adplus-dvertising
Ultima oră
Joao Pedro da Silva, noul jucător al campioanei României la handbal masculin, Dinamo Joao Pedro da Silva, noul jucător al campioanei României la handbal masculin, Dinamo
Steven Gerarrd îşi face o super echipă la Aston Villa. Pe cine au semnat englezii pentru doar 31 de milioane de euro Steven Gerarrd îşi face o super echipă la Aston Villa. Pe cine au semnat englezii pentru doar 31 de milioane de euro
Fotbaliştii lui Dinamo îşi negociază deja viitorul. Cosmin Matei, aproape de un acord cu UTA sau Sepsi. Cu cine discută Pierret şi Carp

Fotbaliştii lui Dinamo îşi negociază deja viitorul. Cosmin Matei, aproape de un acord cu UTA sau Sepsi. Cu cine discută Pierret şi Carp
VIDEO ǀ U BT Cluj - CSO Voluntari, scor 87-65, în primul meci din finala Ligii Naţionale de baschet masculin
VIDEO ǀ U BT Cluj - CSO Voluntari, scor 87-65, în primul meci din finala Ligii Naţionale de baschet masculin
VIDEO ǀ Rapid, victorie cu SCM Craiova în penultima etapă a Ligii Naţionale de handbal feminin. Cum a reacţionat Cristina Neagu după succesul dificil al CSM Bucureşti cu HC Zalău
VIDEO ǀ Rapid, victorie cu SCM Craiova în penultima etapă a Ligii Naţionale de handbal feminin. Cum a reacţionat Cristina Neagu după succesul dificil al CSM Bucureşti cu HC Zalău
VIDEO ǀ Cristina Neagu, după victoria dificilă la HC Zalău: ”Cu noi vă daţi viaţa, cu alţii vă daţi la o parte!” VIDEO ǀ Cristina Neagu, după victoria dificilă la HC Zalău: ”Cu noi vă daţi viaţa, cu alţii vă daţi la o parte!”

Farul nu a primit licenţa pentru cupele europene! Reacţia oficială a clubului: "O comisie UEFA a înţeles greşit!"

Farul Constanta Publicat pe 11 mai 2022
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38231/20703002/3/g1.jpg


Farul primeşte o veste proastă! Clubul patronat de Gică Hagi nu a primit licenţa pentru participarea în sezonul viitor al cupelor europene, decizia venind dinspre Administraţia de Licenţiere din cadrul Federaţiei Române de Fotbal. Motivul invocat e schimbarea denumirii, ca urmare a fuzionării dintre Viitorul şi Farul, iar Gică Popescu a anunţat că marinarii vor ataca decizia.

UPDATE: Farul a emis un comunicat în care a explicat cum s-a ajuns la decizia de azi. Constănţenii susţin că o Comisie din cadrul UEFA a înţeles greşit procedura fuzionării cu Viitorul şi asigură că greşeala se va remedia la TAS:
 
"O comisie din cadrul forului european, primind anumite informaţii, a înţeles greşit întreaga procedură pe care am urmat-o în vara anului 2021, în pofida explicaţiilor transmise, atât de clubul nostru, cât şi de Federaţia Română de Fotbal.
 
Dorim să subliniem că toate demersurile juridice pe care clubul nostru le-a realizat în anul 2021 au respectat, cu stricteţe, regulamentele sportive internaţionale, nationale şi legile din ţara noastră. Am avut avizul prealabil al Federaţiei Române de Fotbal, înainte de a efectua orice demers juridic, iar ulterior, constatând că am respectat (ad litteram) regulamentele sportive, Comitetul Executiv al FRF a aprobat toată procedura juridică realizată de noi.  
 
Clubul nostru avea una din cele mai importante academii de copii si juniori din Europa, baza sportivă ultramodernă, stadion propriu, un buget anual care ne permitea, aşa cum s-a întamplat, să participăm an de an în Liga 1, iar tot ceea ce am făcut în vara anului 2021 a fost, în primul rând, pentru comunitatea locală, pentru ca acest brand, Farul, al Constanţei, să rămână al acestei regiuni a ţării.
 
Suntem convinşi că, în procedurile legale ce le vom urma, se va demonstra că tot ceea ce am făcut a fost legal şi doar pentru fotbalul dobrogean", e comunicatul transmis de Farul.

Ştirea iniţială:
 
Preşedintele Farului a luat deja legătura cu avocaţii clubului pentru a întocmi dosarul pentru TAS, singura instanţă la care constănţenii pot ataca decizia:
 
"Noi vom lua legătura cu avocaţii noştri şi vom merge mai departe pentru că decizia de a ne refuza licenţa UEFA mi se pare cel puţin stranie. Atâta timp cât ai avizul Federaţiei Române de Fotbal, cât timp respecţi regulamentele internaţionale, nu înţeleg de ce nu putem participa în cupele europene. Următorul pas este Tribunalul de Arbitraj Sportiv, nu există altă instanţă", a declarat Popescu, pentru Agerpres.
 
"Când am schimbat numele din FC Viitorul în Farul Constanţa am respectat întru totul cerinţele forurilor internaţionale şi ale Federaţiei Române de Fotbal. Ba mai mult, înainte de a face această mişcare (n.r. - schimbarea denumirii clubului) am avut avizul Federaţiei Române de Fotbal.
 
Deci am anunţat federaţia înainte, am primit avizul federaţiei şi am dat drumul procedurii. Am respectat absolut tot ce putea fi respectat la acea oră. De fapt noi nu am făcut altceva decât să luăm numele şi emblema de la Farul Constanţa", a mai punctat fostul lider al Generaţiei de Aur.
 
Farul, echipă apărută în Casa Liga 1 ca urmare a fuzionării dintre Viitorul şi Farul, ocupă locul al cincilea în play-off. În cazul în care Universitatea Craiova câştigă Cupa României, iar Farul termină pe locul al patrulea, trupa lui Hagi ar urma să joace barajul pentru Conference League cu câştigătoarea duelului dintre primele două clasate din play-out.
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Farul Constanta

Ultimele articole Toate articolele