Ultima oră
Nice a umilit-o pe Saint-Etienne în Ligue 1. A fost 6-0 la pauză! Nice a umilit-o pe Saint-Etienne în Ligue 1. A fost 6-0 la pauză!
VIDEO | Dorinel Munteanu, iureş la flash-interviu. ”Poate trebuia să fiu şi mai dur” VIDEO | Dorinel Munteanu, iureş la flash-interviu. ”Poate trebuia să fiu şi mai dur”
Bogdan Cosmescu i-a răspuns lui Dorinel Munteanu! "Nu înţelege" | VIDEO EXCLUSIV
Bogdan Cosmescu i-a răspuns lui Dorinel Munteanu! "Nu înţelege" | VIDEO EXCLUSIV
A văzut gestul lui Dorinel Munteanu şi a reacţionat! "Am devenit şi foarte sensibili" | VIDEO EXCLUSIV A văzut gestul lui Dorinel Munteanu şi a reacţionat! "Am devenit şi foarte sensibili" | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | ”Îmi place să jucăm un fotbal frumos”. Zeljko Kopic continuă seria excelentă VIDEO | ”Îmi place să jucăm un fotbal frumos”. Zeljko Kopic continuă seria excelentă
”Suntem obişnuiţi”. Jucătorul Oţelului a reacţionat după ce a fost luat de guler în timpul meciului de antrenor ”Suntem obişnuiţi”. Jucătorul Oţelului a reacţionat după ce a fost luat de guler în timpul meciului de antrenor

"E irascibilă, nu are răbdare". Analiza lui CTP, după eliminarea Simonei Halep de la Madrid

Tenis Publicat pe 4 mai 2021
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38122/20158994/1/profimedia-0608565617.jpg


Eliminarea surprinzătoare a Simonei Halep în optimile de la Madrid, 6-4, 5-7, 5-7 cu Elise Mertens, e pusă de Cristian Tudor Popescu pe seama irascibilităţii şi lipsei de răbdare de care a dat dovadă jucătoarea din Constanţa.
 
Învingătoare în patru dintre cele cinci meciuri directe contra jucătoarei din Belgia, Simona a cedat după o luptă teribilă, iar marele minus identificat de CTP ţine, de fapt, de partea mentală a jocului de tenis:
 
"Nu tenisul Simonei a fost rău în acest meci, ci starea ei psihică. Nu atât legată de tenis, cât din punct de vedere uman, pur şi simplu. Are o anume agitaţie interioară, este irascibilă, nu are răbdare. Principala ei greşeală a fost că s-a grăbit foarte mult în acest meci. S-a grăbit între puncte, fără să îşi ia mai mult timp în momentele importante ale meciului şi a greşit lovituri atât de simple, încât aceste greşeli au atras după sine altele în serie", a explicat Popescu, pentru GSP.ro.
 
"Din punct de vedere tactic, Simona a jucat bine, a fost agresivă, a încercat să îşi câştige punctele cu lovituri câştigătoare, fără a aştepta eroarea lui Mertens. A avut şi reuşite tehnice deosebite, dar înfrângerea a rezultat din starea de rezistenţă a belgiencei, care a făcut un joc de apărare întins la limită şi, cum spuneam, nervozitatea, lipsa de răbdare a Simonei. 
 
Ar fi de reţinut două lucruri, unul pozitiv, anume că Simona încearcă să joace un tenis mai ofensiv, un tenis orientat mai degrabă spre lovituri direct câştigătoare, cu care a reuşit rezultate extraordinare în semifinala şi finala Roland Garrros-ului 2018, pe care le-a câştigat, precum şi la Australian Open 2018. Negativă este starea interioară a Simonei, care nu ştiu cum poate fi rezolvată", a mai declarat CTP.
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Tenis

Ultimele articole Toate articolele