Ultima oră
Spania - Italia 1-0. Diferenţa a fost făcută de un autogol Spania - Italia 1-0. Diferenţa a fost făcută de un autogol
VIDEO | Angel Reese a scris istorie în WNBA VIDEO | Angel Reese a scris istorie în WNBA
S-au înţeles! LA Lakers are un nou antrenor S-au înţeles! LA Lakers are un nou antrenor
Verdict ciudat. Florin Răducioiu, impresionat de o naţională care continuă să dezamăgească. ”O echipă pe care o apreciez mult” Verdict ciudat. Florin Răducioiu, impresionat de o naţională care continuă să dezamăgească. ”O echipă pe care o apreciez mult”
Serbia ameninţă că ar putea părăsi Euro 2024 din cauza scandărilor Serbia ameninţă că ar putea părăsi Euro 2024 din cauza scandărilor
"Puteam fi mai buni cu şi fără minge”. Kane, supărat după remiza cu Danemarca "Puteam fi mai buni cu şi fără minge”. Kane, supărat după remiza cu Danemarca

EXCLUSIV | "Faceţi asta şi veţi vedea cum fotbalul românesc se duce sus!". Cele trei schimbări cerute imediat de Dan Petrescu

CFR Cluj Publicat pe 23 feb 2022
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38228/20614371/1/dan-petrescu-1.jpg


Dan Petrescu (54 de ani) iese în faţă cu o serie de măsuri despre care crede că ar revoluţiona în bine fotbalul românesc şi l-ar readuce în fotbalul european.
 
Aprig contestatar al sistemului cu play-off şi play-out, fostul fundaş dreapta al Generaţiei de Aur vrea revenirea la formatul cu 18 echipe, tur-retur, renunţarea la regula Under 21 şi implementarea cât mai rapidă a sistemului VAR. Trei măsuri care, coroborate cu o sponsorizare puternică a echipelor din primul eşalon, îl fac pe Petrescu să creadă că fotbalul românesc poate ajunge din nou la performanţele foarte bune din primul deceniu al mileniului al treilea:
 
"Mi se pare incredibil. Aceste reguli din campionatul românesc, chiar dacă se supără lumea, dacă-mi spuneţi alte ţări cu jucători under, tac din gură. Există undeva în lume să-ţi ia jumătate din puncte? Mi-a zis un prieten din Anglia să-i dau în judecată să iau punctele. Altă problemă, VAR-ul. Doar la noi se întâmplă ce nu se întâmplă în alte ţări.
 
Mi s-ar părea normal un campionat cu 18 echipe, 34 de meciuri, tur-retur şi plecat acasă. Nu avem echipe? Timişoara, Craiovele sunt două, Argeşul, Bacăul, Sibiul, Petrolul...Toată lumea are 18 sau 20 de echipe. 34 de etape, nu mai iei punctele, nu bagi copii sau juniori. Pune VAR şi dă-ne bani! Statul, sponsori, să dea bani. Să vedeţi cum fotbalul românesc se duce sus, în Champions League şi Europa League. De ce nu se face campionat de 18 echioe? Vreau să ştiu şi eu! Când am luat campionatul cu Unirea Urziceni, erau 11 echipe care se băteau la campionat, erau sus. Aşa e un campionat frumos, nu cu play-off şi play-out. Asta e părerea mea şi o susţin!", a fost discursul-manifest al lui Petrescu, miercuri seară, în direct la Look Sport+.
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

CFR Cluj

Ultimele articole Toate articolele