Ultima oră
VIDEO | Elias Charalambous a răbufnit după partida cu Oţelul! "Am fost penibili" VIDEO | Elias Charalambous a răbufnit după partida cu Oţelul! "Am fost penibili"
Chiricheş a aflat în direct că Becali l-a criticat: ”Crede că joc la ‘mişto’!” | VIDEO 

Chiricheş a aflat în direct că Becali l-a criticat: ”Crede că joc la ‘mişto’!” | VIDEO
FCSB, distrusă după ce a pierdut cu Oţelul Galaţi: ”A părut o echipă de retrogradare. Din cale afară de slabi!” | VIDEO EXCLUSIV

FCSB, distrusă după ce a pierdut cu Oţelul Galaţi: ”A părut o echipă de retrogradare. Din cale afară de slabi!” | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Dorinel Munteanu este mulţumit de prestaţia fotbaliştilor gălăţeni. "Mă încântă jocul echipei mele" VIDEO | Dorinel Munteanu este mulţumit de prestaţia fotbaliştilor gălăţeni. "Mă încântă jocul echipei mele"
Becali a intrat în direct şi l-a distrus pe jucătorul aşteptat cu braţele deschise: ”Te nenoroceşte!”

Becali a intrat în direct şi l-a distrus pe jucătorul aşteptat cu braţele deschise: ”Te nenoroceşte!”
Team Romania a defilat la Jocurile Olimpice de la Paris. Soţii canotori Ionela şi Marius Cozmiuc au fost purtătorii de drapel Team Romania a defilat la Jocurile Olimpice de la Paris. Soţii canotori Ionela şi Marius Cozmiuc au fost purtătorii de drapel

Este cariera lui Pantea în pericol? Verdictul dat de fotbalistul care s-a retras din cauza aceleaşi accidentări

FCSB Publicat de Tudor Moisa pe 20 feb 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38227/21498729/1/fcsb-sepsi-osk-sfantu-gheorghe-superliga-superbet-11-02-2024-1.jpg

Alexandru Pantea a suferit o accidentare gravă, iar sezonul e aproape sigur încheiat pentru jucătorul de la FCSB.

Fundaşul dreapta a suferit o ruptură a ligamentului încrucişat, iar această accidentare le-a încheiat sau schimbat cariera multor foşti fotbalişti.

Unul dintre ei este Florin Bratu, care a explicat că leziunea respectivă a fost motivul pentru care s-a retras. Totuşi, fostul atacant consideră că Pantea se va recupera cu succes, din cauză că este mult mai tânăr, are o talie diferită şi medicina a evoluat de când a fost el accidentat.

"Sunt convins că şi el ştie că e cea mai gravă accidentare pe care o poate suferi un fotbalist. A fost motivul pentru care eu m-am lăsat de fotbal. Asta nu înseamnă că trebuie să privim situaţia în care se găseşte Pantea ca pe o tragedie. De la momentul în care m-am accidentat eu au trecut 15 ani, între timp a mai evoluat medicina, deci el are din start şanse mai mari să îşi revină. Cu tehnologia de astăzi unii jucători au reuşit să se întoarcă pe teren după patru luni, după şase luni.

Viteza (n.r. calitatea pe care a pierdut-o). Mi se formau nişte fibroze pe genunchi, nu mai puteam să flexez complet genunchiul. Nici astăzi nu pot. Din cauza asta am pierdut viteza, care era arma mea principală, şi mi-a scăzut valoarea cam cu 50 la sută. Aşa estimez, dar diferenţa era clară, simţeam că nu mai eram acelaşi fotbalist.

Recuperarea e cea mai importantă. Pantea are norocul că va lucra cu Ovidiu Kurti, un foarte bun specialist pentru recuperare. E la FCSB acum, am lucrat şi eu cu el într-o vreme atunci când jucam la Gaz Metan Mediaş. În cazul meu nu a reacţionat foate bine organismul, alţi jucători au revenit pe teren după aceeaşi accidentare pe care am avut-o eu. După operaţie e atrofiată musculatura, Alex va trebui să lucreze pentru recuperarea ei.

Ştii de ce contează mult vârsta? Un tânăr aşa cum este Pantea e inocent, poate să revină pe teren cu entuziasm, cu încredere. Un fotbalist matur, aşa cum eram eu atunci când am suferit ruptura ligamentelor, analizează mai mult, le cântăreşte pe toate şi se întreabă “oare o să mai pot să joc din nou? Oare voi mai fi la fel de bun?”. Şi mai e o diferenţă: un jucător longilin, ca mine, se recuperează mai greu decât se poate recupera unul de talie medie, cum e Pantea. Cel mai mult contează, aşa cum ţi-am spus, progresul pe care l-a înregistrat medicina. Cu tehnologia din ziua de azi, e posibil ca după patru luni sau după şase luni Pantea să poată să reintre pe teren" a spus Florin Bratu, pentru Fanatik.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

FCSB

Ultimele articole Toate articolele