Ultima oră
George Vidican arbitrează meciul Poli Iaşi - Dinamo, de vineri, din Superligă George Vidican arbitrează meciul Poli Iaşi - Dinamo, de vineri, din Superligă
Edi Iordănescu a luat o hotărâre importantă! Cei doi jucători care nu vor fi prezenţi în Germania Edi Iordănescu a luat o hotărâre importantă! Cei doi jucători care nu vor fi prezenţi în Germania
Cristiano Ronaldo, suspendat după gestul obscen din partida cu Al Shabab Cristiano Ronaldo, suspendat după gestul obscen din partida cu Al Shabab
VIDEO | Petrolul - Universitatea Craiova, ASTĂZI, de la 18:30, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. ”Lupii Galbeni” trag tare să ajungă în play-off VIDEO | Petrolul - Universitatea Craiova, ASTĂZI, de la 18:30, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. ”Lupii Galbeni” trag tare să ajungă în play-off
VIDEO | FC Voluntari - FCSB, joi, de la 21:00, în direct, pe Prima Sport 1 şi online pe platforma PrimaPlay.ro

VIDEO | FC Voluntari - FCSB, joi, de la 21:00, în direct, pe Prima Sport 1 şi online pe platforma PrimaPlay.ro
VIDEO | Botoşani - Sepsi, astăzi, de la 16:15, în direct la Prima Sport 2! Covăsnenii forţează intrarea în play-off VIDEO | Botoşani - Sepsi, astăzi, de la 16:15, în direct la Prima Sport 2! Covăsnenii forţează intrarea în play-off

EXCLUSIV | Alexandru Corneschi, un om dedicat trup şi suflet alergării. ”Ar trebui să mă moderez cu lucrul acesta, deja încep să îmi pun semne de întrebare”

Atletism Publicat de Daian Cutu pe 21 iun 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38219/20255416/1/cor-2.png

Campionatul European de atletism pe echipe, Liga I, de la Cluj-Napoca, s-a încheiat pentru România cu retrogradarea în liga secundă, după ce s-a clasat pe locul 11 în clasamentul general al competiţiei.

În promba de 3.000 metri, Alexandru Corneschi a făcut o cursă extrem de curajoasă, pe care a încheiat-o pe locul al nouălea, cu personal best. Sportivul de 29 de ani este un nume de referinţă pentru alergarea din România, fiind implicat activ în promovarea acestei discipline şi printre amatori.

Corneschi este coordonatorul unui grup de pasionaţi de alergare din Bucureşti. Obiectivul este acela de a combate sedentarismul şi de a încuraja oamenii către un stil de viaţă sănătos.

”Spre surprinderea mea am reuşit un personal best mai bun cu o secundă. Am fost puţin obosit, dar sunt mulţumit de cursă.

Deşi ar trebui să mă moderez cu lucrul acesta, deja încep să îmi pun semne de întrebare. Am alergat aproape toate problele. Am alergat cu băieţii de la facultate în proba de 400 metri, locul doi la 3.000 de metri, campion la 50 de kilometri alergare pe şosea, de asemenea am reprezentat România la 5.000 şi 10.000 de metri, practic cam toate probele atletice.

(n.r. despre proiectul cu alergătorii amatori) Din păcate noi atleţii nu putem trăi din sportul de performanţă. Nu poţi trăi doar din acest sport. Sunt căpitanul unei comunităţi de alergători, este un proiect global, de amatori, care se bucură de sport. Eu sunt singurul atlet de performanţă din grup. Nu ştiu exact câţi oameni au aderat la acest proiect, dar înainte de pandemie aveam la antrenament cam 120 de oameni prezenţi, iar după pandemie numărul a scăzut, iar acum este din nou în uşoară creştere, din păcate Covidul şi pandemia este încă prezentă.

Tot timpul am încercat să îi îndrum spre sport, nu neapărat spre atletism, orice alergare fizică este binevenită. Îţi poţi lăsa gândurile de la job, iar pentru tineri ar fi o activitatea foarte bună, văd tot mai mulţi tineri plinuţi, dar cred că peste câţiva ani vom vedea mai mulţi copii care vor adora sportul, din ce în ce mai mulţi părinţi vin la alergare şi sper să preia modelul”, declarat Corneschi, pentru Look Sport.

mail-share icon Email
viewscnt

Atletism

Ultimele articole Toate articolele