Ultima oră
Marius Şumudică anunţă următorul mare tun dat de Rapid: ”E cel mai bun atacant din România” Marius Şumudică anunţă următorul mare tun dat de Rapid: ”E cel mai bun atacant din România”
Fostul mare fotbalist critică decizia lui Florinel Coman de pleca în Qatar: „Pierzi 20% din ceea ce ştii” Fostul mare fotbalist critică decizia lui Florinel Coman de pleca în Qatar: „Pierzi 20% din ceea ce ştii”
LIVE VIDEO | Start în partidele Barcelona - PSG şi Borussia Dortmund - Atletico Madrid, în direct la Prima Sport 1 şi Prima Sport 2 LIVE VIDEO | Start în partidele Barcelona - PSG şi Borussia Dortmund - Atletico Madrid, în direct la Prima Sport 1 şi Prima Sport 2
Rafael Nadal s-a calificat în turul doi la Barcelona Rafael Nadal s-a calificat în turul doi la Barcelona
Ultimă oră! Dennis Man, pe urmele lui Adrian Mutu. Gigantul din Serie A care îl doreşte pe internaţionalul român

Ultimă oră! Dennis Man, pe urmele lui Adrian Mutu. Gigantul din Serie A care îl doreşte pe internaţionalul român
Handbal masculin | CSM Constanţa, Dinamo Bucureşti şi CSM Bucureşti s-au calificat în semifinalele Cupei României
Handbal masculin | CSM Constanţa, Dinamo Bucureşti şi CSM Bucureşti s-au calificat în semifinalele Cupei României

FC Sevilla - AS Roma 1-1 (4-1 penalty-uri). Andaluzii îi aplică primul eşec lui Jose Mourinho într-o finală europeană

Europa League Publicat pe 31 mai 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38108/21213802/2/profimedia-0780570900.jpg

FC Sevilla a câştigat Europa League, după ce a învins în finala disputată pe ”Puskas Arena” din Budapesta pe AS Roma, în urma loviturilor de departajare. Pentru Sevilla este al şaptelea triumf în a doua competiţie continentală intercluburi.

După 120 de minute scorul a fost 1-1.

LIVE TEXT | Sevilla - AS Roma 1-1, 4-1 la penalty-uri (Mancini 55-autogol / Dybala 35). Echipele de start:

  • FC Sevilla: Bounou – Jesus Navas, Bode, Gudelj, Alex Telles – Fernando, Rakitic – Ocampos, Oliver Torres, Bryan Gill – En-Nesyri
  • AS Roma: Rui Patricio – Mancini, Smalling, Ibanez – Zeki Celik, Cristante, Matic, Spinazzola – Pellegrini – Dybala, Abraham

FC Sevilla are nervii mai tari şi se impune la loviturile de departajare, cu 4-1. Este primul eşec într-o finală europeană pentru Jose Mourinho!

Minutul 120+11: Finala Europa League se va decid la penalty-uri!

Minutul 90+6: Se termină 1-1, după timpul regulamentar. Urmează două reprize de prelungiri„.

Minutul 83: Belotti reia dintr-o poziţie excelentă peste poartă!

Minutul 75: Ocampos cade în careu după un contact cu Ibanez. Centralul dictează penalty, dar anulează decizia, după consultarea VAR.

Minutul 55: GOL Sevilla! Navas trimite o centrare, Mancini încearcă să respingă, dar trimite în proprie poartă.

Minutul 45+7: Pauză! AS Roma conduce cu 1-0.

Minutul 45+6: Şansă mare pentru Sevilla de a egala! Rakitic trimite ”o rachetă” care a zguduit bara. Portarul Romei era învins.

Minutul 35: GOL AS Roma! Mancini îl găseşte excelent pe Dybala, care înscrie din poziţie de singur cu portarul!

Minutul 11: Spinazzola reia din interiorul careului, dar Bono are o intervenţie providenţială

Minutul 1: A început partida!

--------------------------------------------

Ultimul act al celei de-a doua competiţii europene va avea loc în Budapesta, pe ”Puskas Arena”. Acolo se vor întâlni câştigătoarea din sezonul trecut al Conference League şi cea mai titrată formaţie din Europa League.

Sevilla este echipa cu cele mai multe trofee în acestă competiţie, 6 la număr, şi a eliminat nume importante în parcursul către finală. Andaluzii au trecut de PSV, Fenerbahce, Manchester United şi Juventus. Echipa spaniolă a avut un început foarte slab în campionat, unde se afla la un moment dat în partea inferioară a clasamentului, dar acum este pe poziţia 11, cu o etapă înainte de final. 

AS Roma este pe locul 6 în Serie A cu o rundă rămasă înainte de încheierea sezonului. Trupa lui Jose Mourinho se află în faţa unei mari provocări, iar portughezul ar putea să scrie din nou istorie pentru formaţia italiană, după ce sezonul trecut a reuşit să câştige primul trofeu european al romanilor, după 62 de ani de la ultimul. AS Roma le-a eliminat pe Salzburg, Real Sociedad, Feyenoord şi Leverkusen pentru a ajunge în finală.

Pe lângă miza marelui trofeu, cele două echipe mai au un motiv important pentru care îşi doresc triumful, locul asigurat în grupele Champions League. Niciuna dintre cele două formaţii nu mai are şanse să se califice în grupele celei mai importante competiţii europene. AS Roma mai poate spera doar la locul 5, care duce în grupele Europa League, iar Sevilla doar la locul 7, ce duce în calificările Conference League. 

Ultima întâlnire într-un meci oficial dintre cele două formaţii a fost în 2020, când Sevilla s-a impus cu 2-0, în ”optimile” Europa League.

mail-share icon Email
viewscnt

Europa League

Ultimele articole Toate articolele