva Rasismului şi Antisemitismului (Licra).

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

PSG

Ultimele articole Toate articolele