Ultima oră
Viorel Moldovan s-a săturat şi a ţinut un discurs manifest pentru fotbalistul din Superligă: ”La muncă, copile, la muncă! Trece trenul pe lângă tine!” Viorel Moldovan s-a săturat şi a ţinut un discurs manifest pentru fotbalistul din Superligă: ”La muncă, copile, la muncă! Trece trenul pe lângă tine!”
Giovanni Becali a anunţat marea lovitură din fotbalul românesc: ”A semnat!”

Giovanni Becali a anunţat marea lovitură din fotbalul românesc: ”A semnat!”
VIDEO | Alexander Zverev a învins revelaţia de la Miami şi s-a calificat în semifinale VIDEO | Alexander Zverev a învins revelaţia de la Miami şi s-a calificat în semifinale
Naţionala Românie de Polo va debuta împotriva Greciei la Jocurile Olimpice Naţionala Românie de Polo va debuta împotriva Greciei la Jocurile Olimpice
Veste excelentă primită de Barcelona! Ce doi ar putea fi apţi pentru meciul cu PSG din Champions League Veste excelentă primită de Barcelona! Ce doi ar putea fi apţi pentru meciul cu PSG din Champions League
Ultimă oră! Antrenorul clubului legendar pleacă de la echipă: ”Vreau să mă concentrez pe ultimele opt meciuri!” Ultimă oră! Antrenorul clubului legendar pleacă de la echipă: ”Vreau să mă concentrez pe ultimele opt meciuri!”

EXCLUSIV | Lovitură financiară dată de Ronaldo Deaconu. Fostul mijlocaş de la Gaz Metan va primi o sumă uriaşă: "Voi dona către Biserică şi un orfelinat"

Stranieri Publicat pe 3 nov 2022
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38207/20908681/1/ronaldo.jpg


Ronaldo Deaconu (25 de ani) a câştigat la FIFA procesul intentat chinezilor de la Shaanxi Chang'an şi s-a ales cu o sumă uriaşă. Fostul mijlocaş de la Gaz Metan Mediaş are de primit 886.000 de dolari, decizia Camerei de Soluţionare a Litigiilor din cadrul forului internaţional fiind una definitivă.
 
Plecat în luna martie a acestui an de la Gaz Metan din cauza problemelor financiare ale clubului din Mediaş, mijlocaşul ofensiv care lăsase o impresie foarte bunî în stagiunea trecută a prins un transfer în liga a doua chineză, la Shaanxi Chang'an, unde s-a lovit de o situaţie asemănătoare. După şase luni în care nu a primit niciun ban, Deaconu s-a adresat FIFA, iar de curând a avut câştig de cauză. Camera de Soluţionare a Litigiilor i-a dat dreptate, iar chinezii trebuie să-i plătească acum 886.000 de dolari: 245.000 de dolari pentru salariile neplătite la timp şi alte 641.000 de dolari sub formă de despăgubiri pentru desfacerea contractului şi plata salariilor până la finalul înţelegerii. La 25 de ani, Deaconu, ajuns între timp la polonezii de la Korona Kielce, dă marea lovitură a carierei din punct de vedere financiar.

"Am avut câştig de cauză la FIFA, câştigând pe lângă sumele datorate în lunile lucrate şi o compensaţie mare, cu dobândă. Voi face o donaţie către Biserică şi către un orfelinat, aşa cum e normal să fie "zeciuiala".  Echipa chineză are şanse să promoveze în prima ligă. Bani sunt la echipă şi le ţin pumnii...M-am integrat repede în fotbalul polonez. E un fotbal fizic, de talie şi de luptă", a declarat Deaconu, pentru Prima Sport.

Ronaldo Deaconu a găsit în China un al doilea Gaz Metan Mediaş

În iulie, mijlocaşul care a reprezentat România la Jocurile Olimpice de la Tokyo dezvăluia că şi-a reziliat contractul la doar câteva minute de la terminarea unui meci şi vorbea pe larg despre situaţia pe care a găsit-o în China. I s-a promis un paradis fotbalistic şi financiar, dar, în schimb, a dat, practic, peste aceleaşi probleme cu care s-a confruntat la Gaz Metan Mediaş:
 
"În viaţă şi într-un meci de fotbal nu poţi să antrenezi norocul. Am terminat meciul de azi şi la două minute am reziliat contractul. Asta după parcurgerea procedurilor legale care îmi dau dreptul să reziliez.
 
Motivul? Am intrat în a şasea lună de contract şi nu am primit nici un yuan (n.r. moneda din China) din salariu. Mi-am făcut datoria pe plan sportiv, marcând câteva goluri, ajutându-mi echipa. Îi înţeleg în privinţa blocajului financiar pe care îl au. Practic, am găsit aici Gaz Metan de China. Doar că, în loc de compania de gaze, aici trebuie să finanţeze compania locală de apă", spunea Deaconu, pentru gsp.ro.
 
După plecarea din China din postura de jucător liber de contract, Deaconu a semnat cu Korona Kielce. Mijlocaşul cotat la 500.000 de euro a strâns zece meciuri în acest sezon, reuşind două pase decisive în cele 659 de minute jucate.
 
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Stranieri

Ultimele articole Toate articolele