Ultima oră
Flacăra olimpică a fost predată oficial de Grecia organizatorilor francezi ai JO Flacăra olimpică a fost predată oficial de Grecia organizatorilor francezi ai JO
EXCLUSIV | „Ce fundaşi centrali sunt ăştia!?”. Dinamo, făcută praf în urma unei faza care putea să o coste enorm EXCLUSIV | „Ce fundaşi centrali sunt ăştia!?”. Dinamo, făcută praf în urma unei faza care putea să o coste enorm
VIDEO | Zeljko Kopic a spus lucrurilor pe nume. ”E foarte greu” VIDEO | Zeljko Kopic a spus lucrurilor pe nume. ”E foarte greu”
Scouting-ul lui Dinamo, distrus după partida cu FC Voluntari: „Au urmărit 2000 şi au luat 10 care sunt morţi toţi” | VIDEO EXCLUSIV Scouting-ul lui Dinamo, distrus după partida cu FC Voluntari: „Au urmărit 2000 şi au luat 10 care sunt morţi toţi” | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | ”Rezultatul nu cred că mulţumeşte pe cineva”. Florin Pîrvu, dezamăgit de remiza cu Dinamo VIDEO | ”Rezultatul nu cred că mulţumeşte pe cineva”. Florin Pîrvu, dezamăgit de remiza cu Dinamo
”E foarte greu. Zici că suntem blestemaţi”. Amzăr nu îşi explică situaţia de la Dinamo ”E foarte greu. Zici că suntem blestemaţi”. Amzăr nu îşi explică situaţia de la Dinamo

EXCLUSIV | 15 cluburi din Liga 1 se opun iniţiativei FRF privind regula U21. Justin Ştefan: "Nu suntem campionat de tineret! Cluburile trebuie să lucreze în primul rând pentru ele, nu pentru echipa naţională"

Superliga Publicat de Andrei Ionascu pe 29 apr 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/20147385/1/157335846-186439182911784-1311651341708949170-n.jpg

Comitetul Executiv al FRF se întruneşte astăzi, de la ora 12:00, pentru a discuta modificarea regulii U21 în Liga 1. 15 cluburi din campionat se opun propunerii de a folosi doi jucători tineri la startul unui meci. La emisiunea ‘Look Sport LIVE’ de la Look Sport+, secretarul general al LPF, Justin Ştefan, a declarat că UTA este singurul club care este de acord cu propunerea Federaţiei.

Planul FRF este ca, din sezonul următor al Ligii 1, să intervină obligativitatea ca al doilea jucător U21 să rămână pe teren cel puţin 45 de minute. În continuare, un jucător Under 21 trebuie să fie integralist.

LPF a trimis un document către FRF care stipulează clar că 15 cluburi din Liga 1 se opun schimbării regulii U21. Aceşti semnatari ameninţă cu măsuri împotriva Federaţiei în instanţă.

"Sunt 15 din 16 cluburi dornice să se menţină regula U21, în sensul de a exista obligativitatea de a introduce pe teren timp de 90 de minute un singur jucător din această categorie de vârstă. Am transmis ieri documentele către Comitetul Executiv al FRF, astăzi se va discuta. Sper ca Federaţia Română de Fotbal să ţină cont de poziţia mai mult decât majoritară a cluburilor. Singura echipă care e de acord cu propunerea FRF e UTA, ei au altă politică privind aceşti fotbalişti tineri. E dreptul lor să-şi asume orice poziţie doresc.

Cred că e o chestiune fără precedent, ca la o anumită propunere a FRF să fie 15 cluburi care se opun răspicat, prin semnarea unui tabel. Cred că e vorba despre lipsa unui dialog între FRF şi LPF. Nimeni de la Federaţie n-a venit să ne întrebe ce părere avem despre această propunere, nici n-a fost transmisă această propunere, nu ştim ce se va discuta. Noi ne ocupăm de cluburi.

Doi fotbalişti Under 21 e deja prea mult, se dezechilibrează tot ce înseamnă partea de fotbal profesionist. Nu suntem campionat de tineret! A spus cineva foarte bine: <Dacă ne obligaţi să jucăm cu doi fotbalişti U21, atunci şi echipa naţională de seniori a României să joace cu doi jucători U21, obligatoriu în teren>.

Cluburile trebuie să lucreze în primul rând pentru ele, nu pentru echipa naţională. Am văzut poveşti de genul că o să avem rezultate şi o să ne bucurăm de ele. Am mai spus-o, Under 21 este o perioadă de trecere, nu se bate nimeni să câştige Campionatul European U21, este doar un moment intermediar înainte ca jucătorul să ajungă la echipa mare. Istoria fotbalului nu reţine nimeni cine a câştigat Campionatul European la Under 21", a spus Justin Ştefan, la emisiunea 'Look Sport LIVE' de la Look Sport+.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele