Ultima oră
Răzvan Lucescu, mesaj categoric după eliminarea din Conference League: „Nu am fost la nivelul la care trebuia” Răzvan Lucescu, mesaj categoric după eliminarea din Conference League: „Nu am fost la nivelul la care trebuia”
Portarul Nahuel Guzmán a fost suspendat 11 meciuri şi amendat pentru că a îndreptat un laser spre un rival într-un meci din Liga MX Portarul Nahuel Guzmán a fost suspendat 11 meciuri şi amendat pentru că a îndreptat un laser spre un rival într-un meci din Liga MX
ULTIMĂ ORĂ | A fost delegată brigada de arbitri pentru partida Farul - CFR Cluj ULTIMĂ ORĂ | A fost delegată brigada de arbitri pentru partida Farul - CFR Cluj
VIDEO | FC Hermannstadt - FC Botoşani, astăzi, de la 17:30, în direct la Prima Sport 1! Sibienii pot rămâne lideri în play-out VIDEO | FC Hermannstadt - FC Botoşani, astăzi, de la 17:30, în direct la Prima Sport 1! Sibienii pot rămâne lideri în play-out
VIDEO | Farul - CFR Cluj, ASTĂZI, de la 20:30, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Clujenii nu îşi permit paşi greşiţi pentru lupta la locul 2 VIDEO | Farul - CFR Cluj, ASTĂZI, de la 20:30, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Clujenii nu îşi permit paşi greşiţi pentru lupta la locul 2
Olympique Marseille îşi salvează sezonul cu accederea în penultimul act din Europa League Olympique Marseille îşi salvează sezonul cu accederea în penultimul act din Europa League

FCSB poate primi o sancţiune drastică de 200.000 de euro. Ce a notat observatorul UEFA

FCSB Publicat de Ovidiu Neacşu pe 13 aug 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38227/20815956/2/298834279-6137672462915395-4784340452521357964-n.jpg

În partida FCSB - Dunajska Streda, scor 1-0, fanii ”roş-albaştrii” au fluturat un steag, considerat ofensator de observatorul UEFA. Consecinţele acestei acţiuni ar putea fi grave pentru echipa bucureşteană.

Observatorul meciului a fost Rusmir Mrković, din Bosnia, iar delegat UEFA a fost Milovan Đukanović, din Muntenegru. Cel din urmă a notat după meci „În timpul acestui meci, suporterii FCSB au afişat un steag în primele 18 minute, după care a fost scos, la avertismentul meu. Acelaşi steag a mai fost menţionat în raportul FARE Risk Assessment (n.r. regulamentul care monitorizează semne şi simboluri discriminatoare în fotbalul european) înainte de acest meci şi a fost afişat la meciul în sine.

În acest raport scria: «În timpul meciului din Conference League cu Saburtalo, de la Bucureşti, pe 28 iulie 2022, observatorii FARE au sesizat afişarea a două steaguri neo-naziste cu cruci celtice. Unul dintre acestea avea un individ mascat pe el, cu o cruce albă pe fond negru»”

Pe steagul în cauză este ilustrată o cruce celtică şi un suporter cu cagulă, iar oficialii UEFA l-au interpretat ca fiind un simbol neo-nazist. 

FCSB riscă o amendă în valoare de 200.000 de euro şi suspendarea terenului, conform GSP.ro

FCSB a avut probleme cu UEFA şi după partida cu Saburtalo

În partida cu slovacii, galeria a stat în Peluza Nord a arenei, iar în Peluza Sud, unde se aflau în mod normal a fost afişat un banner cu ”No racism”, în urma scandărilor din partida cu Saburtalo, din turul II Preliminar. Managerul lui FCSB, Mihai Stoica a recunoscut şi el că problemele pe care le au cu UEFA sunt destul de mari.

”Când Olaru făcea al 250-lea sprint, epuizat, căzut pe gazon, zeci de mii de oameni au aprins torţele telefoanelor, că altfel (n.r. cu torţe reale) eram suspendaţi pe viaţă. Şi-aşa avem probleme cum nu vă puteţi imagina.

A fost un steag, pur şi simplu, observatorul şi ofiţerul de securitate au zis să fie scos din peluză în minutul 18. Nu e o cruce celtică, e un simbol care n-are legătură. Şi un suporter cu cagulă. Am citit azi despre crucea celtică, nu e un simbol neo-nazist. Pur şi simplu e o confuzie, sper să înţeleagă. Peluza Nord a fost la înălţime, nici măcar o scandare care să poate fi interpretată ca xenofobă”, a mai declarat MM Stoica.


 


 


 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

FCSB

Ultimele articole Toate articolele