Ultima oră
"U", copia fidelă a CFR-ului. Comunicatele atipice emise de cele două rivale "U", copia fidelă a CFR-ului. Comunicatele atipice emise de cele două rivale
VIDEO | Hermannstadt - Poli Iaşi 0-0, în direct la Prima Sport 1! Echipele de start VIDEO | Hermannstadt - Poli Iaşi 0-0, în direct la Prima Sport 1! Echipele de start
Dayro Moreno "rupe norii" şi la 38 de ani! Fostul atacant de la FCSB, aproape să doboare un record spectaculos Dayro Moreno "rupe norii" şi la 38 de ani! Fostul atacant de la FCSB, aproape să doboare un record spectaculos
Brigadă din Polonia la meciul dintre Real Madrid şi Bayern Brigadă din Polonia la meciul dintre Real Madrid şi Bayern
"E de la ţară, nu ştiu de unde vine băiatul ăsta. Giuleştiul e templul fotbalului românesc". Continuă scandalul dintre Paul Iacob şi galeria Rapidului | VIDEO EXCLUSIV "E de la ţară, nu ştiu de unde vine băiatul ăsta. Giuleştiul e templul fotbalului românesc". Continuă scandalul dintre Paul Iacob şi galeria Rapidului | VIDEO EXCLUSIV
Comunicatul de ultimă oră emis de "U" Cluj Comunicatul de ultimă oră emis de "U" Cluj

Eddie Jones a redevenit selecţionerul naţionalei de rugby a Japoniei

Rugby Publicat de Daian Cutu pe 13 dec 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38220/21422116/1/jones.jpg

Consiliul de administraţie al Federaţiei Japoneze de Rugby (JRFU) a aprobat alegerea făcută de comitetul său de selecţie.

Eddie Jones va fi următorul selecţioner al Japoniei, la opt ani după ce precedentul său mandat s-a încheiat în 2015, în urma unei victorii răsunătoare cu 34-32 în faţa Africii de Sud la Cupa Mondială.

Australianul în vârstă de 63 de ani, preferat lui Frans Ludeke, antrenorul echipei Tokyo-Bay Spears, care a câştigat anul acesta Liga 1, îi succede neozeelandezului Jamie Joseph (2016-2023), care a reuşit să califice Japonia în primul sfert de finală din istoria sa la Cupa Mondială din 2019.

La ediţia din acest an a Cupei Mondiale, japonezii au fost eliminaţi în faza grupelor.

Rolul lui Jones în victoria uluitoare a Japoniei asupra Africii de Sud în 2015, într-un meci supranumit "Miracolul de la Brighton", l-a făcut principalul favorit pe lista scurtă a JRFU. Soţia sa este japoneză şi locuieşte în această ţară, în timp ce mama sa este japonezo-americană.

Rezultatele bune obţinute de Eddie Jones cu Japonia l-au ajutat să obţină postul de selecţioner al Angliei, pe care a condus-o până în finala Cupei Mondiale din 2019, pierdută în faţa Africii de Sud.

Jones a fost demis de Anglia în decembrie anul trecut, după ce a câştigat doar cinci din cele 13 teste disputate în 2022. El fusese angajat de Australia în ianuarie, dar a demisionat în octombrie, după două victorii în nouă meciuri, punctate de cea mai slabă performanţă a Wallabies la Cupa Mondială, în care au fost eliminaţi pentru prima dată în faza grupelor.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Rugby

Ultimele articole Toate articolele