Ultima oră
ULTIMĂ ORĂ | A fost anunţat programul etapei a 9-a din play-off şi play-out. Cinci meciuri vor avea loc de la aceaaşi oră ULTIMĂ ORĂ | A fost anunţat programul etapei a 9-a din play-off şi play-out. Cinci meciuri vor avea loc de la aceaaşi oră
VIDEO | Dinamo - FC Voluntari 1-1, în direct la Prima Sport 1! Două goluri în două minute pe „Arcul de Triumf” VIDEO | Dinamo - FC Voluntari 1-1, în direct la Prima Sport 1! Două goluri în două minute pe „Arcul de Triumf”
Pedro Rocha a fost numit preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, în ciuda inculpării sale pentru corupţie Pedro Rocha a fost numit preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, în ciuda inculpării sale pentru corupţie
VIDEO EXCLUSIV | Veste excelentă pentru CFR Cluj în finalul acestui sezon. „Cu siguranţă va veni mai repede” VIDEO EXCLUSIV | Veste excelentă pentru CFR Cluj în finalul acestui sezon. „Cu siguranţă va veni mai repede”
Jaqueline Cristian, victorie de răsunet la Madrid! Succes contra unei câştigătoare de grand slam Jaqueline Cristian, victorie de răsunet la Madrid! Succes contra unei câştigătoare de grand slam
Bomba momentului în fotbalul românesc! Daniel Niculae, OUT din Giuleşti?
Bomba momentului în fotbalul românesc! Daniel Niculae, OUT din Giuleşti?

EXCLUSIV | Gică Popescu, mesaj dur: "Ruşinos. Un cinci lui Raţiu, în rest toţi sunt corigenţi. Au arătat ca o echipă de amatori!"

Echipa nationala Publicat pe 5 iun 2022
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38206/20729812/1/gp.png


Înfrângerea dureroasă de la Podgorica, 0-2 cu Muntenegru, l-a făcut pe Gică Popescu să aibă o reacţie dură la adresa jucătorilor lui Edward Iordănescu, cărora le transmite că nu sunt demni să îmbrace tricoul primei reprezentative.
 
Dacă pe vremea sa o deplasare în Muntenegru era considerată un meci de bifat, ierarhiile s-au răsturnat, iar naţionala lui Iordănescu a arătat execrabil la Podgorica. Prezent în studioul Prima TV pentru a comenta meciul, "Baciul" a avut un discurs cât se poate de dur. L-a iertat doar pe Raţiu, singurul căruia i-a acordat notă de trecere, şi a propus un schimb de generaţii real, în urma cărora să dispară de la lot fotbaliştii responsabili cu ultimele calificări ratate:
 
"Încercam să-mi aduc aminte când a jucat naţionala un meci la fel de slab. Şi nu mi-am adus aminte! Un meci în care am tras primul şut pe poartă în minutul 90....Singurul cuvânt care-mi vine în cap e ruşinos. Meci fără spirit, curaj şi o idee clară. Am încercat să ne apărăm 4-1-4-1 cu extremele foarte defensive. Mi-e greu să comentez un astfel de meci, să mă uit la naţionala învinsă de o echipă dintr-o ţară cam cât Clujul. E foarte ciudat! Eu cred că nu ne-a bătut Muntenegru, ne-am bătut singuri. Nu ne-au pus sub presiune, nu au atacat, ne-au lăsat să construim, nu au avut posesie şi ocazie. Toate ocaziile lor au venit pe greşelile noastre. Păreau că se mulţumesc cu 0-0, dar se pare că noi nu i-am lăsat să-şi ducă la bun sfârşit rezultatul de 0-0.
 
Am putea să-i dăm un 5 lui Raţiu, în rest sunt toţi corigenţi. La atitudine, la ce vreţi. La naţională nu te poţi prezenta aşa, să nu-ţi pese. Nu se poate să ai o astfel de atitudine. Sunt convins că Edi le-a spus să joace 4-1-4-1, aceasta a fost abordarea defensivă. Mai departe vine spiritul tău de jucător, mândria de a îmbrăca tricoul. Credeţi că nouă ne spunea domnul Iordănescu să o luăm la stânga şi la dreapta? Băieţii ăştia au arătat ca o echipă de amatori. Nu merită niciunul dintre ei să îmbrace tricoul echipei naţionale! 
 
Nu ne-am calificat din 2016, am pierdut trei calificări şi văd anumiţi jucători care mai vin la echipa naţională. Băi, oameni buni, dacă am încercat de patru ori cu ei şi nu reuşesc, înseamnă că nu sunt competitivi! Atunci iau o echipă de tineri, cei mai talentaţi, şi o formez. Le dau două calificări, atât cât e necesar să-i faci competitivi şi să-i faci să joace. Hai să facem ceva! Ăştia nu sunt competitivi, naţionala nu are rezultate cu ei. Alţii! Cu ei ştim ce se întâmplă, pierdem calificări", a spus Gică Popescu.
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri