Ultima oră
VIDEO | Real Sociedad - Real Madrid 0-1. Titlul a devenit o chestiune de zile pentru ”galactici” VIDEO | Real Sociedad - Real Madrid 0-1. Titlul a devenit o chestiune de zile pentru ”galactici”
Marius Marin a înscris un gol pentru Pisa în Serie B Marius Marin a înscris un gol pentru Pisa în Serie B
Flacăra olimpică a fost predată oficial de Grecia organizatorilor francezi ai JO Flacăra olimpică a fost predată oficial de Grecia organizatorilor francezi ai JO
EXCLUSIV | „Ce fundaşi centrali sunt ăştia!?”. Dinamo, făcută praf în urma unei faza care putea să o coste enorm EXCLUSIV | „Ce fundaşi centrali sunt ăştia!?”. Dinamo, făcută praf în urma unei faza care putea să o coste enorm
VIDEO | Zeljko Kopic a spus lucrurilor pe nume. ”E foarte greu” VIDEO | Zeljko Kopic a spus lucrurilor pe nume. ”E foarte greu”
Scouting-ul lui Dinamo, distrus după partida cu FC Voluntari: „Au urmărit 2000 şi au luat 10 care sunt morţi toţi” | VIDEO EXCLUSIV Scouting-ul lui Dinamo, distrus după partida cu FC Voluntari: „Au urmărit 2000 şi au luat 10 care sunt morţi toţi” | VIDEO EXCLUSIV

Două echipe din campionatul Chinei, descalificate după suspiciuni legate de un meci care ar fi fost aranjat

Baschet Publicat de Daian Cutu pe 17 apr 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38217/21098002/1/baschet-china.jpg

Echipele de baschet Jiangsu Dragons şi Shanghai Sharks au fost descalificate din play-off-ul campionatului Chinei, după suspiciuni legate de un meci care ar fi fost aranjat. Sharks a câştigat meciul, profitând de faptul că adversarii au pierdut mingea de mai multe ori pe final, relatează AFP.

Condusă cu 100-96 cu un minut înaintea finalului meciului din play-off, echipa Shanghai Sharks a întors scorul in extremis, vineri, astfel că s-a impus cu 108-104. Însă felul în care s-a desfăşurat jocul pe final a făcut să se nască suspiciuni de meci aranjat şi a dus la descalificarea celor două cluburi.

Dragons a pierdut de mai multe ori mingea în ultimele secuunde.

După o anchetă, federaţia de baschet, prezidată de starul Yao Ming, a decis sancţionarea celor două echipe.

“S-a stabilit că acuzaţiile de joc pasiv al Jiangsu au fost conforme realităţii. Comportamentul celor două echipe reprezintă o atingere gravă adusă spiritului sportiv”, a precizat federaţia.

Sharks şi Dragons s-au ales cu clasamentul anulat şi nu vor primi banii care le-ar fi revenit de la autorităţile sportive (5 milioane de yuani).

Au fost sancţionaţi şi antrenorii şi directorii celor două cluburi, sancţiunile constând în suspendări de trei până la cinci ani.

“Trebuie să se tragă învăţăminte din ceea ce s-a întâmplat. Unele lucruri trebuie să se schimbe. Trebuie să existe şi ceva pozitiv după acest caz”, a precizat Yao Ming într-un comunicat.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Baschet

Ultimele articole Toate articolele