Ultima oră
CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A la feminin CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A la feminin
Emma Răducanu, eliminată de liderul WTA Iga Swiatek în sferturi la Stuttgart Emma Răducanu, eliminată de liderul WTA Iga Swiatek în sferturi la Stuttgart
VIDEO | Farul - CFR Cluj 5-1, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Ganea reia spectaculos VIDEO | Farul - CFR Cluj 5-1, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Ganea reia spectaculos
Mesaj pentru Horia Tecău Mesaj pentru Horia Tecău
Un arbitru de scaun bulgar a primit interdicţie pe viaţă pentru încălcări legate de corupţie Un arbitru de scaun bulgar a primit interdicţie pe viaţă pentru încălcări legate de corupţie
VIDEO | Soluţie pentru naţională! Louis Munteanu, gol de mare fineţe în poarta celor de la CFR Cluj VIDEO | Soluţie pentru naţională! Louis Munteanu, gol de mare fineţe în poarta celor de la CFR Cluj

E aproape gata! Aubameyang va fi prezentat în curând la Barcelona. Arsenal a anunţat oficial despărţirea de atacantul gabonez

Barcelona Publicat pe 1 feb 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38287/20586771/1/arsenalcom.jpg

Clubul Arsenal Londra a anunţat, marţi, despărţirea de atacantul Pierre-Emerick Aubameyang, care a semnat un contract cu FC Barcelona, însă gruparea catalană nu l-a confirmat oficial până acum.

În scurt timp, este aşteptată oficializarea transferului de către Barca, echipă care a înregistrat, luni seară, în ultima zi de mercato, transferul jucătorului franco-gabonez, în vârstă de 32 de ani.

Atacantul a trecut vizita oficială, a semnat un contract până în vara anului 2023 şi marţi a efectuat primul antrenament sub comanda lui Xavi.

Aubameyang, căpitanul echipei Arsenal, a căzut în dizgraţia conducerii lononezilor din motive disciplinare.

În decembrie, Aubameyang s-a întors cu întârziere dintr-o vizită în Franţa, iar carantina de 48 de ore impusă la întoarcerea sa din cauza Covid-19 l-a făcut să rateze un antrenament.

În martie 2021, antrenorul lui Arsenal, Mikel Arteta, a ales să nu-l ia în considerare pe Aubameyang pentru un derbi împotriva echipei Tottenham, deoarece a sosit târziu la reunirea dinaintea meciului.

Pierre-Emerick Aubameyang a condus echipa Arsenal la ultimul trofeu câştigat, Cupa Angliei din 2020, marcând atât în semifinale, cât şi în finală, dar statisticile sale s-au înrăutăţit după prelungirea contractului cu trei ani, care l-a făcut unul dintre jucătorii cel mai bine plătiţi din Premier League (21 de milioane de euro pe an).

El a marcat doar zece goluri în campionat, în sezonul trecut, în care Arsenal a terminat pe locul 8, în timp ce în acest sezon are patru goluri şi o pasă decisivă, în 14 apariţii în Premier League.

În total, la echipa din Londra, internaţionalul gabonez a jucat 163 de meciuri, a marcat 92 de goluri şi a oferit 21 de pase decisive.

În carieră, el a mai evoluat Dijon, Lille, Monaco, Saint-Etienne şi Borussia Dortmund. Aubameyang a ajuns la Arsenal în ianuarie 2018, când englezii au plătit clubului din Dortmund suma de 56 de milioane de lire sterline.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Barcelona

Ultimele articole Toate articolele