Ultima oră
Vestea momentul în fotbalul românesc! Internaţionalul român, direct la un grand din Bundesliga: ”Oferta a fost este pe masă!”

Vestea momentul în fotbalul românesc! Internaţionalul român, direct la un grand din Bundesliga: ”Oferta a fost este pe masă!”
Antrenorul lui Leicester, demis după o aventură cu o jucătoare Antrenorul lui Leicester, demis după o aventură cu o jucătoare
Blestemul accidentărilor continuă la FCSB! „Roş-albaştri” au mai pierdut un jucător important înaintea partidei cu Farul Blestemul accidentărilor continuă la FCSB! „Roş-albaştri” au mai pierdut un jucător important înaintea partidei cu Farul
Novak Djokovic nu ştie încă numele viitorului său antrenor: ”Nu am o idee precisă şi nu ştiu dacă va exista vreunul!”

Novak Djokovic nu ştie încă numele viitorului său antrenor: ”Nu am o idee precisă şi nu ştiu dacă va exista vreunul!”
Anunţul momentului vine din Spania: „Haaland va juca pentru Barcelona” Anunţul momentului vine din Spania: „Haaland va juca pentru Barcelona”
OFICIAL | FC Botoşani s-a despărţit de jucător după doar şase luni OFICIAL | FC Botoşani s-a despărţit de jucător după doar şase luni

EXCLUSIV | Florentin Petre, apel la jucătorii lui Dinamo: "Ei trebuie să-l ţină pe Contra!" De ce are încredere în noul proiect

Dinamo Publicat pe 22 oct 2020
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38229/19560727/1/fl-petre.jpg
 
Fost jucător la Dinamo între 1994 şi 2006, perioqadă în care a devenit unul din simbolurile clubului, Florentin Petre a vorbit pentru Look Sport despre situaţia de la echipa din Ştefan cel Mare, precizând că ultimele schibări îi dau încredere în ceea ce priveşte viitorul.

Petre cere răbdare pentru Cosmin Contra şi face un apel la jucătorii lui Dinamo să-şi arate susţinerea pentru antrenorul lor prin prestaţiile de pe teren.
 
Cum vezi situaţia de la Dinamo? Crezi că vor arăta altfel în perioada următoare?
Îmi doresc din toată inima să existe o linişte acolo, am văzut că au adus jucători de calitate, pe bani foarte mulţi pentru România. Important e ca grupul adus să formeze o echipă, pentru că în momentul când aduci astfel de jucători şi nu ai rezultate imediat lucrurile se complică, sunt momente de panică pe care e greu să le gestionezi. Îmi doresc să aibă echipă, să aibă rezultate, să meargă în play-off.
 
La câte frământări au fost şi la ultimii ani pe care i-am urmărit cu toţii, Dinamo merită altceva. E un club prea frumos, cu nişte fani extraordinari, ca să joace la un nivel foarte mic. De aceea probabil s-au gândit să aducă jucători de calitate. I-au adus. Individual sunt cotaţi la nişte sume extraordinar de mari, au calitate, se vede, sunt fotbalişti buni. Trebuie să ştii să-i ţii, să-i educi, să-i aranjezi atât de bine în teren încât să dea ranadament maxim.
Crezi că nu s-au acomodat încă noii jucători?
Unui antrenor îi este destul de greu să formeze o echipă competitivă într-un timp atât de scurt. Din punctul meu de vedere, cu lotul de acum, Dinamo abia din primăvară îşi va arăta adevărata valoare, calitatea grupului.
 
E greu să aduci 14-15 jucători din diferite colţuri ale Europei şi să poţi să-i bagi imediat, să joace 11 titulari care nu au evoluat împruenă niciodată. Îţi trebuie o omogenitate de grup, îţi trebuie anumite lucruri. Şi mie, ca antrenor, în momentul când fac trei-patru schimbări, se vede lucrul acesta.
 
Merită Contra să i se acorde în continuare încredere acolo?
Da. De ce nu? Contra, să nu uităm, a făcut nişte sacrificii. A venit înapoi la Dinamo. Cu siguranţă, jucătorii pe care i-a adus, majoritatea au venit pentru el acum, el i-a adus. Jucătorii pe care i-a adus trebuie să facă tot posibilul să-l ţină, pentru că un antrenor este mare atunci când echipa dă randament şi are rezultate. Când nu dă echipa rezultate, cel care suferă cel mai tare este antrenorul, normal.
 
Jucătorii pe care i-a adus ar trebui să facă tot posibilul să câştige următoarele meciuri, ca să nu existe problema de a demite antrenorul, dar nu cred că se va întâmpla lucrul acesta, pentru că nu-i văd rostul momentan. Lasă-l să-şi termine treaba. În momentul când nu mai este în obiectiv, atunci poţi să-i spui omului că trebuie să-şi caute echipă.
 
Ţie ţi-ar plăcea să revii cândva la Dinamo, indiferent de funcţie?
Da. Mă gândesc, normal. Este clubul unde am jucat aproape 20 de ani. Am antrenat acolo. Mă bucur că sunt acum foarte multe foste glorii dinamoviste care antrenează acolo. În trecut nu se întâmpla lucrul acesta, nu existau. Mă bucur că sunt oameni care se pricep la fenomenul acesta, cu siguranţă trebuie lăsaţi să-şi continue treaba (investitorii spanioli – n. red.), pentru că oamenii care au venit nu au venit să stea o lună-două şi să plece. Oamenii au venit să facă performanţă, să ajute. Să fim conştienţi că şi aşa suntem amărâţi de ce se întâmplă acum în ţară, nu trebuie să facem astfel încât să-i gonim, atâta timp cât vin, investesc şi vor să facă ceva bun. Pe mine mă încântă ideea că a venit fondul acesta de investiţii.
 
Îi văd tot timpul la televizor, îi văd preocupaţi, marketingul lucrează foarte bine. Acum îmi pare rău că nu au şi rezultate, dar cu siguranţă vor veni şi acestea. Trebuie doar să avem puţină răbdare. În general, românului nu prea îi place să aştepte, vrea rezultate imediat. Dar, în clipa de faţă, la cât de mult a suferit Dinamo în ultimii ani, eu cred că ar trebui lăsaţi oamenii în pace, să-şi vadă de treabă. Îi laşi un an-doi. Pe ceilalţi i-au lăsat cinci-şase ani şi nu au reuşit să facă nimic, s-au bătut numai la play-out.
 
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Dinamo

Ultimele articole Toate articolele