Ultima oră
Detalii de ultim moment despre starea de sănătate a lui Luca Mihai Detalii de ultim moment despre starea de sănătate a lui Luca Mihai
Veşti bune pentru Andy Murray după accidentarea de la Miami Open Veşti bune pentru Andy Murray după accidentarea de la Miami Open
NEWS ALERT | FCSB, aproape de a realiza primul transfer de Champions League! Gigi Becali e pregătit să dea lovitura NEWS ALERT | FCSB, aproape de a realiza primul transfer de Champions League! Gigi Becali e pregătit să dea lovitura
E gata! Starul lui Leverkusen a luat marea decizie

E gata! Starul lui Leverkusen a luat marea decizie
Xabi Alonso ar putea avea stradă cu numele său la Leverkusen Xabi Alonso ar putea avea stradă cu numele său la Leverkusen
NEWS ALERT | Prima reacţie din Giuleşti după şedinţa de astăzi NEWS ALERT | Prima reacţie din Giuleşti după şedinţa de astăzi

EXCLUSIV | U Cluj, răspuns public în "cazul Neagoe": "Nu are nicio legătură cu realitatea!"

CS Universitatea Craiova Publicat pe 21 ian 2023
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38230/20990604/1/neagoe.jpg


Radu Constantea, preşedintele executiv al Universităţii Cluj, a vorbit la Fotbal Show despre situaţia creată în jurul lui Eugen Neagoe şi le-a răspuns public omologilor de la U. Craiova, care consideră că Emil Boc, primarul Clujului, s-a implicat personal pentru a bloca trecerea lui "Geană" în Bănie.
 
Plecat de pe Cluj Arena pentru a semna cu U. Craiova, Neagoe nu are dreptul de a sta pe banca tehnică a noii echipe până când Comisiile din cadrul FRF nu-i judecă speţa. Cum U Cluj s-a arătat deranjată de atitudinea clubului lui Mihai Rotaru, e prea târziu pentru ca cele două entităţi să se înţeleagă asupra unei some drept compensaţie, iar oficialii echipei ardelene lasă totul la latitudinea membrilor Comisiilor FRF:
 
"Noi am fost surprinşi de comunicatul Craiovei, care nu are nicio legătură cu realitatea. Noi am fost nevoiţi să răspundem. În decembrie, când am avut discuţia cu Eugen, i-am explicat că nu suntem de acord cu despărţirea amiabilă. El a trebuit să meargă la Comisii, iar acestea să vadă dacă contractul poate fi desfăcut fără justă cauză. Noi am spus că nu avem cum să reziliem pe cale amiabilă, acum aşteptăm decizia Comisiilor şi vom vedea. În regulament scrie foarte clar, Eugen şi cei de la Craiova ar fi trebuit să fie conştienţi de aceste lucruri. În afara de declaraţiile lui Emil Boc, nu e nicio implicare a lui în cadrul clubului. Craiova nu cred că e cel mai bun exemplu pentru a discuta despre implicarea politicului în fotbal.
 
U Cluj nu are niciun litigiu. Ca să denunţi contractul trebuie să parcurgi toate etapele la Comisii. Putea să nu le parcurgă dacă noi eram de acord cu rezilierea pe ale amiabilă. Dar nu am fost de acord! Nu a fost etic din partea celor de la Craiova, care a discutat cu un antrenor aflat sub contract. El poate denunţa contractul doar dacă plăteşte 50% din sumele pe care le-a primit, aceasta e prima condiţie. E o procedură mai greoaie, dar ei ar fi trebuit să fie conştienţi de acest lucru. N-am fost puşi într-o situaţie uşoară, în 23 decembrie, după ce s-a discutat strategia de transferuri. Sigur, uman încerc să înţeleg, dar nici noi nu putem fi de acord. Peste tot au mai fost cazuri, dar acolo s-a discutat despre sume de bani drept compensaţie. Dacă vrei să iei un antrenor, există o compensaţie financiară. Pe care noi nu am cerut-o! Noi am fost deschişi către mai multe variante. Nu am fi fost absurzi să discutăm despre sume care nu au logică, dar trebuia să fie o compensaţie financiară. Acum e târziu pentru ambele părţi, nu mai are logică! Noi suntem deschişi, nu vrem să blocăm pe nimeni, dar suntem corecţi faţă de noi şi mergem pe ceea ce spune regulamentul", a spus Radu Constantea, sâmbătă seară, la emisiunea Fotbal Show de pe Prima Sport 1.

U. Craiova îl arată cu degetul pe Emil Boc

Universitatea Craiova susţine, într-un comunicat publicat pe Facebook, că antrenorul Eugen Neagoe nu va putea sta pe banca tehnică la meciul cu FC Botoşani, din Superligă, deoarece primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, "şi-a pus ambiţia în a-l pedepsi”, după ce antrenorul a plecat de la Universitatea Cluj.
 
Potrivit sursei citate, Universitatea Craiova nu va fi niciodată de acord cu implicarea politicului în desfăşurarea activităţii echipelor de fotbal profesioniste, iar Eugen Neagoe nu poate sta pe bancă la meciul cu FC Botoşani din cauza "tertipurilor avocaţilor lui Boc".
 
Emil Boc l-a criticat pe Eugen Neagoe pentru că a plecat de la Universitatea Cluj şi a semnat cu Universitatea Craiova în plin sezon competiţional.
 
"Am primit vestea total neaşteptată a antrenorului Universităţii Cluj de a-şi încheia colaborarea cu clubul nostru şi de a pleca la un alt club din România. În termeni politicoşi, i-am spus acelaşi lucru şi domniei sale la telefon, că din această perspectivă, a relaţiilor instituţionale, este într-o stare de război cu Clujul, cu tot ce înseamnă starea de război a prevederilor legale, pentru că am considerat şi consider inacceptabil un asemenea gest", a spus Emil Boc în urmă cu două săptămâni.
 
”Nu vă îngrijoraţi de lipsa domnului Eugen Neagoe de pe banca echipei la meciul cu FC Botoşani pentru că ştiam acest lucru încă de acum câteva săptămâni, din momentul în care am aflat că domnul Boc şi-a pus ambiţia în „a-l pedepsi” pe actualul antrenor al Universităţii Craiova. Ca atare, ne-am luat toate măsurile de precauţie astfel încât această lipsă să nu ne afecteze.
 
Nu avem nimic a reproşa Universităţii Cluj! Ştim că aceasta a fost o decizie politică în care conducerea executivă a echipei fanion a Clujului nu a avut un cuvânt de spus.  Sigur că nu suntem de acord şi nu vom fi niciodată cu implicarea politicului în desfăşurarea activităţii echipelor de fotbal profesioniste, iar, în acest caz, cu atât mai mult cu cât această decizie a domnului Boc afectează propria sa echipă, pe care o finanţează din banii contribuabililor. În următoarele două etape întâlnim două formaţii, FC Botoşani şi AFC Hermannstadt, cu care Universitatea Cluj se află în luptă directă pentru evitarea retrogradării. Prin lipsa antrenorului nostru principal, Eugen Neagoe, de pe bancă, domnul Boc nu face altceva decât să ofere un atu în plus acestor echipe în bătălia pentru rămânerea pe prima scenă fotbalistică din România.
 
Mai mult decât atât, decizia domnului Boc afectează inclusiv finanţele echipei pe care o păstoreşte, în sensul în care „U” Cluj va fi nevoită să plătească salariul domnului Neagoe până în momentul în care comisiile vor constata de drept rezilierea contractului. Am văzut că domnia sa este foarte supărat pe decizia fostului jucător emblematic al Universităţii Craiova, Eugen Neagoe , dar trebuie să reţină că această decizie a fost conformă contractelor semnate, iar, dacă domnia sa dorea să se protejeze, avea la îndemână instituirea unei clauze compensatorii în cazul în care una dintre părţi îşi dorea rezilierea unilaterală, acestea fiind regulamentele Federaţiei Române de Fotbal.
 
Suntem convinşi că oamenii mari de stat au cu totul şi cu totul alte preocupări decât să-şi conducă urbea într-un „război” cu antrenorul unei echipe adverse. Nu credem ca Brătienii sau Iuliu Maniu ar fi avut un astfel de comportament!
 
În ceea ce priveşte situaţia domnului Neagoe, dânsul este ţinut în tribună de tertipurile avocaţilor domnului Boc, dar suntem siguri că antrenorul nostru va putea să stea pe bancă la meciul cu AFC Hermannstadt sau, cel mai târziu, la meciul cu Farul Constanţa”, se arată în comunicatul de pe site-ul Universităţii Craiova. 
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri