adplus-dvertising
Ultima oră
CM 2022 | Totul despre turneul final din Qatar! Program complet, clasamente, tabloul optimilor CM 2022 | Totul despre turneul final din Qatar! Program complet, clasamente, tabloul optimilor
LIVE TEXT | CM, ziua 12: Canada – Maroc 1-2 şi Croaţia - Belgia 0-0. Lukaku, ”golgheterul” ratărilor uriaşe, are pe conştiinţă eliminarea ”diavolilor roşii” LIVE TEXT | CM, ziua 12: Canada – Maroc 1-2 şi Croaţia - Belgia 0-0. Lukaku, ”golgheterul” ratărilor uriaşe, are pe conştiinţă eliminarea ”diavolilor roşii”
VIDEO | FC Botoşani - FCSB 0-0, în direct pe Prima Sport 1. Începe era Leo Strizu la vicecampioană. Echipele de start VIDEO | FC Botoşani - FCSB 0-0, în direct pe Prima Sport 1. Începe era Leo Strizu la vicecampioană. Echipele de start
EXCLUSIV | Ioan Ovidiu Sabău nu crede că va fi sezonul celor de la FCSB. ”Au posibilitatea să lupte la titlu, dar nu cu şanse foarte mari” EXCLUSIV | Ioan Ovidiu Sabău nu crede că va fi sezonul celor de la FCSB. ”Au posibilitatea să lupte la titlu, dar nu cu şanse foarte mari”
Eliud Kipchoge va participa pentru prima dată la maratonul de la Boston Eliud Kipchoge va participa pentru prima dată la maratonul de la Boston
”Cred că munca doar completează”. Capitolul la care Andrei Raţiu concurează cu marii fotbalişti ai lumii ”Cred că munca doar completează”. Capitolul la care Andrei Raţiu concurează cu marii fotbalişti ai lumii

EXCLUSIV | Contra face un apel la realism! "Mai avem mult până să devenim o naţională puternică şi să emitem pretenţii la calificări"

Echipa nationala Publicat de Andrei Ionascu pe 2 apr 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38206/20092581/1/contra-nationala.jpg

După eşecul neaşteptat din Armenia, şansele de calificare la Cupa Mondială din 2022 au scăzut vertiginos pentru ‘tricolori’, în condiţiile în care Armenia are 9 puncte, cu şase mai mult decât România. La emisiunea ‘Look Sport LIVE’ de la Look Sport+, fostul selecţioner Cosmin Contra a declarat că nivelul fotbalului românesc este scăzut, iar schimbul de generaţii nu creează condiţiile pentru o calificare la un turneu final.

La Erevan, România a suferit primul eşec din istorie împotriva Armeniei. Selecţionerul Mirel Rădoi este sub presiune, fiind criticat pentru deciziile tactice şi pentru lipsa de experienţă la nivel înalt.

Cosmin Contra consideră că 'tricolorii' au şanse să prindă locul 2 în grupă, după Germania, dar nu are speranţe în privinţa unei calificări la Cupa Mondială din Qatar.

“Cred ar trebui să fim realişti. Am spus întotdeaună că nu suntem realişti în România. Există un schimb de generaţie la echipa naţională, care s-a început cu performanţa de la tineret. Deja am adus jucători tineri la echipa naţională, am debutat foarte mulţi jucători tineri. Mirel continuă acest schimb de generaţii. Nu este uşor să ai performanţe imediat.

Nu este nimic pierdut, rezultatele ne arată că pot fi surprize. Chiar dacă ai pierdut în Armenia, nu înseamnă că nu poţi să te baţi la locul 2. Poţi să baţi Armenia acasă cu 2-0 şi să câştigi în Macedonia. Ceea ce a făcut Macedonia în Germania putem să facem şi noi. Dar, în acelaşi timp, trebuie să fim realişti şi să vedem unde suntem în momentul de faţă cu fotbalul românesc, de cât timp nu ne-am mai calificat în grupele Champions League.

Acum am început să avem jucători în campionate puternice şi să joace meci de meci la echipele de club, unii dintre ei să joace în competiţii europene. Această experienţă va ajuta echipa naţională. Dar trebuie să spunem lucrurilor pe nume: este foarte, foarte greu ca echipa naţională să se califice la un Campionat Mondial. Trebuie să facem tot ce putem în această campanie, dar trebuie să fim pregătiţi pentru un eşec. Suntem pe drumul cel bun, dar mai avem mult până să devenim o naţională puternică şi să emitem pretenţii la calificări”, a spus Cosmin Contra, la emisiunea ‘Look Sport LIVE’ de la Look Sport+.

mail-share icon Email
viewscnt