Ultima oră
E gata! Cine o va pregăti pe Rapid până la finalul sezonului E gata! Cine o va pregăti pe Rapid până la finalul sezonului
Lovitură spectaculoasă pregătită de un club din Superligă! Simona Halep ar putea intra în fotbal Lovitură spectaculoasă pregătită de un club din Superligă! Simona Halep ar putea intra în fotbal
Vivi Răchită a dezvăluit trei episoade halucinante de pe vremea ”Cooperativei”! ”Cu pistol pe masă” Vivi Răchită a dezvăluit trei episoade halucinante de pe vremea ”Cooperativei”! ”Cu pistol pe masă”
VIDEO | Flacăra Olimpică a fost aprinsă VIDEO | Flacăra Olimpică a fost aprinsă
NEWS ALERT | Un jucător cu meciuri la echipa naţională, OUT pentru şase luni NEWS ALERT | Un jucător cu meciuri la echipa naţională, OUT pentru şase luni
Focus 18 urcă Prima TV pe locul IV în audienţe în rândul publicului 21-59, la nivel naţional Focus 18 urcă Prima TV pe locul IV în audienţe în rândul publicului 21-59, la nivel naţional

FCSB, aproape să-l transfere pe Joyskim Dawa. UPDATE: Salariul oferit de Gigi Becali

FCSB Publicat pe 21 iun 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38227/20744612/1/dawa.jpg


Joyskim Dawa (26 de ani) e noul fundaş central al celor de la FCSB! Valeriu Iftime a dezvăluit, sâmbătă dimineaţă, că s-a înţeles cu Gigi Becali asupra transferului.

UPDATE marţi (21 iunie), ora 12:05: Gigi Becali a făcut noi precizări în privinţa lui Dawa, pe care a decis să-l transfere în momentul în care CFR Cluj a intenţionat să îl achiziţioneze. A intrat repede pe fir şi a căzut la un acord cu FC Botoşani.

Patronul FCSB-ului a anunţat că fundaşul va ajunge azi la Bucureşti şi ar putea semna. Îi oferă un contract de 12.000 de euro pe lună, cu 8.000 mai mult decât lua în Moldova, potrvit omului de afaceri la Pro Arena.

Dawa ar putea, însă, să nu ajungă la acord cu FCSB, chiar dacă va sosi la Bucureşti. Ar solicita un salariu mai mare decât îi dă Gigi Becali.


UPDATE ora 14:30: Gigi Becali a scos din buzunar o sumă importantă în schimbul lui Dawa. Conform digisport.ro, patronul FCSB a achitat 350.000 de euro pentru a-l- aduce pe camerunez sub comanda lui Toni Petrea.

Rămas fără Iulian Cristea, care nu va juca până în 2023, latifundiarul din Pipera a dat startul căutărilor pentru un fundaş central. Iniţial l-a dorit pe Alin Şeroni, dar veteranul a preferat să-şi prelungească înţelegerea cu FC Botoşani, aşa că FCSB s-a orientat spre celălalt stoper al moldovenilor, camerunezul Joyskim Dawa. 

Negocierile s-au purtat pe repede-înainte, iar în cursul zilei de sâmbătă au ajuns şi la final:

“Ne-am înţeles cu FCSB pentru Dawa. Mai avea oferte de aici şi din afară, dar am ajuns la un acord cu FCSB. Luni va ajunge în ţară şi trebuie să se pună la acord cu FCSB. Dar 90% e rezolvată treabă. Primim o sumă acceptabilă, copilul voia să plece. Avea ofertă de mai multe luni şi mă înnebunise. 

E greu să lupt cu aşa ceva la Botoşani. Îmi înţeleg rolul de formator de jucători. Oricum va avea un traseu bun. E un transfer jucător pentru FCSB. El va creşte, dar va oferi şi un plus pentru FCSB", a declarat omul de afaceri care o conduce pe FC Botoşani, pentru Fanatik.ro.

Fotbalist cu nouă selecţii în naţionala Camerunului, pentru care a debutat în 2018, Dawa a ajuns la FC Botoşani în august 2021, din Letonia, de la Valmiera. S-a înscris rapid pe lista achiziţiilor reuşite ale clubului din Moldova şi a făcut un sezon excelent, cu patru goluri în 33 de meciuri jucate în toate competiţiile. Camerunezul are şi cetăţenie franceză şi e cotat în acest moment la 650.000 de euro, conform transfermarkt.de.

Ilie Dumitrescu l-a recomandat

Înalt (1.94 metri), Dawa impresionează în jocul aerian, dar are o viteză foarte bună pentru înălţimea sa, ştie să se plaseze şi e un fundaş central mobil, care poate ajuta şi la construcţie. Iar calităţile sale l-au impresionat pe Ilie Dumitrescu, cel care nu s-a ferit să-l recomande public spre un transfer la una dintre echipele care se bat pentru titlul din Casa Liga 1. În paralel, Dan Petrescu a rămas şi el plăcut impresionat de cele arătate de Dawa în stagiunea trecută:

"Eu le dau un sfat tuturor celor care caută un fundaş central, este vorba despre acest Dawa. Nu ştiu cât costă, dar să se uite la el. Ar fi bun la orice echipă de top, aici includ şi Craiova, şi FCSB. Chiar şi Petrescu l-a remarcat deja", spunea Dumitrescu, la finalul lunii mai.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

FCSB

Ultimele articole Toate articolele