Ultima oră
VIDEO | Moment fabulos la Sibiu! Jucătorii lui Poli Iaşi au tras de timp cu schimbul VIDEO | Moment fabulos la Sibiu! Jucătorii lui Poli Iaşi au tras de timp cu schimbul
VIDEO | UTA Arad - FCU Craiova, astăzi, de la 18:00, în direct la Prima Sport 1! Echipele de start VIDEO | UTA Arad - FCU Craiova, astăzi, de la 18:00, în direct la Prima Sport 1! Echipele de start
Transfer spectaculos reuşit de Universitatea Cluj chiar înainte de finalul campionatului. Anunţul oficial a fost făcut Transfer spectaculos reuşit de Universitatea Cluj chiar înainte de finalul campionatului. Anunţul oficial a fost făcut
VIDEO | Hermannstadt - Poli Iaşi 0-1. Gură imensă de oxigen pentru moldoveni, care ies de pe locurile de retrogradare directă VIDEO | Hermannstadt - Poli Iaşi 0-1. Gură imensă de oxigen pentru moldoveni, care ies de pe locurile de retrogradare directă
Mihai Rotaru visează la grupele Ligii Campionilor. ”Trebuie luate pas cu pas” Mihai Rotaru visează la grupele Ligii Campionilor. ”Trebuie luate pas cu pas”
”Se prezintă foarte bine echipa lui Adrian Mititelu”. Mircea Rednic a prefaţat duelul cu FCU Craiova ”Se prezintă foarte bine echipa lui Adrian Mititelu”. Mircea Rednic a prefaţat duelul cu FCU Craiova

EXCLUSIV | Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2021, fără spectatori? Mihai Covaliu: "Nu se ia în calcul anularea JO"

Sporturi Publicat de Andrei Ionascu pe 23 oct 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38128/19562392/3/mihai-covaliu-look-sport.jpg

Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo, amânate din cauza pandemiei de coronavirus, au fost programate între 23 iulie şi 8 august 2021. În exclusivitate la Look Sport +, preşedintele COSR, Mihai Covaliu, a oferit ultimele informaţii despre organizarea acestei competiţii.

Jocurile Olimpice, programate iniţial în perioada 24 iulie - 9 august 2020, în capitala Japoniei, au fost amânate pentru prima data în istorie, din cauza pandemiei de coronavirus.

Autorităţile nu au luat o decizie finală în privinţa organizării competiţiei în 2021, după programul anunţat. Sunt analizate variante privind testarea sportivilor şi cazarea acestora, precum şi un regulament strict privind interacţiunea sportivilor.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38128/19562392/2/tok.jpg

La ora actuală, Japonia mai are aproximativ 5.000 de cazuri active de infectare cu noul coronavirus. 1.685 de persoane au murit.

"Este o posibilitate ca Jocurile Olimpice să se dispute fără spectatori. Sunt mai multe scenarii care se discută. Sunt în permanentă legătură cu CIO, primim informaţii zilnic. Noul premier din Japonia şi-a manifestat susţinerea totală pentru organizarea Jocurilor Olimpice. La fel, primarul din Tokyo.

Se ia în calcul testarea sportivilor cu o anumită perioadă înainte să ajungă la Tokyo. Când ajung acolo, ce se întâmplă, din nou sunt mai multe scenarii, unde se cazează, unde se pregătesc. Nu s-a luat în calcul renunţarea la această ediţie a Jocurilor Olimpice.

Suntem încrezători, sportivii de-abia aşteaptă să meargă la JO, să valideze aceşti patru ani în care s-au pregătit. Anularea Jocurilor Olimpice de la Tokyo ar însemna foarte multe pierderi, în primul rând la nivel sportiv. După aceea, sunt sume imense care s-au cheltuit acolo pentru infrastructură.

Va fi reanalizată situaţia în privinţa numărului oficialilor care vor putea să participe la Jocurile Olimpice. O anulare a Jocurilor Olimpice ar însemna o pierdere pentru sportivi şi pentru toţi cei care au lucrat pentru pregătire. Nu vreau să mă gândesc că nu mergem la Tokyo anul viitor", a spus Mihai Covaliu la emisiunea 'Look Sport Live' de la Look Sport+.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Sporturi

Ultimele articole Toate articolele