Ultima oră
VIDEO | Real Sociedad - Real Madrid 0-1. Titlul a devenit o chestiune de zile pentru ”galactici” VIDEO | Real Sociedad - Real Madrid 0-1. Titlul a devenit o chestiune de zile pentru ”galactici”
Marius Marin a înscris un gol pentru Pisa în Serie B Marius Marin a înscris un gol pentru Pisa în Serie B
Flacăra olimpică a fost predată oficial de Grecia organizatorilor francezi ai JO Flacăra olimpică a fost predată oficial de Grecia organizatorilor francezi ai JO
EXCLUSIV | „Ce fundaşi centrali sunt ăştia!?”. Dinamo, făcută praf în urma unei faza care putea să o coste enorm EXCLUSIV | „Ce fundaşi centrali sunt ăştia!?”. Dinamo, făcută praf în urma unei faza care putea să o coste enorm
VIDEO | Zeljko Kopic a spus lucrurilor pe nume. ”E foarte greu” VIDEO | Zeljko Kopic a spus lucrurilor pe nume. ”E foarte greu”
Scouting-ul lui Dinamo, distrus după partida cu FC Voluntari: „Au urmărit 2000 şi au luat 10 care sunt morţi toţi” | VIDEO EXCLUSIV Scouting-ul lui Dinamo, distrus după partida cu FC Voluntari: „Au urmărit 2000 şi au luat 10 care sunt morţi toţi” | VIDEO EXCLUSIV

FCSB, calificare fără probleme în play-off-ul Conference League! Echipa lui Dică, victorie şi în returul cu Dunasjka Streda, scor 1-0

FCSB Publicat pe 11 aug 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38227/20811822/1/fcsb.jpg

FCSB a învins joi, cu scorul de 1-0, formaţia Dunajska Streda, în meciul din manşa a doua a turului al treilea preliminar din Conference League. FCSB s-a calificat în play-off-ul Conference League, după 2-0 la general. Şi în tur, în Slovacia, a fost tot 1-0 pentru FCSB.

În faza următoare, formaţia pregătită de Nicolae Dică va întâlni echipa Viking Stavanger, din Norvegia.

Echipele utilizate:

  • FCSB: Târnovanu - V. Creţu, Dawa, Tamm, Radunovic - Edjouma, Olaru – Cordea (Şut 72’), Oct. Popescu, Miculescu (Oaidă 51’) - B. Rusu (I. Stoica 87’). Antrenor: Nicolae Dică
  • Dunajska Streda: Veszelinov - Risvanis, Mateus Brunetti (E. Davis 80’), Muhamedbegovic - Blackman, Szantho (Nicolaescu 46’), Kacer, Dimun, Ramadan (Veselovsky 80’) - Balogh, Krstovic. Antrenor: Adrian Gula

Meciul în format live-text 

FCSB - Dunasjka Streda 1-0 (Cordea 29)

Echipele de start:

  • FCSB: Târnovanu - Creţu, Dawa, Tamm, Radunovic - Edjouma, Olaru - Cordea, Oct. Popescu (cpt), Miculescu – Rusu;
    Rezerve: Vlad - Haruţ, Coman, Şut, Ianis Stoica, Lixandru, Achim, Oaidă, Pantea, Bouhenna, Musi, Şerban;
  • Dunajska Streda: Veszelinov - Risvanis, Mateus Brunetti, Muhamedbegovic - Blackman, Szantho, Kacer, Dimun, Ramadan - Balogh, Krstovic;
    Rezerve: Trnovsky, Petra - Ciganiks, Njie, Veselovsky, Moumou, Rynarenko, Davis, Kachut, Nebyla, Carlos Pinto, Nicolaescu;

Min. 90+5: Final de meci pe Arena Naţională, unde au fost prezenţi peste 40.000 de spectatori. FCSB a terminat partida în atac, iar Olaru nu s-a lipit de gol chiar dacă a avut încă un şut de la distanţă, puţin peste poartă.

Min. 80: Şut foarte bun al lui Olaru, care trimite aproape de vinclu de la 18 metri.

Min 79: Olaru bate rapid o lovitură liberă, pe jos, în careu, pentru Rusu, dar şutul acestuia e respins de portar în corner. Faza fixă e executată slab, direct în out de margine.

Min. 77: Joc pe contre în aceste minute, dar fără şuturi periculoase la cele două porţi. Streda are un corner, Târnovanu iese greşit din poartă, dar Oaidă respinge de lângă linia porţii.

Min. 66: Streda încearcă, dar nu reuşeşte mare lucru. FCSB pare că se îndreaptă către calificarea în play-off-ul Conference League. Krstovic trage dintr-o lovitură liberă de la aproximativ 22 de metri, dar Târnovanu reţine fără probleme.

Min. 57: Darius Olaru face o cursă foarte bună în partea stângă, porneşte aproape de la mijlocul terenului, ajunge în careu, dar şutul său se duce pe lângă. Jucătorul FCSB-ului rămâne fără suflu.

Min. 52: Îngrijorare la FCSB! Miculescu iese accidentat, iar în locul lui intră Oaidă. Jucătorul venit de la UTA e ajutat de doi oameni din staff să ajungă pe banca de rezerve. 

Min. 46: Începe partea a doua, echipa lui Dică are 1-0. 

Min. 45+2: Final de repriză! 

Min. 29: GOOOL FCSB! Pasă excelentă a lui Oct. Popescu cu exteriorul, în careu, pentru Rusu, care încearcă să îl lobeze pe portar, dar mingea loveşte bara. Din fericire, pe fază e Cordea, care doar împinge balonul în poartă.

Min. 26: Streda e tot mai periculoasă. Krstovic trage de la 20 de metri, dar Târnovanu prinde.

Min. 20: FCSB se vede dominată în aceste minute, adversarii sunt prezenţi mai mult în jumătatea echpipei lui Dică. 

Min. 10: Şansă importantă de gol pentru slovaci! Balogh loveşte bara.

Min. 4: FCSB începe sus, are posesia, dar până acum nu pătrunde periculos în careu.

Min. 1: Începe partida de pe Arena Naţională! 


UPDATE, ora 16:38: În ciuda faptului că era accidentat şi şansele ca el să joace erau mici, se pare că, în cele din urmă, Florine Coman, căpitanul FCSB-ului a fost inclus în lot. E greu de crezut că va intra pe teren din primul minut, dar, potrivit Fanatik, Coman e parte din jucătorii pe care Nicolae Dică poate miza în această seară.


Golul lui Joonas Tamm din Slovacia îi oferă lui Nicolae Dică un mare avantaj în vederea pregătirii manşei retur de pe Arena Naţională, avantaj care va fi dublat şi de sprijinul a zeci de mii de fani. Cu Coman recuperat, dar cu şanse mici de a juca împotriva slovacilor, antrenorul va apela la majoritatea pieselor din lot, inclusiv la Risto Radunovic în flancul stâng al apărării. În schimb, accidentarea gravă a lui Octavian Popescu, absent până în 2023, îi va face loc în flancul drept lui Valentin Creţu, cu Radu Boboc drept variantă de rezervă.

După meciul tur, ambele echipe au remizat în campionat: FCSB s-a încurcat surprinzător la Mioveni, 1-1, în timp ce Dunajska Streda a terminat la egalitate, 0-0, meciul cu Podbrezova.

FCSB, stadion plin la returul cu Dunajska Streda!

FCSB se pregăteşte de cea mai mare asistenţă la un meci pe teren propriu din ultimii ani. Partida cu Dunajska Streda a depăşit deja confruntarea cu Saburtalo la capitolul bilete vândute, iar Mihai Stoica anunţă un adevărat "vulcan" pe Arena Naţională.

Calificarea contra lui Saburtalo Tbilisi, urmată de o campanie interesantă de transferuri a lui Gigi Becali, i-a făcut pe fanii roş-albaştri să revină aproape de echipa lui Gigi Becali, iar returul cu Dunasjka Streda, care pleacă de la 1-0 pentru viecampioană în Slovacia, se anunţă unul electrizant. Cu două zile înaintea meciului, se vânduseră deja peste 25.000 de bilete, atât cât a fost asistenţa la returul cu Saburtalo, iar MM Stoica exultă:

"Mai sunt două zile de «case» şi s-au dat deja cam cât s-ar bucura unii să dea într-un sezon. Doar că nu dau. Cifrele cu Saburtalo sunt istorie...", a anunţat managerul roş-albaştrilor, pe facebook.

La partida contra slovacilor, Peluza Nord va fi închisă din cauza scandărilor xenofobe ale ultraşilor, iar contingentul condus de Gheorghe Mustaţă se va muta, pentru acest meci, la Peluza Sud.

De altfel, revenirea fanilor în tribune a fost şi detaliul care l-a convins pe Gigi Becali să-i cumpere pe Miculescu, Rusu, Radaslavescu şi Boboc:

"Trebuia să întăresc echipa, n-avem ce face? Ce să fac? Publicul m-a făcut să fac asta. Am văzut 25 de mii de oameni bucuroşi şi atunci am zis 'stai, mă, să fac un efort pentru oamenii ăştia'!", spunea finanţatorul vicecampioanei, după succesul contra lui Saburtalo, 4-2, obţinut într-o atmosferă electrizantă.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

FCSB

Ultimele articole Toate articolele