Ultima oră
EXCLUSIV | „Ce fundaşi centrali sunt ăştia!?”. Dinamo, făcută praf în urma unei faza care putea să o coste enorm EXCLUSIV | „Ce fundaşi centrali sunt ăştia!?”. Dinamo, făcută praf în urma unei faza care putea să o coste enorm
VIDEO | Zeljko Kopic a spus lucrurilor pe nume. ”E foarte greu” VIDEO | Zeljko Kopic a spus lucrurilor pe nume. ”E foarte greu”
Scouting-ul lui Dinamo, distrus după partida cu FC Voluntari: „Au urmărit 2000 şi au luat 10 care sunt morţi toţi” | VIDEO EXCLUSIV Scouting-ul lui Dinamo, distrus după partida cu FC Voluntari: „Au urmărit 2000 şi au luat 10 care sunt morţi toţi” | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | ”Rezultatul nu cred că mulţumeşte pe cineva”. Florin Pîrvu, dezamăgit de remiza cu Dinamo VIDEO | ”Rezultatul nu cred că mulţumeşte pe cineva”. Florin Pîrvu, dezamăgit de remiza cu Dinamo
”E foarte greu. Zici că suntem blestemaţi”. Amzăr nu îşi explică situaţia de la Dinamo ”E foarte greu. Zici că suntem blestemaţi”. Amzăr nu îşi explică situaţia de la Dinamo
 EXCLUSIV | Pleşca a taxat-o imediat pe Dinamo, după egalul cu Voluntari. „E inacceptabil! Dacă retrogradează e pe mâna lor” EXCLUSIV | Pleşca a taxat-o imediat pe Dinamo, după egalul cu Voluntari. „E inacceptabil! Dacă retrogradează e pe mâna lor”

FCSB – Saburtalo 4-2. Vicecampioana se califică dramatic în turul trei preliminar din Conference League, la debutul lui Nicolae Dică!

FCSB Publicat pe 28 iul 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38227/20793473/2/rrr.jpg

Nicolae Dică şi-a îndeplinit primul obiectiv! FCSB a întors scorul din tur, a învins Saburtalo, scor 4-2, şi a obţinut o calificare foarte importantă în turul al treilea preliminar din Conference League 2022/2023, acolo unde va da, cel mai probabil, peste slovacii de la Dunjeska Strada.
 
Învinsă cu 1-0 în tur, vicecampioana a pus o presiune teribilă încă din startul meciului, iar totul a culminat cu golul din minutul 44 marcat de Dawa, din centrarea lui Cordea. După o bară a lui Octavian Popescu, Edjouma a făcut 2-0 (55), scor de calificare, dar calculele s-au stricat în minutul 69, când rezerva Goshteliani a marcat pentru 2-1. La nouă minute distanţă Tabatadze a înscris pentru 2-2, iar avantajul era, din nou, de partea georgienilor. Finalul a fost, însă, unul de infarct.
 
La două minute de la golul egalizator al gruzinilor, Radunovic a centrat perfect pentru Coman, iar noul căpitan a înscris cu capul. 3-2, scor de prelungiri. În minutul 87, Cordea a obţinut un penalty, Radunovic şi-a asumat responsabilitatea, a bătut impecabil şi tabela a arătat FCSB - Saburtalo 4-0, rezultat care a rămas până la final, în ciuda eliminării lui Cordea, şi care i-a adus lui Nicolae Dică prima victorie şi calificarea în turul al treilea preliminar din Conference League.

LIVE TEXT | FCSB - Saburtalo 4-2 (Dawa 44, Edjouma 55, Fl. Coman 80, Radunovic pen. 87 / Goshteliani 69, Tabatadze 78)

  • FCSB: Târnovanu - Ov. Popescu, Dawa, Tamm, Radunovic - Edjouma, Olaru - Cordea, Oct. Popescu, Fl. Coman - I. Stoica (Şut 59)
  • Rezerve: Ducan, A. Vlad - Haruţ,Tănasă, Lixandru, Achim, Oaidă, Pantea, Bouhenna, Musi 
  • Saburtalo: Megrelishvili - Guliashvili, Kakubava, Chaduneli, Jinjolava - S. Nonikashvili, Kardava, L. Nonikashvili - Guliashvili, Sikharulidze, Tabatadze 
  • Rezerve: Kurdadze - Mamageishvili, Goshteliani, Mamageishvili, Geguchadze, Da Fonseca, Kokosadze, Mioc
Minutul 90+4: FCSB termină meciul în zece! Intrat în conflict cu un adversar, Andrei Cordea e eliminat.

Minutul 87: GOOOOOOL FCSB! Cordea trece de Jinjolava, arbitrul belgian Lardot arată lovitură de la 11 metri, iar Ristu Radunovic îşi asumă responsabilitatea. Muntenegreanul bate impecabil, aproape de vinclu, şi FCSB face din nou un pas uriaş spre calificare!

Minutul 80: GOOOOOL FCSB! Olaru are inspiraţia de a bate repede o lovitură liberă, Radunovic centrează perfect, iar Florinel Coman înscrie cu o lovitură perfectă de cap.

Minutul 78: GOL SABURTALO! Un corner al FCSB-ului se transformă într-un contraatac al georgienilor, Goshteliani îl găseşte pe Tabatadze, iar cel mai bine cotat fotbalist al oaspeţilor face 2-2 cu un şut la colţul lung, fără şanse pentru Târnovanu.

Minutul 75: Ocazie FCSB! Edjouma retrimite mingea în careu după o centrare a lui Cordea, Coman reia cu talpa, dar o face pe centru şi portarul oaspeţilor respinge.
 
Minutul 74: Oaspeţii scapă de eliminare. Deja avertizat, Nonikashvili îl loveşte cu cotul în figură pe Cordea chiar sub ochii asistentului, dar e iertat de cartonaşul roşu.

Minutul 71: Mare ocazie a FCSB-ului! Olaru îl lasă pe Radunovic în faţa golului, muntenegreanul trimite spre poartă, dar Jinjolava are o intervenţie uluitoare.

Minutul 69: GOL SABURTALO! La puţin timp după ce Coman iroseşte o şansă bună, rezerva Goshteliani apare excelent la centrarea lui Jinjolava şi reia imparabil pentru Târnovanu.

Minutul 66: Vicecampioana recuperează sus, are şansa unui atac rapid, dar Octavian Popescu îl iroseşte cu o încercare pretenţioasă de la mare distanţă.

Minutul 59: Dică mută pentru a conserva rezultatul, cu Şut în locul lui Stoica. Florinel Coman trece vârf, Olaru preia poziţia de mijlocaş ofensiv, iar Şut şi Edjouma formează cuplul de închizători.

Minutul 55: GOL FCSB! Stoica se luptă bine pentru o minge în tuşă, Octavian Popescu îi pasează bine pe Edjouma, iar mijlocaşul central finalizează excelent, din prima, cu stângul pentru 2-0. Scor de calificare!

Minutul 46: BARĂ FCSB ŞI OCAZIE MARE ALE FCSB-ULUI! Şutul lui Octavian Popescu, deviat, loveşte bara, apoi portarul oaspeţilor respinge şutul lui Cordea.

Minutul 45+1: Final de repriză pe Arena Naţională.

Minutul 44: GOL FCSB! Cordea bate bine cornerul din stânga, Dawa apare excelent, loveşte cu capul şi deschide scorul!

Minutul 39: Ianis Stoica forţează un duel în careul advers, cade, dar jocul e lăsat liber.

Minutul 32: Olaru opreşte un contraatac periculos al georgienilor cu preţul unui galben.

Minutul 26: Presoiunea FCSB-ului continuă, iar Ovidiu Popescu ajunge în poziţie de finalizare, dar trage pe lângă poartă.

Minutul 16: Primele emoţii. Dawa greşeşte în preajma propriului careu, îi dă şansa lui Kardawa să tragă de la distanţă, dar mijlocaşul oaspeţilor ratează ţinta.

Minutul 11: Altă ocazie. Servit bine de Stoica, Andrei Cordea finalizează cu stângul, dar Megrelishvil respinge de sub bară.

Minutul 6: Coman pierde mingea, apoi intră tare din spate şi primeşte cartonaşul galben.

Minutul 2: Meciul începe cu o mare şansă a lui Stoica. Edjouma pătrunde bine pe partea dreaptă, şutul lui Cordea e respins în faţă, iar Ianis Stoica trimite slab, cu capul, din doar opt metri.

20:30: Start joc pe Arena Naţională!

Nicolae Dică va avea parte de o misiune dificilă. Fostul mare decar al ”roş-albaştrilor” trebuie la primul meci de la revenirea sa ca antrenor al FCSB să întoarcă un 1-0 din tur pentru georgieni. Dică nu se va putea baza pe Florin Tănase, transferat recent în China la Shanghai Port, omul cel mai important al echipei din ultimii ani.

Dacă se vor califica mai departe, ”roş-albaştrii” vor întâlni, cel mai probabil, Dunajska Streda (Slovacia). Ei au învins în deplasarea de la Vikingur (Insulele Feroe), cu scorul de 2-0 în prima manşă. FCSB ar urma să dispute primul meci în deplasare.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

FCSB

Ultimele articole Toate articolele