Ultima oră
Recomandări ale Ministerului de Interne pentru spectatorii români de la JO Recomandări ale Ministerului de Interne pentru spectatorii români de la JO
Destinaţie nouă pentru Alexandru Buziuc, fostul atacant al celor de la FCSB Destinaţie nouă pentru Alexandru Buziuc, fostul atacant al celor de la FCSB
Oficiali români delegaţi la semifinala Italia - Spania de la EURO U19 Oficiali români delegaţi la semifinala Italia - Spania de la EURO U19
Gimnastul Andrei Muntean, primul antrenament pe podiumul de competiţie din Arena Bercy Gimnastul Andrei Muntean, primul antrenament pe podiumul de competiţie din Arena Bercy
NEWS ALERT | Mihai Stoichiţă a anunţat decizia Comisiei Tehnice! Antrenorul care va fi ofertat de FRF NEWS ALERT | Mihai Stoichiţă a anunţat decizia Comisiei Tehnice! Antrenorul care va fi ofertat de FRF
Timişoara va găzdui o competiţie de Pangration, unul din cele mai vechi sporturi din lume Timişoara va găzdui o competiţie de Pangration, unul din cele mai vechi sporturi din lume

Edi Iordănescu a primit un cadou din partea staff-ului

Echipa nationala Publicat de Tudor Moisa pe 16 iun 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38206/21631633/1/iordanescu-frfro.jpg

România debutează, luni, la EURO, împotriva Ucrainei. Cu o zi înaintea duelului, Edi Iordănescu împlineşte 46 de ani.

De ziua sa, selecţionerul se află în toiul pregătirilor pentru debutul României în Germania. Acesta a primit un cadou din partea staff-ului: o sticlă de whisky.

Conform Fanatik, este vorba de o sticlă de Whisky Macallan Double, vechi de 18 ani. Sticla costă 285 de euro, aproximativ 1500 de lei.

Acesta este al doilea an consecutiv în care Edi îşi sărbătoreşte ziua de naştere în cantonament. În 2023, selecţionerul pregătea naţionala îniantea duelului cu Kosovo.

Edi Iordănescu este al treilea cel mai tânăr selecţioner de la EURO 2024

Edward Iordănescu, antrenorul României la EURO 2024 şi cel care a obţinut calificarea fără înfrângere împreună cu tricolorii, este al treilea cel mai tânăr selecţioner de la turneul final, informează frf.ro.

Edi Iordănescu împlineşte duminică, 46 de ani, fiind astfel în top 3 cei mai tineri tehnicieni prezenţi la EURO 2024 din Germania. Este depăşit în această ierarhie specială doar de italo-germanul Domenico Tedesco, selecţionerul de 38 de ani al Belgiei, rivala noastră în grupă, şi de neamţul Julian Nagelsmann, la cârma primei reprezentative din ţara natală, deşi are doar 36 de ani!

La polul opus, cei mai în vârstă selecţioneri sunt cei ai Spaniei, Austriei şi Italiei. Este vorba de ibericul Luis de la Fuente (62 ani), germanul Ralf Rangnick şi italianul Luciano Spalletti (amândoi 65 de ani).

Din punct de vedere al duratei mandatului petrecut până acum pe banca reprezentativei pe care o pregăteşte la EURO 2024, Edi Iordănescu se află cumva la jumătatea topului continental. Pe locul 11, fiind în funcţie din ianuarie 2022.

Cei mai longevivi selecţioneri participanţi la turneul final sunt Didier Deschamp, pe banca Franţei din 2012, Gareth Soutghate care pregăteşte Anglia încă din 2016 şi Zlatko Dalic, selecţioner pentru Croaţia începând din 2017.

Cu 5 selecţioneri la EURO 2024, Italia este care furnizează cei mai mulţi oameni în funtea staff-urilor tehnice calificate.

Aceştia sunt antrenori ai Slovaciei, Italiei, Turciei, Ungariei şi Belgiei.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri