Ultima oră
VIDEO | Etapa începe cu o mare controversă! VAR nu a intervenit la eliminarea lui Murgia de la Hermannstadt VIDEO | Etapa începe cu o mare controversă! VAR nu a intervenit la eliminarea lui Murgia de la Hermannstadt
”Am cam exagerat”. L-a distrus pe Istvan Kovacs, dar acum şi-a domolit discursul ”Am cam exagerat”. L-a distrus pe Istvan Kovacs, dar acum şi-a domolit discursul
Maraton de şah în Times Square pentru un nou record mondial Maraton de şah în Times Square pentru un nou record mondial
Bogdan Lobonţ surprinde înainte de meciul cu FCSB. ”Eu nu pot să schimb nimic” Bogdan Lobonţ surprinde înainte de meciul cu FCSB. ”Eu nu pot să schimb nimic”
VIDEO | Hermannstadt - FC Botoşani 0-0, în direct la Prima Sport 1! Gazdele sunt în inferioritate numerică din minutul 24 VIDEO | Hermannstadt - FC Botoşani 0-0, în direct la Prima Sport 1! Gazdele sunt în inferioritate numerică din minutul 24
Rapidiştii s-au plictisit de derby-uri Rapidiştii s-au plictisit de derby-uri

Federaţia Australiană de Baschet a interzis participarea sportivei transsexuale Lexi Rodgers la competiţii feminine

Baschet Publicat de Daian Cutu pe 18 apr 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38217/21098895/2/rod.png

Sportivei australiene Lexi Rodgers i-a fost interzisă participarea la competiţiile feminine de către Federaţia Australiană de Baschet din cauza identităţii sale transsexual, liga recunoscând marţi „complexitatea” dosarului pe care îl are de evaluat.

Această decizie a fost luată la sfatul unui comitet de experţi, inclusiv un medic atestat şi un medic sportiv. „Ca organism de conducere, recunoaştem că suntem mereu pe calea educaţiei şi a înţelegerii”, a spus Basketball Australia într-un comunicat.

„Pentru a ne ajuta să ne dezvoltăm cadrul, Lexi ne va oferi feedback şi sfaturi extrase din experienţele ei”, a adăugat liga. „Echilibrul dintre incluziune, corectitudine şi natura competitivă a sportului va fi întotdeauna un domeniu complex de confruntat”, potrivit Basket Australia, adăugând că eligibilitatea jucătorilor transsexuali este evaluată de la caz la caz.

Rodgers a spus că a fost întristată de decizie, sperând că nu este o interdicţie permanentă. „Am fost mişcată de numărul de oameni care au vorbit public în sprijinul includerii mele”, a scris ea pe Instagram. „Sper că Basketball Australia înţelege că acesta nu este sfârşitul călătoriei mele ca atlet şi că nu vor rata oportunităţile viitoare de a-şi demonstra valorile. Pentru că sunt întristată de potenţialul mesaj pe care această decizie îl trimite persoanelor trans şi de diverse genuri de pretutindeni.”

Interdicţia a provocat reacţii mixte pe reţelele de socializare, fostul star australian NBA, Andrew Bogut, spunând că este „o decizie bună”: „Activiştii încearcă să complice ceea ce este simplu: sportul feminin este pentru femei”, a scris el.

Multe sporturi se confruntă în mod regulat cu dezbateri similare. Femeile transgender nu mai au voie să participe la competiţiile de atletism feminin, indiferent de nivelul lor de testosteron, a decis World Athletics luna trecută.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Baschet

Ultimele articole Toate articolele