Ultima oră
VIDEO | Performanţă istorică pentru Joel Embiid în victoria uriaşă obţinută de Philadelphia 76ers VIDEO | Performanţă istorică pentru Joel Embiid în victoria uriaşă obţinută de Philadelphia 76ers
VIDEO | Orlando Magic a măcelărit-o pe Cleveland Cavaliers! Echipa din Florida reintră în serie VIDEO | Orlando Magic a măcelărit-o pe Cleveland Cavaliers! Echipa din Florida reintră în serie
VIDEO | ”Felicitări jucătorilor mei pentru reacţia de care au dat dovadă”. Interimarul Dican dă lovitura în Bănie VIDEO | ”Felicitări jucătorilor mei pentru reacţia de care au dat dovadă”. Interimarul Dican dă lovitura în Bănie
VIDEO | Brighton - Manchester City 0-4. Pep Guardiola îi predă o lecţie dură lui Roberto De Zerbi VIDEO | Brighton - Manchester City 0-4. Pep Guardiola îi predă o lecţie dură lui Roberto De Zerbi
Ipoteză şocantă! Jucătorii Universităţii Craiova, pe mână cu Mihai Rotaru? | EXCLUSIV Ipoteză şocantă! Jucătorii Universităţii Craiova, pe mână cu Mihai Rotaru? | EXCLUSIV
VIDEO | ”Pentru asta trag, încerc să demonstrez”. Reacţia lui Răzvan Sava, după ce a reuşit o paradă fabuloasă în stilul Lunin VIDEO | ”Pentru asta trag, încerc să demonstrez”. Reacţia lui Răzvan Sava, după ce a reuşit o paradă fabuloasă în stilul Lunin

FCSB – Anderlecht 0-0. Echipa lui Nicolae Dică, prestaţie solidă în primul duel din grupele Conference League de pe Arena Naţională

Conference League Publicat pe 15 sep 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/39126/20859631/2/fcsb-anderlecht-f.jpg

FCSB a terminat cu scor egal, 0-0, meciul de pe Arena Naţională disputat împotriva formaţiei belgiene Anderlecht, în etapa a doua a grupelor Conference League. Conform informaţiilor oficiale, la partidă au asistat 29.278 de spectatori.            

În minutul 30 al meciului de pe Arena Naţională, FCSB a cerut penalti la o fază în care portarul lui Anderlecht, Van Crombrugge, l-a ţinut pe Dawa, în careu. Arbitrul Gishamer nu a acordat nimic. Însă, în partea a doua, şi oaspeţii puteau să primească o lovitură de la 11 metri.

Esposito a fost trântit în careu de Creţu, dar arbitrul nu a dat nici în minutul 84 nimic, deşi faultul a fost evident.

  • FCSB: Târnovanu - V. Creţu, Dawa, Tamm, Pantea (Radunovic 69) - Oaidă, Edjouma, Olaru (Haruţ 90) – Miculescu (Cordea 59), Rusu (Compagno 46), Oct. Popescu (I. Stoica 90). ANTRENOR: Nicolae Dică
  • ANDERLECHT: Van Crombrugge - Debast, Hoedt, Vertonghen - Murillo, Arnstad, Kana (Verschaeren 71), Ashimeru, Amuzu (Duranville 76) - Fabio Silva, Refaelov (Esposito 83). ANTRENOR: Felice Mazzu

Într-un alt meci din Grupa B, Silkeborg a condus pe West Ham cu 1-0, prin golul lui Kusk (5), dar englezii au revenit şi au condus la pauză cu 3-1, după golurile reuşite de Lanzini 13 penalti, Scamacca 25 şi Dawson 38. Tengstedt a redus din diferenţă în minutul 75.

S-a încheiat 3-2 pentru West Ham, care conduce în Grupa B, cu şase puncte, urmată de Anderlecht (3 puncte), FCSB (un punct) şi Silkeborg, care nu a adunat nici un punct în două meciuri.


FCSB - Anderlecht 0-0

Echipele de start: 

  • FCSB: Târnovanu - Creţu, Dawa , Tamm, Pantea - Oaidă, Edjouma, Olaru - Miculescu, Rusu, Oct. Popescu
    Rezerve: A. Vlad - Haruţ, Fl. Coman, I. Stoica, Dulca, Boboc, Radunovic, S. Şerban, Radaslavescu, Compagno, Cordea
    Antrenor: Nicolae Dică
  • Anderlecht: Van Crombrugge - Debast, Hoedt, Vertonghen - Murillo, Arnstad, Kana, Ashimeru, Amuzu - Fabio Silva, Rafaelov
    Rezerve: Cooosemans, Vanhoutte - Delcroix, Ndiaye, Verschaeren, Ishaq, Sadiki, Stroeykens, Ait El Hadj, Sardella, Duranville, Esposito
    Antrenor: Felice Mazzu

Min. 90+4: Final de meci pe Arena Naţională! Jocul se termină 0-0. 

Min. 84: Anderlecht trebuia să primească şi ea lovitură de la 11 metri. Esposito, intrat între timp pe teren, e trântit în careu de Creţu, dar arbitrul nu dă nimic. Faultul, evident.

Min. 78: Ce şansă pentru FCSB! Cordea primeşte o pasă excelentă de la Olaru, scapă spre poarta belgienilor, intră în careu, uşor lateral dreapta, dar în loc să şuteze încearcă să paseze în faţa porţii pentru Oct. Popescu, care nu ajunge la întâlnirea cu mingea. Cea mai mare şansă a meciului.

Min. 74: Radunovic centrează în careu pentru Oaidă, dar migea e prea înaltă şi mijlocaşul doar o şterge. Pasa, la marginea careului mic.

Min. 65: Dawa greşeşte o pasă în partea dreaptă a apărării, mingea ajunge, după câteva pase între belgieni, la Amuzu, dar şutul acestuia, de la 25 de metri, e parat spectaculos de Târnovanu.

Min. 56: Anderlecht revine şi ea în atac, dar şutul lui Rafaelov, de la distanţă, e prins de Târnovanu fără probleme.

Min. 53: FCSB începe bine repriza a doua, are posesia şi stă sus. Doar ultima pasă decisivă sau un şut inspirat de la distanţă îi lipseşte echipei lui Dică.

Min. 46: Începe repriza a doua, de la 0-0. 

Min. 45+2: Pauză pe Arena Naţională! 

Min. 42: Minute de presiune din partea FCSB-ului, care are mai multe lovituri de la colţul terenului. Din păcate, belgienii scapă cu faţa curată. La unul din cornere reia Rusu, dar mult pe lângă poartă.

Min. 39: FCSB e din nou periculoasă, prin Edjouma. Mijlocaşul trage din lovitură liberă, de la ceva mai mult de 20 de metri, dar mingea se duce puţin pe lângă poartă.

Min. 34: Târnovanu o salvează pe FSCB! Amuzu trece în viteză pe lângă Creţu în banda stângă, pasează pe jos în careu pentru Silva, dar şutul acestuia din prima e prins de portarul lui Dică.

Min. 29: FCSB putea profita de o eroare a portarului Van Crombrugge, care scapă mingea la o centrare. Dawa e lângă el, trage din cădere, dar belgienii resping uşor. În plus, portarul îl ţine pe fundaşul bucureştenilor, dar nu se dă nimic. Pe reluări se vede că FCSB trebuia să primească lovitură de la 11 metri. În schimb, Olaru a văzut cartonaş galben pentru proteste.

Min. 22: Belgienii sunt periculoşi la o incursiune din banda stângă. Amuzu intră în careu, pasează periculos în faţa porţii, dar din păcate mingea nu e ajunsă de nimeni şi iese în out de poartă.

Min. 20: Jocul se dă la mijlocul terenului, dar FCSB ajunge de câteva ori şi aproape de careul belgienilor. Miculescu simulează în careu şi vede cartonaşul galben, iar apoi şutul de la distanţă al lui Edjouma e respins în corner.

Min. 5: Anderlecht are mai mult posesia în primele minute de joc, dar FCSB face un presing agresiv şi în viteză. Kana trage de la 20 de metri, dar pe lângă poartă.

Min.1: Începe partida! 


UPDATE: Potrivit informaţiilor apărute în spaţiul public, la partida din această seară va asista, în tribune, şi Mihai Neşu. Fostul fostbalist al FCSB-ului a fost invitat şi a răspuns afirmativ prezenţei pe Arena Naţională. 


După prima rundă, FCSB a pierdut pe terenul lui West Ham (3-1), iar Anderlecht s-a impus acasă cu Silkeborg (1-0). O victorie a belgienilor pe Arena Naţională i-ar transforma pe aceştia în favoriţi la locul al doilea din grupă şi ar face visul ”roş-albaştrilor” de a se califica în primăvara europeană aproape imposibil de îndeplinit.

Nici Anderlecht nu se ridică la nivelul aşteptărilor în Jupiler Pro League. În timp ce FCSB ocupă un ruşinos loc 13 de baraj pentru supravieţuirea în Superligă, adversarii belgieni sunt după 8 etape scurse doar pe locul 9 din 19, aflaţi deja la o distanţă de 14 puncte de lidera Antwerp.

Lotul lui Anderlecht este estimat de site-ul de specialitate Transfermarkt la o valoare de aproape 3 ori mai mare decât cel al ”roş-albaştrilor”: 99,35 de milioane de euro, faţă de 34,15. Atacantul central Fabio Silva (20 de ani), împrumutat de la Wolves până în iunie 2023, este cel mai bine cotat jucător al belgienilor cu 15 milioane de euro. Portughezul este urmat de mijlocaşul ofensiv Yari Verschaeren (21 de ani, 13 milioane de euro) şi de aripa dreaptă Francis Amuzu (23 de ani, 8 milioane de euro). Podiumul la FCSB este format de Darius Olaru (24 de ani, mijlocaş central, 5,5 milioane de euro), Octavian Popescu (19 ani, aripă stânga, 4 milioane de euro) şi Florinel Coman (24 de ani, extremă stânga, 3 milioane de euro).

Tot de la ora 22:00, se joacă celălalt meci al Grupei B, Silkeborg – West Ham United.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri