Ultima oră
Spania - Italia 1-0. Diferenţa a fost făcută de un autogol Spania - Italia 1-0. Diferenţa a fost făcută de un autogol
VIDEO | Angel Reese a scris istorie în WNBA VIDEO | Angel Reese a scris istorie în WNBA
S-au înţeles! LA Lakers are un nou antrenor S-au înţeles! LA Lakers are un nou antrenor
Verdict ciudat. Florin Răducioiu, impresionat de o naţională care continuă să dezamăgească. ”O echipă pe care o apreciez mult” Verdict ciudat. Florin Răducioiu, impresionat de o naţională care continuă să dezamăgească. ”O echipă pe care o apreciez mult”
Serbia ameninţă că ar putea părăsi Euro 2024 din cauza scandărilor Serbia ameninţă că ar putea părăsi Euro 2024 din cauza scandărilor
"Puteam fi mai buni cu şi fără minge”. Kane, supărat după remiza cu Danemarca "Puteam fi mai buni cu şi fără minge”. Kane, supărat după remiza cu Danemarca

Emanuel Gyenes participă în ianuarie petru a 14-a oară la Raliul Dakar

Auto-Moto Publicat de Daian Cutu pe 28 dec 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38216/21443602/1/gyenes.jpg

Emanuel „Mani” Gyenes va participa, în perioada 5-19 ianuarie 2024, la cea de-a 46 ediţie a Raliului Dakar, competiţia supremă când vine vorba de anduranţă în sportul cu motor.

Va fi a cincea ediţie a Raliului Dakar din Orientul Mijlociu, cea mai dificilă şi cea mai lungă de până acum, potrivit organizatorilor. Marea noutate a acestei ediţii o reprezintă introducerea etapei de 48 de ore, programată în Empty Quarter, chiar în prima săptămână de raliu. Concurenţii nu vor avea cum să comunice cu cei din exteriorul bivuacului, neavând acces la internet sau telefonie mobilă. Nu vor şti unde ce loc ocupă în clasament după prima parte a probei şi nici cei îi aşteptă cu exactitate în ziua următoare, notează Agenţia Naţională pentru Sport.

Mani Gyenes va lua startul pentru a 14-a oară şi se află în faţa unei noi provocări la clasa fără asistenţă tehnică. La începutul lunii decembrie, sportivul român fost deja la Barcelona, unde a trecut prin verificările tehnice şi administrative, iar motocicleta şi echipamentul său au fost deja încărcate într-un vapor cu destinaţia Arabia Saudită.

Emanuel Gyenes a devenit în 2023 Ambasador al Raliului Dakar şi va concura şi în acest an având acelaşi statut.

Mani este Maestru al Sportului românesc, Legendă a Dakar-ului din 2020 şi va concura la clasa cea mai grea: Original by Motul / Malle Moto. Din cele 13 starturi la Raliul Dakar de până acum, Emanuel „Mani” Gyenes a terminat cea mai dură provocare de anduranţă din motorsport de 11 ori.

În 2022, „Mani” a terminat pe locul 40 la general şi pe locul 5 la Malle Moto, iar în 2023 a terminat pe locul 11 ​​la Rally2 (piloţi privaţi) şi pe locul 27 la general, din nou fără asistenţă.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Auto-Moto

Ultimele articole Toate articolele