Ultima oră
VIDEO | Almeria - Atletico Madrid 2-2! "Dubla" lui Romero le aduce gazdelor un punct nesperat VIDEO | Almeria - Atletico Madrid 2-2! "Dubla" lui Romero le aduce gazdelor un punct nesperat
VIDEO | Arsenal - Newcastle 4-1. ”Tunarii” au jumulit ”coţofenele” VIDEO | Arsenal - Newcastle 4-1. ”Tunarii” au jumulit ”coţofenele”
”Nu sunt obişnuiţi cu aerul ăsta de sus”. Daniel Pancu nu a avut cuvinte pozitive pentru Rapid ”Nu sunt obişnuiţi cu aerul ăsta de sus”. Daniel Pancu nu a avut cuvinte pozitive pentru Rapid
EXCLUSIV | Ce ar fi făcut Franco Baresi dacă era în locul lui Săpunaru? Florin Răducioiu a dat verdictul EXCLUSIV | Ce ar fi făcut Franco Baresi dacă era în locul lui Săpunaru? Florin Răducioiu a dat verdictul
VIDEO | ”Fericirea e de scurtă durată”. Leo Grozavu nu savurează pe deplin succesul contra celei mai în formă echipă din Superliga VIDEO | ”Fericirea e de scurtă durată”. Leo Grozavu nu savurează pe deplin succesul contra celei mai în formă echipă din Superliga
VIDEO | Bergodi consideră că elevii săi s-au relaxat prematur. ”Prea multe laude şi felicitări” VIDEO | Bergodi consideră că elevii săi s-au relaxat prematur. ”Prea multe laude şi felicitări”

Fabio Capello, despre scandalul în care este implicată Barcelona: ”Dacă eşti corupt trebuie să plăteşti aspru!”

Barcelona Publicat pe 26 mar 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38287/21077200/1/profimedia-0763833012.jpg

Fostul mare antrenor Fabio Capello a avut o poziţie tranşantă referitoare la problemele cu care se confruntă Barcelona în ”cazul Negreira”.

Capello consideră că dacă un club plăteşte într-o formă sau alta către arbitri este un caz clar de corupţie ce trebuie să fie sancţionat drastic. Totuşi, fostul tehnician italian a evitat să dea un verdict, preferând să aştepte finalizarea anchetei în cazul Barcelonei.

”Arbitrii trebuie să fie corecţi cu toată lumea. Dacă plăteşti înseamnă că vrei ceva de la arbitri. Este destul de simplu, nu? Nu cred că, dacă un arbitru sau un şef al arbitrilor primeşte bani din partea unui club, acei arbitri mai pot fi imparţiali.

Dacă plăteşti pentru anumite servicii ale arbitrilor e corupţie, e clar! Şi dacă eşti corupt trebuie să plăteşti aspru, aşa spune legea. Este un caz interesant, aştept deznodământul!”, a declarat Fabio Capello, citat de tuttomercatoweb.com.

Barcelona riscă excluderea din cupele europene

UEFA a stabilit inspectorii care se vor ocupa de ”cazul Negreira”, în care Barcelona este acuzată de mită după ce l-a plătit pe Enriquez Negreira, fost şef al Comisiei Tehnice a Arbitrilor, cu peste 7 milioane de euro între anii 2001 şi 2018.

Dacă va fi găsită vinovată de forul european, lidera din La Liga riscă să fie exclusă din toate competiţiile europene.

”Inspectorii vor efectua o investigaţie privind o potenţială încălcare a cadrului juridic al UEFA de către FC Barcelona în legătură cu aşa-numitul «caz Negreira»”, a transmis într-un comunicat de presă forul condus de Aleksander Ceferin.

Cotidianul catalan Mundo Deportivo notează că Barcelona riscă excluderea din competiţiile europene. Articolul 50.3 din Statutul UEFA menţionează clar că ”dacă UEFA concluzionează că un club a fost implicat direct sau indirect în activităţi menite să influenţeze sau să aranjeze rezultatul unui meci la nivel naţional sau internaţional, va declara acel club neeligibil pentru participarea în competiţie”.

Problemele pentru Barcelona se manifestă deja şi pe plan intern. Formaţia blaugrana este anchetată după ce Parchetul din Spania a denunţat clubul pentru corupţie în formă continuă. Gruparea de pe Camp Nou este vizată ca persoană juridică, alături de Josep Maria Bartomeu şi Sandro Rosell, doi dintre foştii preşedinţi ai clubului.

Din punct de vedere sportiv, Barcelona este sigură că va prinde un loc de cupe europene pentru sezonul următor. Trupa lui Xavi conduce clasamentul din La Liga cu 68 de puncte, cu un avans de 12 ”lungimi” faţă de eterna rivală, Real Madrid, cu 12 etape rămase de disputat. 

Sursa foto: Profimedia

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Barcelona

Ultimele articole Toate articolele