Ultima oră
Enes Sali, transferat de Farul la FC Dallas, în MLS Enes Sali, transferat de Farul la FC Dallas, în MLS
După criza de nervi de la finalul meciului cu Tottenham, lui Haaland i-a revenit zâmbetul pe buze. Ce l-a distrat pe atacantul norvegian După criza de nervi de la finalul meciului cu Tottenham, lui Haaland i-a revenit zâmbetul pe buze. Ce l-a distrat pe atacantul norvegian
Final de sezon pentru Dan Petrescu în Coreea de Sud. ”E dezamăgitor că nu am putut reveni” Final de sezon pentru Dan Petrescu în Coreea de Sud. ”E dezamăgitor că nu am putut reveni”
Gigi Becali s-a săturat şi a distrus doi titulari de la FCSB, după eşecul cu Oţelul: ”Ăla, săracul, mort!”
Gigi Becali s-a săturat şi a distrus doi titulari de la FCSB, după eşecul cu Oţelul: ”Ăla, săracul, mort!”
Jucătorii de care FCSB vrea să scape ar putea ajunge la altă formaţie din Superliga. ”Să-i aducă pe toţi patru” Jucătorii de care FCSB vrea să scape ar putea ajunge la altă formaţie din Superliga. ”Să-i aducă pe toţi patru”
Dani Carvajal s-a accidentat la piciorul stâng. El ar urma să fie indisponibil o lună Dani Carvajal s-a accidentat la piciorul stâng. El ar urma să fie indisponibil o lună

EXCLUSIV | Face pasul în faţă în cazul gazonului de pe Cluj Arena: "Îmi cer iertare şi îmi asum responsabilitatea!". Planul anunţat în direct pentru redresarea situaţiei

U Cluj Publicat pe 27 ian 2023
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38242/20997043/1/ucj.jpg


Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, a explicat situaţia deplorabilă a gazonului de pe Cluj Arena, şi-a asumat întreaga responsabilitate pentru situaţia creată şi a dezvăluit că suprafaţa va fi schimbată integral în momentul în care vremea va permite acest lucru.
 
La meciul cu Rapid, terminat 0-0, gazonul a fost impracticabil şi a redus la zero şansele unui meci normal, iar jucătorii şi antrenorii s-au plâns, la final, de starea proastă a acestuia. Din postura de preşedinte al CJ Cluj, Alin Tişe a explicat, în direct la Fotbal Show, cum a ajuns unul dintre cele mai importante stadioane ale ţării să nu aibă un gazon de nivel cel puţin decent. Şi-a cerut iertare pentru situaţia creată, a explicat că planul includea schimbarea suprafeţei de mai multă vreme, apoi a dat asigurări că Şepcile Roşii vor avea un gazon nou, hibrid, identic cu cel al lui CFR Cluj, schimbat cu 300.000 de euro în urmă cu câteva luni:
 
"Suntem într-o procedură de schimbare a gazonului, regret că aceste două meciuri s-au jucat în aceste condiţii. Aşteptăm să se îmbunătăţească vremea pentru a schimba gazonul, acest lucru se va întâmpla când vremea ne va permite. Îmi cer iertare suporterilor şi jucătorilor, din noiembie nu s-a mai putut lucra. Am parcurs toţi paşii, dar este frig şi sistemul de încălzire nu e folosit pentru că curentul costă mult şi echipele nu-şi permit. Nu sunt condiţii optime, îmi asum responsabilitatea de a schimba gazonul. Dar nu putem interveni în acest moment din cauza vremii.
 
Sistemul de încălzire ar aduce cheltuieli uriaşe, ar trebui să-l pornim cu o săptămână înainte şi nu s-ar putea plăti de către clubul Universitatea Cluj. Trebuie să avem responsabilitatea de a oferi acest gazon în condiţii optime. Dorinţa mea a fost să facem schimbarea mai repede, dar timpul nu a permis. Dacă gazonul nu e încălzit şi sistemul de drenaj nu merge, se adună apă şi se creează acest noroi. Trebuie să ne mişcăm repede, licitaţia a fost demarată. De îndată ce timpul ne va permite, vom pune un gazon potrivit pentru un astfel de stadion. Va fi un gazon la standarde înalte, care va permite unor echipe să poată juca şi în perioada de iarnă, cu condiţiile să poată plăti costurile pentru un astfel de gazon.
 
Eu mi-aş dori să fiu cel mai aplaudat şi lumea să vorbească despre fotbal, nu despre gazon. Eu am făcut demersurile, nu este o scuză, este vorba strict despre perioada de iarnă a anului. Este posibil să fie erori la firma externă la care am apelat. Este posibil să fi existat erori la întreţinerea de-a lungul timpului, noi plătim din banii tuturor clujenilor firmele care fac mentenanţă.
 
Aceste stadioane găzduiesc, pentru că sunt publice, şi alte tipuri de evenimente. Eu văd o singură soluţie: implementarea celui mai bun gazon, apoi fiecare eveniment public de altă natură să schimbe din nou gazonul. Orice eveniment care afectează gazonul, pista sau drenajul să ducă la schimbarea integrală a gazonului. Cei de la Untold au schimbat partea de gazon afectată de eveniment, dar ne-am dat seama că asta nu este o soluţie, pentru că evenimentele afectează şi drenajul", a explicat Alin Tişe, sâmbătă seară, în cadrul emisiunii Fotbal Show de pe Prima Sport 1.
 
 
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

U Cluj

Ultimele articole Toate articolele